ghid

Efinity – Cel mai popular blockchain NFT! Merita investit in EFI? Pareri

Formata in 2009 si aflata intr-o continua crestere de atunci, Efinity este o companie care si-a lansat propria platforma de tip blockchain creata in mod special pentru tranzactiile cu NFT-uri. Dupa un ICO de succes din 2017, Efinity a lansat mai multe produse si cod open-source, care au fost integrate si de platforme uriase, cum ar fi Microsoft sau Samsung.

De ce NFT-uri

Ultimul an a adus o explozie in popularitatea NFT-urilor – Dar ce sunt, si de ce a ales Efinity sa fie o platforma pioniera in acest domeniu?

Orice bun / token care poate fi vandut sau cumparat de pe orice platforma de tip blockchain face parte din una din doua categorii: fungible (care poate fi schimbat cu alta copie identica) si non-fungible (care este complet unic si asadar nu poate fi schimbat). Practic, un token ca un Bitcoin reprezinta un fungible token, in timp ce, o imagine, de exemplu, poate fi un non-fungible token.

Utilitati

Efinity prezinta un numar mare de moduri in care investirea in aceasta platforma se poate dovedi utila:

  • Cross-chain bridges – “Poduri” speciale permit transportarea NFT-urilor create pe alte platforme pe platforma Efinity si invers
  • Stimulente – Creatorii, cei care opteaza pentru Staking si colaboratorii sunt recompensati in token-ul $EFI
  • Governanta descentralizata – Detinatorii de $EFI pot vota in luarea de decizii, propuneri si referendumuri
  • Crafting – Efinity permite crearea si modificarea NFT-urilor in scopul de a crea altele noi

Enjin – baza Efinity

Efinity, este, practic, un produs creat prin intermediul Enjin. Creata mai ales pentru lumea gaming-ului , Enjin se extinde insa si in lumea artei, a muzicii, a sportului si nu numai.

Prin Polkadot, Enjin sunt cei care se afla la baza constructiei Efinity, cu scopul ca Efinity sa devina practic infrastructura unui metavers viitor de tip cross-chain, complet descentralizat.

Unicitate in abordare

Este deja un concept cunoscut, faptul ca majoritatea platformelor blockchain se concentreaza mai ales pe ideea de tranzactii. Efinity vine cu o conceptie noua – platforma isi doreste ca tranzactiile sa ramana mai mult o activitate de fundal, la care utilizatorii sa nu se gandeasca atat de mult. In schimb, se vor concentra pe posibilitatea de creare, transferare si cumparare de NFT-uri.

Stimulentele blockchain-ului se modeleaza in jurul aceleiasi idei. Efinity se va concentra mai ales pe recompensarea nodurilor care valideaza intreaga platforma, creatorilor care ajuta la cresterea platformei, detinatorilor de $EFI, guvernatorilor si nu numai.

Token-ul EFI

Un numar total de 2,000,000,000 de token-uri EFI vor exista pe intreaga platforma Efinity, distributia lor fiind una echilibrata:

Lansarea lor se va realiza etapial, ultima etapa fiind plasata in ianuarie 2023. In momentul de fata, 169,857,481 de token-uri se afla in circulatie, EFI fiind listat pe CoinMarketCap cu un pret actual de $0.84.

Merita?

In contextul in care NFT-urile devin din ce in ce mai populare si o sursa de venit pasiv din ce in ce mai viabila pe zi ce trece, o platforma ca Efinity este o investitie care nu trebuie ratata. Cu toate ca nu se va baza cel mai mult pe tranzactii, valoarea adevarata a token-urilor care pot fi cumparate la un pret extrem de mic acum va deveni evidenta prin NFT-urile care vor putea fi cumparate doar cu ele, apoi revandute in functie de fluxul pretului. In plus, scopul Efinity este sa uneasca toate platformele care se ocupa de tranzactiile cu NFT-uri, asadar urmeaza sa prezinte doar din ce in ce mai multe oportunitati adunate intr-o singura platforma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort