Interrail: Călătorii cu trenul în Europa – Veneția, Italia

ghidultauonline

Interrail Venetia, Italia | Să vizitezi Veneția într-o singură zi nu este imposibil. Capitala Veneto este un oraș unic, autentic și vizitarea lui într-un timp scurt este posibila. De fapt, sunt mulți turiști care decid să viziteze Veneția într-o singură zi pentru că se află de puțin timp în Italia și doresc să viziteze alte orașe incredibile precum Florența sau Roma. Nu-ți face griji, ți-am pregătit un itinerar astfel încât să poți vedea toate elementele esențiale ale Veneției într-o singură zi.

Unde să stai pentru a vizita Veneția într-o zi

Pentru a face acest traseu prin Veneția într-o zi este indicat să petreceți cel puțin o noapte în oraș. Starea în Veneția este scumpă, așa că dacă vrei să economisești poți dormi în Mestre. A merge de la Mestre la Veneția este ușor și poate însemna mari economii.

Ce sa vizitezi in Venetia – Obiective turistice Venetia

Începe ziua descoperind Cannaregio

Cannaregio este unul dintre sestierii Veneției cu mai multă istorie. Oamenii se îndrăgostesc adesea de el pentru că este intrarea în oraș și este primul contact pe care îl au cu Veneția. Este un cartier foarte prestigios tă în timpul Drumului Mătăsii, unde erau multe depozite. Astăzi multe au devenit frumoase galerii de artă. Un alt loc esențial pe care nu îl poți rata în Cannaregio este conacul Ca’d’Oro. Fațada sa faimoasă și frumoasă poate fi văzută de pe Canalul Mare. Este clădirea care definește cel mai bine trecerea orașului de la gotic la renascentist. În prezent este un muzeu în care veți găsi artă a unor mari artiști precum Titian. Este gratuit în prima duminică a fiecărei luni. Parterul cu prezența sculpturilor și o grădină este frumos.

Marele Canal

Unul dintre cele mai bune lucruri de văzut în Veneția într-o singură zi. După cum spune și numele, este cel mai mare canal din Veneția. Are 4 km lungime și împarte orașul în două. Nu este nevoie să o călătoriți cu vaporetto sau cu gondola, deoarece poate fi apreciată clar prin unul dintre podurile sale celebre.

Traversați Ponte di Rialto

Este unul dintre cele mai faimoase poduri din lume. Deși în Las Vegas există o replică foarte asemănătoare la The Venetian, frumusețea ei nu poate fi comparată. Este primul pod care traversează Marele Canal, așa că este perfect să urmezi acest itinerariu al Veneției într-o singură zi. Pe lângă faptul că este cel mai faimos pod, este și cel mai vechi dintre cele care traversează Marele Canal.

www.interrail.eu

Lasă un comentariu

ro_RORomanian