ghid

Forward Protocol – Echivalentul WordPress in lumea Web3! Pareri #crypto

Forward Protocol
Forward protocol

Echipa Forward Protocol explica cel mai bine ce reprezinta: echivalentul WordPress, in lumea Web3.

Tot mai multe companii isi doresc si isi vor dori si mai mult sa introduca structuri de tip blockchain in arhitectura lor. Acest lucru reprezinta un pas important in evolutia lor, insa necesita mari investitii monetare, de timp, dar mai ales de efort din partea unor experti care au cunostintele necesare.

Forward Protocol isi asuma rolul raspunderii la aceste probleme, prin introducerea unei platforme asemanatoare cu WordPress. Asa cum, in cadrul Web2, in prezent, oricine isi poate crea un blog fara a avea cunostintele tehnice care ar fi altfel necesare (HTTP, JavaScript, etc.), Forward Protocol ofera oportunitati de construire a unor platforme de tip blockchain, chiar si fara cunostinte tehnice.

In momentul de fata, Forward Protocol a fost deja integrat in mai multe platforme de E-learning, urmand sa fie integrat si in E-commerce si, in final, in cadrul organizatiilor / companiilor.

Cum functioneaza – Simplitate si eficienta

Prin Forward Protocol, oricine isi poate crea o platforma de tip blockchain Layer 2 si poate integra dApps-uri (compatibile cu EVM), folosindu-se in orice mod doreste de template-urile open-source puse la dispozitia fiecarui creator pe platforma. Orice expert poate, in plus, sa aduca ce contributii isi doreste la resursele deja existente, adica sa aduca noi template-uri care vor putea fi mai apoi utilizate de altii, asadar este o platforma evident aflata intr-o continua crestere.

Smart Contracts

Forward Protocol a dezvoltat, la baza, 5 tipuri de smart contracts care sunt cel mai adesea integrate in platformele blockchain: PoO (Proof of Ownership), IVO (Initial Value Offering), PoVD (Proof of Value-Delivered), PoV (Proof of Value) si DRRS (Distributed Reward and Revenue Sharing). Acestea sunt integrate in sistemul platformei si genereaza un venit sustenabil, dupa cum urmeaza:

Fiecare tip de smart contract functioneaza dupa un model propriu, care difera in functie de scopul atins de smart contract-ul respectiv in cadrul sistemului. Astfel, Forward Protocol ofera mai multe scheme pentru o intelegere usoara::

  • PoO. Printr-un smart contract de tip PoO (Proof of Ownership), date brute despre detinatorul unui anumit bun din cadrul blockchain-ului sunt convertite intr-un set de date ce poate fi stocat pe blockchain. Odata stocate, datele de tip “X detine Y” din cadrul blockchain-ului devin imuabile, adica nu pot fi schimbate, astfel fiind garantata “dovada de detinere”.
  • IVO. In termeni simpli, un smart contract de tip IVO (Initial Value/Knowledge Offering) reprezinta un mecanism prin care utilizatorii de pe blockchain isi pot lansa propriile campanii de tip crowdfunding pe el, astfel largind orizonturile intregului blockchain. Practic, un creator va primi fondurile necesare de la investitorii interesati pana la lansare (ca in cadrul unui IPO sau ICO), iar fondurile respective sunt eliberate partial sau complet, in functie de starea in care se afla proiectul (cat de aproape de completare este). Odata ce produsul este lansat, fondurile vor fi transferate in totalitate creatorului. In cazul in care, din diverse motive, aceste fonduri nu pot fi acoperite de alte investitii in proiect dupa lansare, sau creatorul nu mai lanseaza proiectul, toate investitiile se intorc la investitori.
  • PoVD. Acest tip de smart contract a fost special conceput pentru situatii specifice, cum ar fi integrarea sa intr-un marketplace virtual, crowd-freelancing, angajarea de interns, etc. Este extrem de important in domeniul e-learning. De exemplu, o persoana poate aduce valoare blockchain-ului, cum ar fi un profesor care adauga un curs pe marketplace-ul virtual al unei scoli. In acest caz, un elev care cumpara acel curs, reprezinta un nod in cadrul blockchain-ului, obtinand astfel acces la content valoros. Asadar, PoVD este tipul de smart contract care va rula atunci cand cineva ofera un bun / serviciu valoros si altcineva il achizitioneaza. In plus, in cadrul aceluiasi exemplu, este important de notat ca, daca doreste, un profesor poate alege sa ii returneze un procent din taxa de curs elevului daca acesta completeaza cursul.
  • PoV. Smart contract-ul PoV (Proof of Value) este, de asemenea, menit sa faciliteze procese de e-learning. Pe scurt, orice profesor, de exemplu, care contribuie prin adaugarea de content pe un marketplace al unei scoli, va primi rascumparari pentru acel content, cat si elevii care il acceseaza. Diferenta cea mai mare dintre PoVD si PoV este faptul ca, daca in cazul PoVD se poate vorbi de exemplu despre un curs unic creat de un profesor care poate fi achizitionat de un elev, in cazul PoV, este vorba despre o contributie mai mica la marketplace (cum ar fi raspunsul la niste intrebari, sau un mini-speech video) din partea profesorului, care poate fi accesata de mai multi elevi pe aceeasi platforma. Content-ul este, atunci, cu atat mai valoros, cu cat mai multi elevi il acceseaza si il apreciaza, aspect masurat in mod unic pe fiecare marketplace (unele integreaza butoane asemanatoare cu cele de pe retelele de socializare – like, upvote, etc.), iar recompensele vin dintr-un sistem asemanator cu cele de ad-revenue de pe diverse site-uri.
  • DRRS. Smart contract-ul DRRS (Distributed Rewards and Revenue Sharing) este creat pentru functionarea pe o intreaga platforma. Dincolo de smart contract-urile create pentru cazuri izolate cum ar fi PoV sau PoVD, DRRS creeaza un venit pasiv pentru toti participantii. De exemplu: un student termina mai multe cursuri disponibile pe un marketplace, utilizand si raspunsuri la intrebari de pe forumuri. Urmeaza sa se angajeze in cadrul aceleiasi platforme si sa continue sa ii aduca valoare, de data aceasta ca profesor. Un asemenea caz este rezultatul mai multor factori, asadar, algoritmul platformei ia un procent din toate taxele care au fost platite de toti cei implicati direct in acel caz si il redistribuie ca recompense. Asadar, vor fi rasplatiti atat toti profesorii care au contribuit direct la educarea elevului, cat si alti elevi care l-au ajutat si au fost ajutati de el pe forum-uri.

Sustenabilitatea platformei

Evident, se poate pune intrebarea: de unde vin resursele financiare pentru mentinerea Forward Protocol in functiune? Raspunsul este simplu, exista nu doar una, ci doua surse de venit pentru Forward Protocol:

  • Orice smart contract transferat din Forward Factory pe alt blockchain va percepe o anumita taxa, care va fi la randul ei impusa de DAO.
  • Orice tranzactie de pe Forward Chain va percepe o taxa, care va fi achitata in token-ul FORWARD.

Token-ul FORWARD

Un numar total de 5,000,000,000 de token-uri va fi disponibil pe piata, distributia lor fiind deja stabilita astfel:

ICO-ul (Initial Coin Offering – despre care puteti gasi mai multe detalii in acest articol) pentru token-ul FORWARD tocmai s-a terminat, urmand ca acesta sa fie lansat pe piata libera in curand.

Merita?

Orice platforma care se axeaza pe introducerea si imbunatatirea Web3 la o scara larga este o platforma a viitorului, pioniera in momentul de fata, care merita urmarita indeaproape de orice investitor cu planuri mari pe termen lung. In plus, smart contracts-urile create cu Forward Protocol pot fi incluse in orice blockchain / dApp compatibil cu EVM (layer 1 sau 2), ceea ce reprezinta o legatura stransa cu una dintre primele platforme crypto, Ethereum, care va ramane uriasa in industrie si in viitor.

Disclaimer! Materialele oferite pe acest site au doar scop informativ si nu trebuie luate ca un sfat de investitii. Orice opinie oferita pe acest site nu constituie o recomandare din partea Ghidultauonline.ro. Nu facem nicio declaratie sau garantie cu privire la acuratetea sau caracterul complet al informatiilor furnizate pe acest site. Daca va bazati pe informatiile de pe acest site, atunci o faceti pe propriul risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort