ghid

Despre Cronos | Blockchain-ul celor de la Crypto.com! Cum functioneaza

Cronos

In momentul de fata, internetul este din ce in ce mai descentralizat, lucru care presupune, printre altele, posibilitatea de a comuta rapid si usor datele de orice fel dintr-un loc in altul. In acest context, Cronos este o platforma al carui scop principal este exportarea eficienta a dApps-urilor si a smart contracts-urilor de pe platforma Ethereum, actionand ca un sidechain cu chain-ul Crypto.com si ajutand la cresterea si dezvoltarea mult mai rapida a ecosistemului.

Cronos este blockchain-ul celor de la Crypto.com, construit pe baza SDK-ului Cosmos. Scopul acestei platforme fiind de a imbunatati si scala aplicatiile descentralizate pentru escosistemul Crypto.com, focusul principal fiind NFT, DeFi si platile.

Cum functioneaza

Platforma Cronos are la baza mai multe concepte simple:

  • Este compatibila cu EVM . Cronos a fost construita pe baza Ethermint, un chain de tip PoS care faciliteaza exportarea de dApps si smart contracts de pe platforma Ethereum, sau chiar si alte platforme compatibile cu EVM.
  • Este o platforma scalabila. Cronos poate efectua smart contracts intr-un mod mult mai rapid si mai ieftin (si mai “verde”!) decat alte platforme, chiar decat Ethereum, ceea ce ii confera posibilitati uriase de crestere exponentiala.
  • Interoperabilitate. Cronos functioneaza in paralel cu chain-ul Crypto.org, adica utilizeaza protocolul IBC (Inter Blockchain Communication) pentru a putea crea bridges intre platforma Cronos si Crypto.org. Mai exact, acest lucu permite transferul direct de token-uri sau alte tipuri de date intre cele doua blockchain-uri.
  • Codul platformei este open source. Orice creator de dApps, de exemplu, poate utiliza codul Cronos pentru a-si integra creatiile pe blockchain, atat timp cat ele sunt compatibile cu EVM.

Parteneri notabili

Seria impresionanta de parteneri pe care platforma ii are deja spune destule despre ea. Intr-un timp relativ scurt de la lansare, a reusit sa castige increderea unora dintre cele mai importante nume din lumea crypto. Printre cei mai notabili, se numara AlchemyNFT, AutographNFT, Cosmostation, CRO Nest, si multi altii.

Token-ul CRO

CRO este token-ul nativ Cronos, un token de utilitate care poate fi utilizat pe chain-ul Crypto.com, Cronos si exchange-ul Crypto.com. Este listat in momentul de fata pe CoinMarketCap ca avand o valoare de $0.53 si poate fi cumparat de pe exchange-ul Crypto.com

BONUS 25$ la inregistrare pe Crypto.com

Foloseste acest link cand te inregsitrezi pe Crypto.com si primesti 25 de dolari bonus.

In cadrul aplicatiei de plata Crypto.com, utilizatorii pot primi un procentaj de cashback de pana la 20%, iar interesul anual care poate fi castigat de un detinator de CRO este de pana la 10-12%.

In momentul de fata, ~25 miliarde de token-uri CRO se afla in circulatie, dintr-un total de ~30 de miliarde.

Merita?

Token-ul CRO poate fi utilizat in mod benefic in cadrul intregului ecosistem Crypto.com, in special Cronos, ambele aflandu-se intr-o continua crestere – ceea ce ii da o valoare incontestabila. Optiunea de Staking este, in plus, mereu la indemana oricui. Asadar, este bine de retinut ca token-ul CRO reprezinta o investitie pe termen lung – increderea in platforma este cheia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort