ghid

Decentraland – Locul unde vinzi teren virtual pe milioane de euro!

Decentraland

Metaversul a devenit rapid unul dintre cele mai populare subiecte din lumea tehnologiei. Acest interes in crestere a generat investitii masive in proiecte metaverse, iar unul dintre aceste proiecte este Decentraland (MANA).

Ce este Decentraland?

Decentraland este un metavers/realitate virtuala creat pe blockchainul celor de la Etherum, ce le permite utilizatorilor sa cumpere/vanda terenuri in lumea virtuala.

Proprietarii de teren controleaza tot ceea ce contine portiunea lor de teren, care este identificat printr-un set de coordonate carteziene (X, Y).

Continutul poate varia de la scene 3D statice, texturi, continut audio pana la sisteme interactive, cum ar fi jocurile. Terenul(LAND) este de fapt un NFT, transferabil, stocat intr-un contract inteligent Ethereum si poate fi achizitionat folosind un utility token-ul ERC20 celor de la Decentraland, numit MANA.

Fact: Un teren s-a vandut si cu 2,43 milioane de dolari in Decentraland.

De ce Decentraland?

Oamenii petrec din ce in ce mai mult timp in lumea virtuala atat pentru relaxare (jocuri) dar si munca. In acest caz, cu ajutorul acestui metavers Decentraland, se creeaza o lume 3D permitand oamenilor sa creeze grupuri si sa interactioneze ca in viata reala simuland aceleasi conditii.

Decentraland ( MANA ) – Cum a inceput totul?

La aceasta platforma s-a lucrat inca din anul 2015 cand acest concept nu era inca discutat la o scara atat de larga si lumea inca nu o vedea posibila, insa Decentrland a fost lansat pentru prima la 2 ani distanta, in August 2017.

Decentraland a inceput ca o dovada a conceptului pentru alocarea proprietatii asupra detinerilor imobiliare digitale utilizatorilor dintr-un blockchain. Acest imobil digital a fost implementat initial ca pixel pe o grila 2D infinita, in care fiecare pixel continea metadate care identificau proprietarul si descriau culoarea pixelului. Experimentul a fost intitulat Epoca de piatra a Decentraland-ului.

Cum functioneaza Decentraland? Cum cumperi teren virtual?

Doar terenuri invecinate

Adiacenta terenului face parcelele Decentraland unice in comparatie cu domeniile web. Noile parcele de teren trebuie sa fie invecinate cu cele existente.

Aceasta adiacenta permite descoperirea spatiala a continutului nou si crearea de districte.

Ce sunt districtele?

Districtele sunt grupuri de parcele adiacente.

Cum pot cumpara parcele?

Decentraland este impartita in 90.601 de parcele individuale LAND. Parcelele LAND existente pot fi cumparate din Marketplace-ul Decentraland.

Ai cumparat parcele, ce urmeaza?

Prin detinerea de parcele(LAND) in Decentraland, e ca detinerea oricarei alt activ crypto, insa vei putea sa iti folosesti LAND-ul pentru a construi spatii si aplicatii 3D pe acea parcela sau grupuri de parcele.

Cum construiesc spatii si aplicatii 3D in Decentraland?

In Decentraland exista 2 metode prin care creatorii de continut pot crea continut 3D:

  • Builder – vezi la ei pe site, e un instrument drag-and-drop. Ai acces la o librarie mare de articole deja prefabricate, poti importa si utiliza propriile modele 3D personalizate, etc.
  • SDK-ul – folosit pentru crearea scenelor de scriere a codului.
  • Acestea pot fi combinate de asemenea, puteti crea scena in Builder, iar apoi sa ii adaugati functionalitati in cod cu ajutorul SDK-ului.
  • Se poate folosi de asemenea SketchUP, Blender si Maya pentru a crea modele 3D.

Diferenta intre parcelele din Decentraland si domenii web

In timp ce fiecare domeniu web poate avea un numar nelimitat de hyperlink-uri catre alt continut, parcelele din Decentraland au un numar fix de adiacente.

In plus, continutul parcelelor adiacente poate fi vazut de la distanta.

  • Pentru creatorii de continut, infiintarea districtelor ofera acces la traficul vizat(cine poate sa vada si sa interactioneze cu parcelele tale); Poti de asemenea sa monetizezi continutul, tu decizi daca implementezi o taxa pentru acces la continutul tau.
  • Pentru utilizatorii finali, permite descoperirea unor experiente tematice. Utilizatorii pot calatori prin cartiere si pot interactiona.

LAND-ul si token-ul MANA

Despre criptomoneda MANA si NFT-ul LAND:

  • LAND, parcelele nefungibile in care este impartita lumea virtuala(NFT-urile), practic reprezinta parcelele de teren virtual din Decentraland dar si folosit pentru a crea spatii si aplicatii 3D. Fiecare token LAND, stocat pe blockchain-ul Ethereum, este asociat cu o locație X, Y in lume si se leaga la continutul locatiei respective.
  • MANA, un token ERC-20 care este folosit pentru a revendica LAND, precum si pentru a face achizitii. MANA e limitat la un total de aproximativ 2.2 miliarde de criptomonede, avand in circulatie in momentul de fata 1.8 miliarde de criptomonede. 40% din MANA a fost vandut la ICO-ul din 2017, in timp ce restul de 60% a fost distribut in mod egal intre companie, comunitate, echipa de dezvoltare si colaboratori.

Utilitatea LAND se bazeaza pe adiacenta sa cu alte centre de atentie, capacitatea sa de a gazdui aplicatii si, de asemenea, ca mecanism de identitate. Dezvoltatorii si alti creatori de continut vor cere LAND, astfel incat sa poata construi pe deasupra si sa ajunga la publicul tinta. Desi fiecare LAND nerevendicat poate fi achizitionat la acelasi curs de schimb (1000 MANA = 1 LAND), parcelele LAND se disting unele de altele, tranzactionate la preturi diferite pe o piata secundara din cauza diferentelor de adiacente si trafic.

Pe de alta parte, MANA serveste ca proxy pentru a evalua pretul unui nou LAND. De asemenea, MANA este folosita la cumpararea de bunuri si servicii in lumea virtuala, NFT-uri.

Investitia in Decentraland. Merita?

Token-ul MANA a devenit din ce in ce mai popular si este intr-o continua crestere datorita interesului major in metavers. Cu revolutia metaversului, care abia a inceput sa se propage, nu ne-ar suprinde sa vedem in continuare o crestere a token-ului MANA peste nivelul pietei, chiar daca trendul descendent al Bitcoin, Ethereum si alte criptomonede din ultima perioada ar indica faptul ca pot exista fluctuatii mari de pret.

De unde cumparam MANA?

MANA poate fi achizitionat de pe majoritatea exchange-urilor cum ar fi: Binance, Crypto.com, Coinbase Exchange, KuCoin, Kraken, Huobi, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort