ghid

De ce oamenii isi schimba cariera la 30 sau 40 de ani?

O persoana obisnuita îsi schimba de obicei locurile de munca de 5 pana la 10 ori în timpul vietii. A ramane într-o singura cariera pana la pensionare nu mai este o realitate si poate fi un lucru bun.

De ce oamenii isi schimba cariera la 30 sau 40 de ani?

Ei bine, raspunsul la întrebare variaza de la persoana la persoana. Un individ poate fi obosit sa lucreze de la 9 la 5 într-un loc plictisitor. Este posibil ca o alta persoana sa nu fi caștigat la fel de multa stabilitate financiara pe cat credea atunci cand a intrat în domeniul carierei. Vrei o cariera pentru care sa ai pasiune si la care sa mergi cu drag în fiecare zi.

Motive personale pentru care doresti o schimbare în cariera

O schimbare de cariera înseamna pur si simplu sa lucrezi într-un alt domeniu de cariera. De exemplu, prima ta cariera a fost secretara. Decizi sa schimbi cariera si sa lucrezi ca jurist sau asistent medical, deoarece doresti sa ajuti oamenii sau sa faci o diferenta. Principalele motive pentru care oamenii îsi schimba locul de munca:

 • Reducerea sau restructurarea companiei.
 • Posibila mutare a locului de munca.
 • Închiderea companiei.
 • Pentru a îmbunatati viata profesionala.
 • Relatii slabe cu colegii de munca sau cu managerii.
 • Nu te mai regasesti in companie.
 • Contributiile personale nu au fost evaluate de companie.
 • Conducere ineficienta la locul de munca.

Multe dintre motivele enumerate sunt legate de un eveniment extern, precum o reducere a numarului de angajati sau incompatibilitatea la locul de munca. Acestea sunt motive întemeiate. Cu toate acestea, s-ar putea sa te raportezi la motive mai personale. Urmatoarele motive pentru care unii oameni decid sa caute o a doua cariera ar putea fi:

1. Te simti în mod constant uzat si epuizat în cariera ta actuala?

Te simti emotional, mental si fizic epuizat de munca pe care o faci în profesia ta. Te rogi pentru weekend. Te temi de zilele saptamanii. Te gandesti la munca chiar si atunci cand nu esti la serviciu. Cand nu te gandesti la munca, visezi la un nou început.

Daca traiesti aceste emotii, esti pregatit pentru a doua cariera.

2. Situatia ta actuala la munca nu este ceea ce doresti sa faci pentru tot restul vietii?

Îti folosesti abilitatile pentru a face o treaba care nu se afla în timoneria ta. Nu dureaza mult sa-ti dai seama ca prima ta cariera nu este jobul tau de vis. Nu conteaza cat de bun esti la serviciu.

3. Banii nu mai compenseaza golul si plictiseala pe care le experimentezi în cariera actuala?

Îti urasti slujba, dar banii sunt buni. Majoritatea oamenilor carora nu le place slujba lor raman deseori pentru bani. Doar atunci cand îsi regandesc prioritatile, fericirea depaseste banii.

Daca banii pe care îi caștigi în cariera ta actuala nu mai compenseaza faptul ca nu ai fost împlinit, ghici ce? Da, meriti o a doua cariera.

4. Ai facut toate alegerile profesionale corecte, dar simti ca ceva e greșit în ceea ce privește cariera ta actuala?

Ai facut toata munca grea si ai facut toate alegerile corecte. De fapt, ai facut tot ce se astepta de la tine. Totusi, te întrebi: „oare aici e locul meu?”

Ai facut totul bine. Acum este timpul sa faci totul bine pentru tine si pentru a doua ta cariera, mai semnificativa.

5. Simti ca abilitatile si talentele tale ar fi utilizate într-un mod mai impactant într-o alta cariera?

job nou

Este timpul pentru a doua cariera.

Sfaturi pentru schimbarea carierei la varsta mijlocie

Stii ca esti pregatit pentru o schimbare de cariera, dar care este urmatorul pas? Urmatoarele sunt sfaturi despre cum sa gasesti un loc de munca pe care îl iubesti:

 • Fii practic. Pentru a trece la o noua cariera va fi nevoie de îmbunatatirea abilitatilor si talentelor. A lua cursuri pentru a intra în cea de-a doua cariera iti va oferi pregatirea, educatia si directia de care ai nevoie pentru a face primul pas catre noul tau job.
 • Cercetare. Afla locurile de munca disponibile în viitoarea ta cariera. Iti va oferi o idee despre pregatirea de care vei avea nevoie pentru a începe.
 • Ramai flexibil în ceea ce priveste salariul. Începerea unui nou domeniu de cariera înseamna de obicei un salariu de baza.
 • Fa mai întai pasi mici. Ar fi bine sa gasești un mentor în industrie pentru a descoperi mai multe informatii despre noua ta cariera.
job nou

Cele mai bune locuri de munca pentru o schimbare în cariera la varsta mijlocie

1. Agent Imobiliar

In era constructiilor, cand apar peste noapte case si blocuri peste tot, este nevoie de oameni pentru a le vinde. Cu un program flexibil si venituri destul de bune, poate fi alegerea ideala. Tot ce ai nevoie este sa ai o buna comunicare cu oamenii, o personalitate vesela si pasiune pentru vanzari.

2. Tehnician veterinar

Aceasta este o a doua cariera minunata pentru oricine iubeste sa lucreze cu animale. Ingrijesti animalele ranite sau bolnave. De asemenea, ai îndatoriri similare cu o asistenta medicala, deoarece ajuti medicii veterinari în acelasi mod  în care o asistenta ar ajuta un medic.

3. Antrenor personal

Daca iti place sa îi ajuti pe ceilalti sa îsi atinga obiectivele de fitness si sanatate, a deveni antrenor de fitness este o a doua cariera excelenta. Alcatuiesti regimuri de exercitii si diete, masori performanta clientilor si îi mentii motivati. Exista multe modalitati de a deveni antrenor personal prin programe si cursuri de certificare online.

4. Terapeut Masaj

Pentru a deveni terapeut de masaj necesita o diploma sau un certificat. În calitate de terapeut de masaj, ai o atingere tandra pentru a ajuta pacientii sa se recupereze dupa boli, leziuni dureroase si sa depașeasca stresul.

5. Specialist în facturarea si codificarea asigurarilor medicale

Aceasta cariera este flexibila. Poti lucra acasa sau într-o unitate medicala. Vei fi responsabil pentru organizarea si analiza formularelor de daune de asigurari de sanatate. Le atribui codul corespunzator în functie de tipul de procedura, boala sau operatie pentru care este taxat pacientul. Cariera necesita o diploma în domeniu.

6. Cosmetica

Ai un talent natural pentru stil si frumusete? Cosmetologia este o a doua cariera grozava. Esti responsabil pentru a oferi clientilor un aspect nou, cu diferite coafuri, culori și tratamente faciale. Aceasta este o alta cariera în care poti lucra pentru tine. Necesita un certificat.

7. IT

Esti un rezolvator de probleme si iubești computerele? Tehnologia informatiei este o a doua cariera ideala pentru oricine iubește sa lucreze cu hardware si software pentru computer. Esti responsabil pentru a te asigura ca totul functioneaza fara probleme într-un departament IT.

10. Administrarea afacerilor

O cariera în administrarea afacerilor iti ofera experienta de a lucra în diferite domenii, cum ar fi finantele si sistemele informatice. De asemenea, poti învata abilitati de management, leadership si comunicare obtinand o diploma in administrarea afacerilor.

Schimbarea de la o cariera la alta necesita angajament si concentrare. De asemenea, trebuie sa iei masuri pentru îndeplinirea obiectivelor pe termen scurt si lung. Unele obiective se aplica tuturor, indiferent de varsta. De exemplu, cel mai bine este sa revizuiesti CV-ul pentru a evidentia experientele si abilitatile dorite în cea de-a doua cariera. Un alt obiectiv general este sa te specializezi cu cateva cursuri fizic sau online pentru a putea adauga valoare noului tau angajator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta Mallorca – Ghid de calatorie!

Vacanta in Mallorca Vacanta in Mallorca poate fi descrisa printr-un singur cuvant: paradis. Golfurile turcoaz, plajele cu nisip alb si vremea buna in cea mai

AllEscort