ghid

De ce este important sa ne hidratam?

Apa este singura bautura pentru un om intelept.” – Henry David Thoreau

Stiati ca mai mult de jumătate din greutatea unei persoane adulte este reprezentata de apa?

Noi suntem aproximativ 60% apa, de aceea hidratarea trebuie sa ne fie litera de lege, mai ales în sezonul cald, cand prin transpiratie pierdem apa și saruri.

Fiecare particica din corpul nostru are nevoie de apa. Functiile vitale ale organismului sunt susținute de acest lichid miraculos. Probabil ca nu sunt descoperite toate beneficiile aduse de consumul adecvat de apa, însă cele care se cunosc completeaza o lista extrem de lunga.

In cele ce urmeaza voi menționa cateva dintre beneficiile hidratării corecte.

Rolul apei in organism

  • Poate ajuta la scaderea în greutate prin stimularea metabolismului și inducerea stării de satietate. Pentru a manca mai puțin beți cu 30 de minute înainte de masa aproximativ 500 de ml de apa.
  • Mentine sanatatea pielii – lipsa apei duce la pierderea elasticității pielii și la apariția ridurilor.
  • Imbunatateste digestia și ajuta la reglarea acidului gastric. Lipsa hidratării face ca aciditatea stomacului sa crească, favorizând riscul apariției ulcerului gastric.
  • Ajuta la reducerea constipației – băutul apei este primul lucru pe care îl poți face atunci când dorești sa ai un tranzit digestiv corespunzător.
  • Lubrifiaza articulațiile – lipsa apei din cartilajele articulațiilor sau din discurile intervertebrale duce la reducerea capacității acestora de a absorbi șocurile fizice.
  • Reglează temperatura – prin procesul de transpiratie corpul nostru regleaza temperatura, însă apa eliminata astfel trebuie înlocuită.
  • Imbunatateste performantele sportive – consumul de apa reduce stresul oxidativ, creste motivatia și scade riscul de oboseala fizica.

Medicii, sportivii, inclusiv mass-media striga în gura mare ca un consum de aproximativ 2 litri de apa pe zi este absolut necesar pentru o buna funcționare a organismului.

Nona Curalariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort