Cel mai bun mod de ati reincarca bateriile la sfarsitul saptamanii este sa faci un tur cu bicicleta prin natura. Romania are o multime de trasee grozave pentru biciclisti de toate nivelurile, care trec prin regiuni frumoase si in apropierea obiectivelor turistice importante.
Daca iti place natura si sa mergi cu bicicleta, cu siguranta te vei indragostii de rutele si traseele pentru ciclism din tara noastra. Drumurile intortocheate si peisajele pitoresti iti vor capta inima, indiferent de nivelul de ciclist pe care il ai.
Poti alege rutele sau traseele pe drumurile asfaltate sau pe poteci, dar un lucru este clar, indiferent ce alegi, cu siguranta va fi o experienta prin care te vei putea bucura de oameni, privelisti si culturi de-a lungul drumului.
Nu uita ca, inainte sa te pornesti la drum, sa verifici intotdeauna vremea, traseul si sa ai intotdeauna echipamentul potrivit in functie de dificultatea traseului si durata acestuia. Numarul traseelor de ciclism din Romania este foarte mare, fie ca doresti doar sa faci miscare, fie ca iti doresti sa te avanti in zonele montane sau vrei sa cunosti alte locuri si regiuni ale tarii, mai jos vei gasi unele dintre cele mai frumoase trasee si rute pentru ciclism din Romania.
Regiunea Transilvania
Brasov - Sacele - Garcini - Lacul Tarlung - Bradet - Babarunca - Pasul Bratoce - Cheia
- Distanta traseu: 50 kilometri
- Durata traseu: aproximativ 3 ore
- Grad de dificultate: usor
Este un traseu inconjurat de peisaje incantatoare si pante medii, un traseu perfect de parcurs intr-un weekend indiferent de experienta, cu familia sau singur.
Traseul porneste in Brasov, cu directia Sacele. Vei continua pe centura Sacele spre lacul Tarlung sau pe DN1A. Pe drum, vei trece prin satele Bradet si Babarunca, iar mai apoi vei ajunge la pasul Brotocea si statiunea Chieia.
Cluj - Faget - Cheile Turzii - Petrestii de jos - Savadisla - Luna de sus - Cluj
- Distanta traseu: 100 kilometri
- Durata traseu: aproximativ 6 ore
- Grad de dificultate: mediu
Este un traseu superb care te va purta pe dealurile Clujului si Apusenilor. Este un traseu ideal pentru iubitorii de mountain biking, care te va purta prin padurile Fagetului, frumoasele sate clujene si lacurile de la Ciurila.
Este perfect pentru o plimbare intr-o zi de weekend pentru ati reincarca bateriile.
Targu Mures - Reghin
- Distanta traseu: 40 kilometrii
- Durata traseu: aproximativ 4 ore
- Grad de dificultate: usor
Este un traseu simplu, perfect potrivit pentru familii care isi doresc o scurta excursie. Traseul te va purta departe de agitatia urbana, prin locuri mioritice si cu peisaje superbe.
De asemenea, traseul este dotat cu indicatoare, panouri de informare si locuri de popas pe malul Muresului pentru ca orice il parcurge, sa aiba parte de o experienta superba aici.
Regiunea Muntenia
Azuga - Muntii Baiului - Secaria - Comarnic
- Distanta traseu: 40 kilometrii
- Durata traseu: aproximativ 4 ore
- Grad de dificultate: greu
Daca esti un pasionat de ciclism si munte, acesta este un traseu pe care nu trebuie sa il ratezi.
Traseul este unul extraordinar, incojurat de peisaje montane spectaculoase, iar peisajul panoramic care te asteapta odata ajuns sus va merita tot efortul.
Este un traseu care ajunge la peste 1700 metri altitudine, traseul fiind mai dificil pana in zona Zamora-Busteni, si mai serpuit, spre Secaria, iar spre Comarnic drumul este mai lin.
Ai nevoie de o pregatire fizica buna si multa atentie pentru acest traseu.
Bucuresti - Mogosoaia - Buftea - Mogosoaia - Bucuresti
- Distanta traseu: 65 kilometrii
- Durata traseu: aproximativ 5 ore
- Grad de dificultate: usor
Daca vrei sa scapi de galagia urbana a capitalei, acesta este un traseu pe care trebuie sa il parcurgi, fiind si unul dintre cele mai frumoase trasee de pe langa Bucuresti.
Este un traseu potrivit si pentru cei mici, ceea ce il trasforma intr-un traseu perfect pentru familie.
Traseul porneste din Piata Victoriei, dupa care ajunge in cartierul Bucuresti noi, si de acolo merge spre zona Mogosoaia. Ulterior ajunge in Buftea, la Palatul Stirbei, iar durmul continua pe malul lacului Buftea, un drum de tara de cativa kilometrii spre Mogosoaia. De la Palatul Mogosoaia, drumul continua inapoi spre Bucuresti.
Regiunea Moldova
Nistoresti - Varful Lacauti Vrancea
- Distanta traseu: 90 kilometri (tur-retur)
- Durata traseu: aproximativ 6 ore
- Grad de dificultate: greu
Este unul dintre cele mai frumoase si cunoscute trasee din zona. Acesta trece prin zone spectaculoase de munte, cu urcari si coborari de dealuri si zone stancoase in unele parti, cu privelisti superbe si un aer de munte puternic si curat.
Destinatia traseului se afla la o altitudine de 1700 metrii, tocmai de aceea ai nevoie de o conditie buna fizica si un echipament adecvat inainte de a te aventura pe aceasta ruta.
Tunelul Verde - Uricani - Palatul Sturdza Miroslava
- Distanta traseu: 13 kilometri
- Durata traseu: aproximativ 2 ore
- Grad de dificultate: usor
Traseul este unul unic in judetul Iasi datorita celor 6 kilomentri din traseu care vor fi parcursi prin padurea Uricani, care este un adevarat labirint de poteci verzi.
Este un traseu care poate fi usor de parcurs impreuna cu familia, intr-un weekend insorit. Acesta te va purta pe drumuri asfaltate, drumuri forestiere si poteci prin padure.
De asemenea, este un traseu drept care este marcat pe ambele sensuri pentru a usura orientarea turistilor.
Regiunea Oltenia
Orsova - Eselnita - Dubova - Ponicova - Svinita - Drencova - Coronini - Clisura Dunarii - Rezervatia naturala Cazanele mari si Cazanele Mici
- Distanta traseu: 115 kilometrii (tur-retur)
- Durata traseu: aproximativ 7 ore
- Grad de dificultate: greu
Cu siguranta unul dintre cele mai spectactuloase din Romania, acest traseu porneste din Orsova si te va purta intr-o aventura extraordinara. Pe drum, te vei intalnii cu Dunarea, cu statuia lui Decebal, manastirea Mraconia si multe sate cu putine case.
Traseul urmeaza malul fluviului, ruta unde, pe partea cealalta a malului vei putea admira peisajele spectaculoase si localitatile sarbesti. Luand in considerare durata traseului, nu uita sa ai in rucsac apa pentru hidratare si ceva de mancare.
Regiunea Dobrogea
Tulcea - Agighiol - Sabangia - Lacul Razim - Cetatea Enisala - Salcioara - Cetatea Argamum - Jurilovca
- Distanta traseu: 100 kilometrii (tur-retur)
- Durata traseu: aproximativ 9 ore
- Grad de dificultate: mediu
Este un traseu solicitant, insa spectaculos. Pentru acest traseu ai nevoie de o bicicleta care se poate adapta atat la suprafete cu asfalt cat si cele cu pamant.
Este un drum relativ lin, care te va purta prin satele dobrogene si cele lipovene, ruinele fortificatiei medievale Cetatea Enisale, unde, te vei putea bucura de fauna si peisajele de poveste, si de asemenea, pe drum poti face un popas in complexul lagunar Razim-Sinoe, un loc unic din Romania. Intoarcerea in Tulcea se face pe acelasi traseu, cu un popas peste noapte la Jurilovca.
Regiunea Bucovina
Vatra Dornei - Dealul Runc - Varful Iacob - Paraul Vacaria - Paraul Ciotina Bistritei - Iacobeni - Vatra Dornei
- Distanta traseu: 34 kilometrii
- Durata traseu: aproximativ 3 ore
- Grad de dificultate: mediu
Traseul are o lungime de aproximativ 34 de kilometrii si se afla in partea de sud-est a masivului Shuardul Bucovinean. Din totalul de kilometrii, 14 sunt de urcare si aproximativ 20 de coborare, si exista o diferenta de nivel de aproximativ 1400 metrii.
Traseul este de o frumusete unica, care te va plimba prin poieni, paduri, si munti. Pe drum vei gasi si un popas care te va ajuta sa iti recapeti energia si fortele dupa aceasta aventura.
Regiunea Maramures
Breb - Hoteni - Harnicesti - sat Sugatag - Turbaria Iezerul Mare - Cheile Tatarului - Barajul Runcu - Dasesti Harnicesti - Hoteni - Breb
- Distanta traseu: 46 kilometri
- Durata traseu: aproximativ 4 ore
- Grad de dificultate: mediu
Este unul dintre cele mai frumoase si iubite trasee din regiunea Maramures deoarece acesta te va purta prin sate si zone extraordinar de frumoase si traditionale.
De asemenea, vei putea admira peisajele de poveste de aici si vei putea sta de vorba cu localnicii care te vor invata istoria locului.
Pe acest traseu te vei plimba pe drum de pietris, asfalt, drum de pamant si off-road la deal si la vale. Traseul este potrivit atat pentru cei experimentati cat si pentru cei mai putini experimentati care doresc sa faca putina miscare si sa se bucure de natura.
Si acum, ca ai aflat cele mai frumoase rute si trasee de ciclism, este momentul sa experimentezi si tu aceste locuri. Cu siguranta, fiecare traseu te va cuceri prin particularitatile locului si a naturi pe care o vei intalnii aici.
Comentarii