ghid

Educatie financiara – Cum sa reduci din lucrurile care nu iti sunt necesare!

Educatie financiara

Minimalism financiar – Cum il putem implementa in viata noastra

Educatie financiara – Minimalismul are ca principal scop reducerea consumerismului inutil, mai exact reducerea lucrurilor care nu iti sunt necesare, care nu iti sunt benefice in viata de zi cu zi, incepand de la persoane pana la obiecte.

Un alt scop al stilului de viata minimalist este acela de a te face sa te concentrezi pe lucrurile care iti sunt benefice, pe lucrurile care conteaza cu adevarat, deoarece acea ingramadeala din viata ta iti ingreuneaza viata, pentru ca iti ocupa foarte mult timp, pentru ca iti este greu sa iti mentii o ordine si nu poti vedea directia clara a lucrurilor.

Din punct de vedere financiar, un stil de viata minimalist este absolut benefic acelor persoane care isi doresc sa economiseasca, care nu isi doresc sa risipeasca bani, care isi doresc sa porneasca o afacere sau persoanelor care, in general, nu au un buget foarte mare.

Iata cateva sfaturi utile daca iti doresti sa implementezi in viata ta stilul de viata minimalist din punct de vedere financiar si sa dobandesti o educatie financiara:

1. Redu consumerismul

Acest sfat se refera la a inceta sa iti mai cumperi lucruri care nu iti sunt utile si care nu prezinta un sens sau un rost anume. De exemplu, esti tentat ca, atunci cand sunt reduceri, sa te duci la mall si sa iti cumperi anumite lucruri doar pentru ca au un pret redus, dar in realitate nu iti sunt cu adevarat utile.

Daca iti doresti sa implementezi in viata ta un minimalism financiar, te vei duce sa cumperi doar ceea ce ai nevoie, atunci cand ai nevoie. Un alt principiu al minimalismului financiar este reprezentat de investirea in lucruri de calitate, indiferent ca acestea se refera la haine ori la electrocasnice, pentru a evita o alta cheluiala inutila pentru acelasi produs in urmatoarele luni.

2. Incearca sa reduci, pe cat posibil, lucrurile din casa care trebuiesc constant cumparate

Acest sfat se refera la a investi, in principal si pe cat posibil, in lucruri reutilizabile. Spre exemplu, poti investi in discehete demachiante reutilizabile. Pe termen lung, poti economisi foarte multi bani in acest fel, deoarece nu va fi nevoie sa mai cheltui bani pe aceleasi produs constant. Un alt exemplu poate fi o investitie intr-o perie de spalat vase, in comparatie cu un burete de vase ce necesita schimbat periodic. Este important sa gasesti acele lucruri care pot fi reutilizate, astfel incat sa eviti cumpararea permanenta a aceluiasi produs.

3. Fii mereu conectat la finantele tale

Este important sa stii intotdeauna cati bani ai, pe ce ai cheluit, unde se duc cei mai multi bani. Cunoscand aceste lucruri, ai intotdeauna un semnal de alarma langa tine: nu trebuie sa mai cheltui atatia bani pe un anumit lucru.

4. Seteaza-ti bugete

Acest sfat se refera la a iti seta buget pentru diferite cheltuieli: buget pentru mancare, buget pentru haine, buget pentru distractie, etc. In acest fel, intotdeauna vei fi motivat sa te incadrezi in acel buget, evitand cheluielile in plus.

5. Economiseste

Daca poti economisi 10% din castigurile tale, este ideal. Indiferent de suma pe care o aloci pentru economii, este foarte important sa pui bani deoparte, deoarece nu stii niciodata ce iti poate rezerva viitorul, motiv pentru care este intotdeauna bine sa ai o rezerva de bani. Exista, in ziua de astazi, foarte multe oferte bancare, care iti permit sa iti pastrezi economiile intr-un mod eficient.

6. Realizează că lucrurile sunt lucruri

Exista acea obsesie de: „îmi doresc brand-ul X”, „îmi doresc lucrul Y”. Exista aceasta obsesie la toată lumea. Imortant este ca, la sfârșitul zilei, să realizezi că lucrurile sunt doar lucruri, care, în mare parte, rezolva un anumit scop: hainele te protejeaza, masina te duce intr-un anumit loc, casa iti ofera un loc cald in care sa stai, mancarea te hraneste, si atat. Important este sa realizezi cand merita si cand nu merita sa investesti anumiti bani in ceva anume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort