ghid
, , , , , ,

Descoperă Italia autentică: Bari │Obiective turistice │

Pentru cei care îți doresc să trăiască experiența italiană autentică, fără permanenta agitație și aglomerație din orașele mari, Bari poate fi răspunsul. Orașul micuț din sudul Italiei conservă aerul medieval, cu străzi înguste și clădiri colorate. Totul într-o atmosferă caldă specifică, cu bunici ce vorbesc de la balcon și copii care aleargă pe străzi. Orașul adriatic nu are poate multe muzee și atracții inedite, însă aici te poți bucura de liniștea specifică Italiei!

TRANSPORT SI CAZARE

Cea mai ușoară cale de a ajunge în Bari este avionul. Prețul unui bilet dus-întors pornește de la 40€, și vei face aproximativ 2 ore fără escală. Prețurile pot crește în funcție de sezon, așa că verifică întotdeauna site-urile companiilor aeriene.

Cât despre cazare, fiind un oraș micuț nu oferă o listă foarte lungă a hotelurilor. Totuși, prețurile sunt scăzute, iar în medie o cameră într-o zonă centrală costă pentru 2 persoane între 40-70€ pe noapte. În oraș recomandăm să nu folosiți mijloacele de transport în comun sau firmele de taxi, tocmai pentru că distanțele nu sunt foarte lungi. Mergând pe jos veți putea admira toate locurile pitorești ale orașului.
Așadar, deși este un oraș ce nu se bucură de foarte multă popularitate, Bari merită vizitat, în special în lunile calde.

OBIECTIVE TURISTICE

Bari Vecchia

Plimbarea pe străzile pitorești din oraș este în sine o atracție turistică de care trebuie să te bucuri. Bari Vecchia (Orașul Vechi) este locul perfect pentru a lua la pas labirintul de străduțe. Vei fi fascinat de casele vechi, micuțe și colorate, conectate prin arcade și scări și pline de plante. Aici trebuie doar să profiți de fiecare pas făcut și să te lași cuprins de spiritul italian (iar localnicii ieșiți în fața caselor sigur te vor ajuta).

Lecce, Apulia, Italia, Puglia, Arhitectură, Stradă

Bazilica Sfantul Nicolae

Bazilica Sfantul Nicolae este probabil cel mai cunoscut loc din Bari, și se află chiar în centrul Orașului Vechi, deci inevitabil o vei vedea. Clădirea impunătoare a fost construită în secolul XI, deci te va întoarce cu câteva secole înapoi. Înăuntru vei găsi elemente din perioade diferite, și poți intra în muzeu, unde sunt păstrate, printre altele, obiecte bisericești, manuscrise, picturi și sculpturi. Tot aici se află cripta și moaștele Sfântului Nicolae.

Bari, Apulia, Puglia, Italia, Biserică, Piaţa

Borgo Murattiano

Iar dacă îți dorești să vezi și latura mai elegantă a orașului, Borgo Murattiano, centrul comercial, oferă, pe străzile sale, o incursiune în arhitectura Art Nouveau cu influențe gotice. Câteva dintre clădirile emblematice de aici sunt Teatrul Margherita, Palatul Prefecturii, Palatul Fizzarotti și Palatul Mincuzzi.

Bari, Apulia, Puglia, Włochya, Italia, Teatru

Promenada Lungomare Nazario Sauro

Și pentru că până la urmă Bari este un oraș aflat pe coasta Mării Adriatice, trebuie incluse și câteva obiective cu vedere spre apă. Promenada Lungomare Nazario Sauro, amplasată de-a lungul vechiului port, este locul perfect pentru a admira răsăritul sau apusul soarelui, într-o atmosferă romantică și liniștită. Dacă dorești să te bucuri și mai mult de mare, poți explora plajele. Lido San Francesco este plaja preferată de turiști. Dacă dorești ceva mai puțin aglomerat poți alege Pane e Pomodoro sau Spiaggia Torre Quetta.

MANCARE

Aflându-se în Italia, este de așteptat ca lucrurile principale pe care le poți savura sunt pastele și pizza, acompaniate de un vin tradițional. Și bineînțeles că recomandăm să profitați de călătorie pentru a explora aceste preparate, pentru că rețetele din sudul Italiei diferă cu mult față de cele din orașele populare din nord.
Tradiționale aici sunt pastele orecchiette, pe care probabil le vei vedea la uscat și pe străzi, în fața caselor localnicilor. Trebuie neapărat să le încerci, mai ales că multe localuri le cumpără direct de la bunicuțele care le fac acasă.
Un alt lucru mai inedit care trebuie încercat este sgagliozze. Practic, sunt felii de mămăligă prăjită, asemănate cu chipsurile. Le vei găsi peste tot în centrul orașului, așa că nu rata ocazia.
Iar dacă vrei să veți cum au reinterpretat localnicii faimoasa pizza, panzerotti este ceea ce cauți. Preparatul constă într-un aluat de pizza păjit și umplut cu diferite tipuri de brânză sau cașcaval, roșii și carne.
Dar nu uita: majoritatea localurilor din Bari au pauză de la ora 14.00, așa că ține cont de acest lucru atunci când îți organizezi călătoria.

CUMPARATURI

Pentru cei care nu doresc să plece fără o sesiune de shopping, Via Sparano este locul perfect. Strada este renumită pentru magazinele sale variante: de la magazine ale lanțurilor mari (Zara), la magazine de lux (Hermes) sau buticuri ale localnicilor. Vei găsi aici orice, de la îmbrăcăminte, la cosmetice, bijuterii și suveniruri.

Așadar, deși este un oraș ce nu se bucură de foarte multă popularitate, Bari merită vizitat, în special în lunile calde. Aici poți avea parte de atmosfera italiană pură, nealterată de marile grupuri de vizitatori, într-un decor medieval specific zonei de sud a țării. Promitem că te vei simți exact ca într-unul dintre filmele vintage plasate în Italia!

In caz ca te gandesti la o posibila vacanta in Bari, iti vom lasa o lista de link-uri care sa te ajute cu organizarea calatoriei.

TRANSPORT:

CAZARE:

OBIECTIVE TURISTICE SI ALTELE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort