ghid

Educatie Financiara – Ce este Stresul financiar si cum scapam de el?

Stresul financiar
Stresul financiar

Stresul financiar – Ce este stresul financiar?

In ultima perioada, se vorbeste din ce in ce mai mult despre educatia financiara. De ce? Deoarece s-a dovedit faptul ca, din ce in ce mai multe persoane „sufera” de stres financiar.

Stresul financiar este un sentiment care te macina, care te afunda in ganduri, care nu te lasa sa gandesti limpede in momente dificile. Mai mult decat atat, reprezinta motivul cel mai des intalnit in randul cuplurilor care se despart sau al persoanelor care au ajuns intr-o situatie de disperare si recurg la gesturi necugetate.

Da, stresul financiar poate fi considerat o afectiune sau o boala care, nedescoperita in timp util, poate prezeta repercursiuni destul de dificile sau destul de grave asupra calitatii vietii.

Un mic ghid despre cum putem depasi stresul financiar

Cu siguranta, de stresul financiar nu este usor sa scapam. Acesta este implementat deja foarte bine in comportamentul nostru de zi cu zi si este destul de dificil sa il amelioram.

1. Acceptam momentul si acceptam schimbarea

Este foarte clar faptul ca nu putem rezolva o problema, daca nu constientizav cu adevarat ca o avem si ca ne dorim sa o depasim. Este important sa analizam foarte bine situatia in care ne aflam, sa ne dam seama ce este mai bine pentru noi si sa fim deschisi la schimbari.

2. Vorbim despre problema, cerand si acceptand sfaturi din jur

Daca constientizam ca avem aceasta problema si ne dorim sa o schimbam, este important sa vorbim cu persoane din jurul nostru care sunt mai bine decat noi din punct de vedere financiar si sa vedem ce fac diferit fata de noi.

De asemenea, putem apela si la un consultant financiar pentru ajutor.

3. Orice schimbare presupune sacrificii

Nu putem schimba nimic daca continuam sa facem aceleasi lucruri. Orice schimbare inseamna sacrificii, iar acestea se refera la a renunta a mai consuma timp pentru lucruri inutile, a renunta la cheltuieli excesive, a stabili un buget clar lunar, a stabili obiective clare pe termen scurt si pe termen lung, a renunta la credite rapide si la imprumuturi de orice fel, a te educa continuu din punct de vedere financiar.

4. A ne trai momentul si a ne gandi in permanenta la viitor

Orice stres poate fi eliminat atunci cand avem un plan clar stabilit. Cu cat suntem mai focusati pe planul stabilit, cu atat vom fi mai constienti de situatia in care ne aflam, iar stresul dispare.

Pentru a fi siguri ca avem o siguranta financiara de viitor, este important sa folosim un plan de a economisi, sa incercam sa castigam mai mult, sa stabilim un fond de urgenta, sa facem investitii pe termen lung.

5. Sa fim corecti si realisti in ceea ce ne priveste

Este important sa invatam sa fim corecti cu noi. Acest lucru ne ajuta sa analizam obiectiv situatia in care ne aflam. Vom afla, in acest fel, care sunt punctele forte si punctele slabe și vom stii ceea ce avem de facut.

Stresul financiar se poate combate doar cu planificare obiectiva si cu respectarea unui plan personal.

Tu cum te organizezi financiar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort