Interrail: Călătorii cu trenul în Europa – Zagreb, Croația

ghidultauonline

Interrail Zagreb, Croatia | Fără îndoială, orașul de sus Zagreb este principala atracție a orașului. Acesta găzduiește cele mai frumoase două cartiere din capitală: Gradec și Kaptol, care formează nucleul medieval al Zagrebului. Plimbarea pe străzile sale colorate și impunătoare și bucurarea de atmosferă sunt câteva activități esențiale de făcut în Zagreb.

Activitati si obiective turistice Zagreb, Croatia

Catedrala Zagreb

Cunoscută și sub numele de Catedrala Adormirii Maicii Domnului, este una dintre cele mai impunătoare clădiri din capitala Croației. Turnurile sale, care au 108 de metri înălțime, pot fi văzute de aproape oriunde în oraș. Lucrarea este în stil neogotic. A fost finalizat la mijlocul secolului al XIII-lea și conține detalii arhitecturale minunate atât pe fațadă, cât și în interior. Este pictograma Kaptol, așa că nu o poți rata

Strada Tkalčićeva

Dacă sunteți în căutarea unei atmosfere bune, nu puteți uita să vizitați această stradă. Este plin de baruri și restaurante. Este locul de agrement preferat al locuitorilor din Zagreb. Strada este fermecătoare dimineața: te poți bucura de culorile frumoase ale fațadelor sale în timp ce bei o bere pe una dintre terasele sale. Iar noaptea poți ieși să te bucuri de diversele sale cluburi de noapte.

Treci prin poarta de piatra sau Kamenita vrata

Unul dintre cele mai curioase lucruri de făcut în Zagreb este să treci prin misterioasa poartă de piatră, cunoscută sub numele de Kamenita vrata. Pe lângă faptul că este una dintre cele mai vechi structuri din oraș, ascunde o istorie mai mult decât interesantă.

După cum am menționat anterior, Kaptol și Gradec erau două orașe independente. De teamă de invaziile mongole, Gradec era și el protejat de un zid. Această poartă de piatră a fost una dintre cele patru intrări în Gradec și în interiorul ei se afla o pictură a Fecioarei Maria. În 1731, un incendiu a distrus o mare parte a orașului. A distrus aproape totul, cu excepția unui singur lucru: imaginea Fecioarei.

Mancare ieftina si delicioasa în Zagreb

Restaurant Nokturno

Dacă ar fi să recomand un singur restaurant unde să mănânci ieftin în Zagreb, fără îndoială ar fi Nokturno. Este o bucată de restaurant! În toate sensurile. Este impresionant să vezi meniul vast pe care îl au și calitatea preparatelor lor. După cum am spus, au o mare varietate de preparate: salate, paste, pizza, risotto și câteva preparate mixte foarte interesante. Și toate la prețuri cu adevărat accesibile. Pentru referință, o farfurie de spaghete carbonara costa 36 kunas (aproximativ 5 €). Nici la McDonald’s nu mănânci atât de ieftin! Fără îndoială, cel mai bun restaurant pentru a mânca ieftin din Zagreb. De asemenea, este foarte bine situat, pe strada Tkalčićeva, la doi pași de Catedrală.

Restaurantul Vagabund

Acesta este un alt dintre cele mai faimoase locuri pentru a mânca ieftin din Zagreb. Poate că cade puțin din centru, dar merită vizitat pentru a vă bucura de preparatele sale. Meniul are o varietate destul de mare: de la pizza la preparate din carne prin preparate tipice zonei. Sunt ieftine, iar porțiile sunt generoase. Puteți mânca perfect pentru mai puțin de 40 de kuna (aproximativ 5 EUR).

www.interrail.eu

Lasă un comentariu

ro_RORomanian