ghid

Human Protocol, un nou mod prin care omul si masinaria interactioneaza!

Human Protocol

Human Protocol

Human Protocol este o infrastructura care redefineste modul in care omul si ‘masinaria’ lucreaza impreuna. Pe scurt, inainte sa intru in detalii, Human creeaza o infrastructura prin care cineva poate pune un task spre a fi rezolvat, iar altcineva rezolva acel task.

Cum functioneaza Human Protocol

Pentru a intelege mai bine de ce Human Protocol este indispensabil lumii din ziua de azi, voi intra in detalii asupra modului in care acest protocol functioneaza. Human Protocol este impartit sa spunem asa in 3 entitati:

  1. Requesters
  2. Exchanges
  3. Workers

Modul de functionare este foarte simplu:

Reguesters

Requesters sunt oamenii care propun task-uri spre a fi rezolvate, de care este “legat” un smart contract adica niste HMT (Human Token). Workers sunt oamenii care vor rezolva efectiv acel task, iar ca recompensa vor primi acei HMT legati de task.

Worker

Worker poate fi oricine, de la individ, la website, inteligenta artificiala etc, oricine poate rezolva acel task.

Exchange

Exchange-ul este interfata care conecteaza Requsteri de Workers. Exchange-ul se ocupa preluarea job-urilor, de asigurarea ca cine rezolva acel task va fi platit etc.

Un alt lucru pe care il poate face accest Exchange este sa imparta task-ul in mai multe subtask-uri. Sa spunem ca eu propun un task si ofer o suma de HMT cui il rezolva. Daca task-ul este complex si presupune cunostiinte din mai multe domenii, Exchange-ul imparte task-ul in mai multe parti si il distribuie mai multor workers, iar fiecare va rezolva un subtask, iar eu ca Requester voi primi rezultatul final. Bineinteles ca se vor imparti si cantitatea de HMT proportional cu cantitatea de munca efectuata de fiecare Worker.

Pe langa acest lucru, exchange-ul distribuie task-urile si in functie de domenii. Sa spunem ca vreau sa traduc un text de specialiatate, care contine termeni tehnici necunoscuti decat de cei ce lucreaza in respectivul domeniu, atunci Exchange-ul va propune acel task doar entitatilor potrivite si care au cunostiinte necesare sa rezolve acel job.

Dupa ce job-ul este terminat, rezultatul este analizat de Recording Oracle, care va determina daca task-ul a fost rezolvat complet, iar dupa ce se stabileste ca job-ul a fost efectuat va fi efectuata plata catre Worker.

hCaptcha

Prima aplicatie care a rulat pe Human Protocol este hCaptcha, concurentul direct al tehnologiei reChaptcha a celor de la Google.

hCaptcha este acel serviciu de securitate online extrem de popular in care, pentru a accesa un site, ti se dau mai multe imagini, iar tu trebuie sa dai click doar pe imaginiile care ti se indica, de exemplu din 9 imagini tu trebuie sa alegi doar pe cele in care apar caini etc.

HMT Token

HMT este token-ul nativ al celor de la Human Protocol. In momentul redactarii, HMT valoreaza aproximativ 0.5 dolari. In total exista 1 miliard de astfel de monede cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Este Human Protocol de viitor? Pareri HMT

Human Protocol este din ce in ce mai prezent in lumea din jurul nostru, mai ales pentru acea tehnologie de hCaptcha cu care avem de-a face zilnic. Insa pe langa acestea, Human Protocol ne ajuta pe noi oamenii, sa scapam de munca repetitiva si sa ne concentram pe altfel de munci. De exemplu cand ai de efectuat in fiecare zi un anumit task, folosind Human protocol, vei putea lasa de exemplu, un AI, sa faca acel task, tu preocupandu-te de task-urile importante care necesita 100% prezenta umana.

Migrare spre Elrond

Un alt semn de incredere este faptul ca destul de recent Human Protocol au migrat de la Ethereum spre Elrond, tehnologia romaneasca care devine din ce in ce mai populara pe zi ce trece. Elrond este de departe cea mai buna solutie pentru Human Protocol datorita vitezei uriase de efectuare a tranzactiilor, exact ceea ce are nevoie Human Protocol.

Desi o tehnologie relativ noua, Human protocol a lansat deja o aplicatie prin care poti castiga HMT rezolvand task-uri.

Future-proof

In concluzie, Human protocol rezolva foarte multe probleme ale societatii din ziua de astazi, creand conexiuni intre oameni, permitand utilizatorilor sa propuna task-uri sau sa le rezolve. Pe langa acestea, creeaza o infrastructura prin care putem automatiza job-urile monotone, noi putand sa ne concentram asupra altor lucruri unde prezenta umana este mai necesara.  Cu siguranta ca Human protocol este una dintre tehnologiie despre care putem spune cu certitudine ca e future-proof.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort