ghid

Eclere de casa| Reteta simpla pentru un desert perfect

Eclerele sunt printre deserturile mele preferate, asa ca astazi va prezint reteta mea. Sunt foarte usor de facut chiar daca par a fi complicate si aveti nevoie de putine ingrediente. Chiar cred ca reteta asta de eclere de casa poate fi facuta de oricine.

Ador deserturile facute in casa, gasiti aici si o reteta de papanasi absolut deliciosi. Trecand la subiectul nostru, eclerele se vor topi in gura si te vor convinge ca sunt mult mai bune decat cele din comert. Dureaza putin mai mult pana sunt gata, dar promit ca asteptarea va merita!

Ingrediente pentru coji de eclere

  • 4 oua mari (5 daca ouale sunt mici)
  • 150g faina
  • 120 ml apa
  • 120 ml lapte
  • 100g unt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru crema de vanilie

  • 3 oua
  • 60g faina
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 100ml frisca lichida neindulcita

Mod de preparare coji de eclere

  1. Puneti intr-o cratita laptele si apa si lasati-le la foc mic pana se infierbanta.
  2. Adaugati praful de sare si untul si amestecati pana se topeste bine.
  3. Incepeti sa incorporati faina si amestecati bine pana cand arata ca un aluat omogen. Aveti grija sa nu se arda pentru ca se ingroasa repede si e posibil sa se prinda de cratita.
  4. Puneti acest aluat intr-un bol si asteptati sa se raceasca putin.
  5. Dupa ce s-a racit, adaugati cate un ou si incorporati totul cu ajutorul unui mixer. La inceput va parea ca se separa, dar daca mixati pe rand fiecare ou cu aluatul, veti vedea ca isi va reveni.
  6. Cu ajutorul unui cornet (puteti folosi chiar si o punga mai tare),formati eclerele dupa forma dorita intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu nu am avut rabdare sa le fac egale, iar punga mi-a dat batai de cap.
  7. Le puneti in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mic timp de 25-30 min, adica pana devin aurii inchis. Este foarte important sa nu deschideti usa cuptorului pentru ca eclerele se vor dezumfla si nu vor mai fi goale in mijloc.

Mod de preparare crema de vanilie

  1. Puneti o cratita in care ati turnat laptele, zaharul si esenta de vanilie la foc mic si amestecati pana se topeste zaharul.
  2. Adaugati faina treptat si amestecati continuu pentru a nu ramane cocoloase.
  3. Adaugati si ouale pe rand amestecand energic.
  4. Asteptati sa se ingroasa si continuati sa amestecati cu ajutorul unui tel.
  5. Dupa ce se raceste crema, o puteti face mai aerata cu ajutorul unui mixer.
  6. Incorporati si frisca neindulcita treptat, fara sa o bateti in prealabil.
  7. O puteti pastra in frigider pana cand o veti folosi. E numai buna pentru eclere, dar poate fi folosita si la alte deserturi.

Cum umplem eclerele?

Asta e cea mai simpla parte din toata reteta. Aveti nevoie de un pos sau de un con de hartie si de eclerele taiate. Puneti cata crema vreti voi, eu le prefer cu multa pentru ca este delicioasa. Le puteti orna si pe exterior in functie de preferinte.

O alta reteta care o sa va indulceasca ziua este cea de papanasi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort