Interrail: Călătorii cu trenul în Europa – Ljubljana, Slovenia!

ghidultauonline

Interrail Ljubljana, Slovenia | Ljubljana este capitala Sloveniei, o tara mica plina de surprize. Este o destinație ideală pentru o escapadă de weekend. Două zile în Ljubljana sunt suficiente pentru a vedea principalele atracții.

Capitala Slovenă are o atmosferă grozavă. În special în weekend și sărbători, orașul se umple de oameni care se bucură de monumente și spații în aer liber. Este unul dintre orașele europene cu cea mai bună calitate a vieții. O mare parte din vina este restrictionarea circulatiei prin centrul istoric, care este complet pietonal. Nu este nimic mai bun decât închirierea unei biciclete sau mersul pe jos pentru a te îndrăgosti de Ljubljana.

Actractii si obiective turistice Ljubljana, Slovenia – Ce trebuie sa vizitezi neaparat

Castelul Predjama – un castel într-o peșteră

Acest castel construit în interiorul unei peșteri este un lucru foarte uimitor de văzut în Slovenia. Această construcție medievală incredibilă este atârnată pe o prăpastie de peste 100 de metri. Este greu de diferențiat unde se termină acțiunea naturii și unde începe construcția umană.

În podul acesteia se află o expoziție cu arme medievale care au fost esențiale în apărarea zonei în timpul unor bătălii crude din secolul al XV-lea. Din mai până în septembrie puteți vizita și peștera de sub castel. Intrarea costă 13,80 € și este unul dintre cele mai frumoase castele de văzut în Slovenia.

Biserica Buna Vestire

Cea mai uimitoare clădire de văzut din Ljubljana, culoarea sa roz deosebită atrage multă atenție și apare în toate cele mai faimoase fotografii din Ljubljana. Această biserică condusă de franciscani a fost construită în anul 1669, deși în trecut fuseseră deja două biserici în același loc.

Este inspirată din tendințele italiene, mai precis în biserica Il Gesù din Roma. Interiorul său este, de asemenea, foarte curios, deoarece frescele au fost pictate de trei ori de-a lungul istoriei sale.

Dragonii de pe Podul Dragonilor

Se spune că dacă nu ai o fotografie cu unul dintre dragonii care păzesc acest pod, nu ai fost în Ljubljana. Așa că aleargă să traverseze podul dragonului, care în mod curios ar fi trebuit să fie decorat cu figuri de lei conform planurilor originale.

Parcul Tivoli

Nu uitați să faceți o plimbare prin cel mai mare și mai frumos parc din Ljubljana. Am fost acolo într-o vineri și a fost multă atmosferă: oameni care făceau picnicuri, o gimcană pentru copii și câțiva alergători alergând pe cărările lor.

Parcul este atât de mare încât atinge centrul orașului și, în același timp, dealul Roznik, o zonă ideală pentru drumeții. Nu ratati promenada centrala a parcului Tivoli, este folosita pentru expozitii foto in aer liber.

www.interrail.eu

Lasă un comentariu

ro_RORomanian