ghid

Eco-orasele viitorului apropiat, orasele ecologice si durabile!

Schimbarile climatice au fost o problema si au facut obiectul unor reuniuni la nivel inalt si al altor adunari politice din ultimii ani. Care este solutia? Exista vreuna?

Aproximativ 50% din populatie traieste in orase, astfel incat acestea au devenit supra-populate, poluarea a crescut alarmant si volumul de consum a crescut.

Orasele ecologice au o sansa enorma de a afecta schimbarile climatice. In general, orasele mai mari consuma aproximativ 66% din energia lumii si sunt creditate cu emiterea a peste 70% din descarcarile mondiale de CO2.

Ce este un Eco City?

Orasele verzi ar trebui sa fie comunitati urbane inteligente. Progres, inovatie, transport inteligent, sisteme inteligente de alimentare la domiciliu, surse de energie durabile, verdeata, metode de reciclare, tratarea solului, evacuari de substante care dauneaza ozonului, apa potabila, canalizare si solutii pentru prevenirea contaminarii aerului.

S-ar putea spune ca un oras eco este un oras sanatos. Un oras care se întretine, care ofera locuitorilor sai energie fara a consuma mai mult decat produce.

Cerinte esentiale ale oraselor durabile

Este mai usor sa construiesti de la zero o asezare urbana intreaga sau sa reconstruiesti una existenta? Avand in vedere ca schimbarea unei infrastructuri intregi pentru a se potrivi sistemelor ecologice necesita mult timp si necesita o suma imensa de bani, este mai usor sa construim orase noi.

Nevoile de crestere ecologica

Sanatatea si siguranta a mediului – gestionarea corecta a deseurilor si a poluarii aerului si maximizarea reducerii amprentei de carbon.

Acces la resursele publice – Asigurarea bunastarii cetatenilor este o necesitate. Exista o nevoie de acces de baza de educatie de calitate, centre de sanatate, facilitati de transport public si o siguranta generala.

Reciclarea si reutilizarea – Liderii unui oras ecologic trebuie sa creeze constientizare cu privire la semnificatia reutilizarii si a consumului responsabil si sa creeze o infrastructura care sa tina cont de deseuri minime.

Nu exista un model specific pentru o asezare durabila, fiecare tara trebuie sa se adapteze la sistemele sale personale pentru a sprijini echilibrul inconjurator pe termen lung. Este nevoie de un efort colectiv pentru ca toate acestea sa se intample, guvernele trebuie sa lucreze impreuna cu municipalitatile, arhitectii urbani, comunitatile si oamenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort