ghid

Epilare definitiva | Tot ce trebuie sa stii | Epilare definitiva pareri | IPL pareri

Epilare definitiva

Epilarea definitiva a devenit, cel putin in ultima perioada, un subiect tabuu. Si asta datorita faptului ca multe femei isi doresc sa scape de grija parului nedorit de pe corp, dar nu stiu la ce sa se astepte sau ce tip de epilare definitiva sa aleaga.

Astfel, ne-am gandit ca, in acest articol, sa iti prezentam cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre epilarea definitiva, pentru a putea sa iei cea mai buna decizie pentru tine.

Epilarea cu laser reprezinta o tehnica care utilizeaza fascicule de lumina foarte concentrate pentru a penetra foliculii de par de pe corp. Lumina podusa incalzeste firul de par, fara a afecta pielea, distrugand, in acest fel, radacina firului.

Ce presupune pregatirea pentru epilarea definitiva?

Este recomandat ca, inainte cu sase luni de inceperea tratamentului de epilare definitiva, sa nu mai folosesti ceara sau epilator care smulge firul de par. De asemenea, trebuie evitate expunerile la soare inainte si dupa sedintele de epilare definitiva, motiv pentru care cea mai optima perioada pentru acest tratament este sezonul rece.

Mai mult decat atat, tratamentul de epilare definitiva se aplica pe pielea curata, fara creme, deodorante sau alte produse cosmetice sau de ingrijire ce contin, de multe ori, substante chimice.

In cazul in care aceste indicatii nu sunt respectate, rezultatele obtinute pot fi slabe sau pielea se poate irita.

Epilare cu laser sau IPL?

Exista doua metode de epilare definitiva: epilarea cu laser sau epilarea IPL. Aceste doua tipuri de tratament utilizeaza diferite lungimi de unda.

Diferenta dintre acestea este data de faptul ca epilarea cu laser patrunde mai profund la nivelul pielii, in comparatie cu tratamentul IPL. O alta diferenta intre cele doua metode este data de faptul ca epilarea cu laser actioneaza cu o singura lungime de unde, in comparatie cu tratamentul de epilare definitiva IPL care foloseste un spectru larg de lungimi de unda a luminii.

Care este numarul de sedinte necesar pentru un rezultat complet?

Epilarea definitiva reprezinta un tratament care se intinde pe mai multe sedinte, numarul acestora variind in functie de tipul de piele si de grosimea firului de par, putand fi necesare intre 8 si 12 sedinte.

Dupa fiecare sedinta este indepartat un procent de aproximativ 60 – 70% din par, insa, dupa cateva saptamani, parul apare din nou, din alte radacini. Tratamentul continua pana in momentul in care sunt distruse toate radacinile, iar parul de pe corp nu mai creste.

Exista efecte adverse dupa tratamentul de epilare definitiva?

In timpul si dupa sedinta de epilare definitiva, pot aparea zone inrosite si putin umflate, ceea ce este absolut normal. Acestea vor disparea in cel mult 24 – 48 de ore. De asemenea, este posibil ca, dupa cateva zile de la efectuarea sedintei, sa observi fire negre in piele, acestea fiind reprezentate de firele de par distruse pe care pielea le elimina.

Tu ce curiozitati ai in ceea ce priveste epilarea definitiva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort