ghid

Expanse – Echivalentul lui Ethereum, insa cu taxe mult mai mici

Expanse Crypto

Expanse Crypto

Ce este Expanse?

Desi vorbim de cele mai multe ori despre proiecte noi, e necesar cateodata sa vedem si proiectele veterane in ceea ce priveste crypto, asta doar pentru ca de acolo a inceput toata aceasta noua lume.

Astazi vom vorbi despre una dintre proiectele care s-au desprins de Ethereum inca din 2015 si anume EXPANSE.

Cum am mentionat, Expanse este un proiect blockchain construit pe reteaua Ethereum si care permite utilizatorilor sa creeze si sa ruleze aplicatii descentralizate. Ceea ce deosebeste Expanse de Bitcoin, spre exemplu, este ca Expanse este programabila, adaptabila. Daca Bitcoin permite un set standard de operatii (cum ar fi tranzactia de BTC), Expanse permite utilizatorilor sa creeze operatii noi.    

Cum functioneaza Expanse?

Expanse este extrem de similar cu Ethereum, adica, are un token nativ, Expanse Coin, iar aceasta moneda e folosita pentru crearea de aplicatii descentralizate.

Expanse functioneaza pe noduri, care au dublu rol: de a valida tranzactiile din network si de a colecta taxele per tranzactii. Apoi, aceste tranzactii sunt grupate in niste “blocuri”, iar aceste blocuri sunt adaugate blockchain-ului. Vedem, deci, o asemanare foarte mare cu BTC sau Ethereum.

Tehnologia principala integrata in Expanse este EVM (Expanse Virtual Machine). Aceasta tehnologie este de fapt un blockchain programabil, adica Expanse da posibilitatea utilizatorilor sa creeze orice fel de aplicatii descentralizate, indiferent de complexitatea acestora.

Expanse Token

Token-ul nativ al celor de la Expanse este EXP. In total exista 23 de milioane de astfel de monede, dintre care aproximativ 19 se afla in circulatie. In momentul de fata, Expanse valoreaza 0.015 dolari.

Expanse poate fi achizitionat de pe urmatoarele exchange-uri: Bittrex, Dovewallet, VLAR, Graviex.

Expanse Wallet

Expanse dispune si de un wallet unde iti poti depozita criptomonedele. Mai jos am explicat pasii pe care trebuie sa ii urmariti pentru a accesa wallet-ul:

  1. De pe site-ul oficial descarcati soft-ul de wallet, in functie de sistemul de operare, apoi instalati-l;
  2. Apoi trebuie sa va creati un cont, introducand o parola;
  3. Iar aceasta este tot. Accesand butonul “generated Wallet Address” puteti accesa adresa wallet-ului.

Desi Expanse are taxe mult mai mici decat Ethereum, vedem ca ETH a luat avant in ceea ce priveste popularitatea, insa asta nu inseamna ca Expanse nu este de folos. Pentru a dovedi acest lucru, voi prezenta mai jos cele mai importante dezvoltari ale proiectului Expanse in decursul anului precedent.

  1. Un nou algoritm pentru mineri, un algoritm mult mai eficient.
  2. Implementarea tehnologiei Proof-of-Stake in locul Proof-of-Work;
  3. Implementarea tranzactiilor cross-chain

Concluzie

Expanse este o tehnologie care ar putea tine locul Ethereum-ului fara multe probleme. Desi este clar ca ETH a avansat in topuri si popularitate, Expanse are taxe extrem de mici prin comparatie, iar anul trecut si-au updatat la zi tehnologia.

Ceea ce vreau sa spun este ca nu este greu de imaginat ca tehnologia Expanse sa revina in topuri exact asa cum era in 2015 atunci cand s-a lansat. Iar daca acest lucru se va intampla, vom vedea o crestere a pretului cu cel putin 200-300x.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort