ghid

Harmony ONE | De ce Harmony este o investitie buna in 2022 | Potential urias

Harmony ONE

Harmony One | In ultimul timp vedem o crestere din ce in ce mai mare a segmentului DeFi in lumea crypto. Aceasta crestere exponentiala a lumii criptomonedelor a adus automat la cresterea numarului de proiecte blockchain.

Desi aceasta diversitate este un lucru bun, singurul dezavantaj pe care il are este faptul ca s-au creat multe tipuri de blockchain si pana nu demult se puteau realiza tranzactii doar in interiorul acelui blockchain.

Spre norocul nostru, in ultima perioada s-au dezvoltat din ce in ce mai multe aplicatii de tip cross-chain, iar unul dintre cele mai bune astfel de proiecte existente pe piata este HARMONY.

Ce este Harmony Blockchain?

Harmony a fost creat de Stephen Tse, fost student la Universitatea din Pennsylvania si fost cercetator al companiei Microsoft si Apple.

Harmony este o tehnologie blockchain de tip Layer-2 construita pe platforma Ethereum avand ca scop facilitarea dezvoltarii de aplicatii descentralizate.

Scopul principal al acestei tehnologii este dezvoltarea de solutii cross-chain si posibilitatea tranzactiilor super rapide intre blockchain-uri.

Viteza crescuta a tranzactiilor este posibila datorita tehnologiei de SHARDING implementata de Harmony. Prin aceasta, Harmony imparte blockchain-ul principal in mai multe side-chain-uri paralele pentru a creste viteza si eficienta retelei. Creand mai multe astfel de side-chain-uri, Harmony poate separa tranzactiile astfel incat network-ul sa nu se aglomereze asigurand de altfel o viteza constanta.

Cum functioneaza acest Sharding

In total exista 1000 de noduri pe care Harmony le separa in 4 grupe a cate 250 de noduri fiecare. Gruparea se face intr-un mod random, deci nimeni nu stie exact in care grupa va fi repartizat un anumit nod.

Aceasta randomizare este necesara pentru a asigura securitatea retelei.

Ca si multe alte tehnologii, Harmony utilizeaza mecanismul Proof-Of-Stake din mai multe motive:

  • Taxele sunt mai mici;
  • Vitezele de tranzactie sunt extrem de mari
  • Monedele nu se pot mina, deci nu se consuma asa multa energie ca la PoW.

De ce este Harmony o investitie buna

  • In acest moment tehnologia harmony poate procesa pana la 2000 de tranzactii de secunda, insa pe termen lung datorita tehnologiei de Sharding, Harmony crede ca va putea ajunge la cateva milioane de tranzactii pe secunda. Acest prag ar fi o revolutie in ceea ce inseamna tehnologia blockchain si ar duce cu siguranta la o crestere imensa a criptomonedei ONE.
  • Un alt aspect major este faptul ca desi in teorie s-ar putea ajunge la asemenea viteze, securitatea nu va fi sacrificata, facand din Harmony una dintre cele mai bune tehnologii crypto in clipa de fata.
  • Fiind o tehnologie cross-chain, Harmony are un potential imens de a conecta NFT-uri din network-uri diferite.
  • Pana in momentul de fata, Harmony a avut mai multe parteneriate de success cu companii mari din industria tehnologiei cum ar fi: Travala, Certik Security Oracle, BEN (Blockchain education network), Binance, Chainlink, ceea ce ne confera incredere asupra proiectului si siguranta ca va rezista in timp.

In ceea ce priveste competitia, Cardano se apropie cel mai mult de Harmony, insa viteza de tranzactie a tehnologiei Cardano este mult mai mica.

Harmony Token: ONE

ONE, este token-ul nativ al tehnologiei Harmony. Acesta moneda sustine intregul proiect Harmony, iar prin Staking asigura functionarea blockchain-ului.

In total sunt 13.3 miliarde de astfel de monede, dintre care 11.6 miliarde se afla astazi in circulatie. In momentul de fata, ONE valoreaza 0.18 dolari, insa hype-ul pe care l-a generat in ultima vreme poate fi un semn de crestere a monedei anul acesta.

ONE poate fi cumparat de pe majoritatea exchange-urilor cum ar fi: Binance, KuCoin, Gate.io, Huobi Global, Crypto.com etc

Disclaimer! Materialele oferite pe acest site au doar scop informativ si nu trebuie luate ca un sfat de investitii. Orice opinie oferita pe acest site nu constituie o recomandare din partea Ghidultauonline.ro. Nu facem nicio declaratie sau garantie cu privire la acuratetea sau caracterul complet al informatiilor furnizate pe acest site. Daca va bazati pe informatiile de pe acest site, atunci o faceti pe propriul risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort