Invazie de buburuze pe litoral – Care este motivul si cand scapam de ea?

ghidultauonline

Invazie de buburuze pe litoralul romanesc, pe plajele din Mamaia, Navodari dar si Vama veche.

O invazie fara precedent de buburuze s-a napustit pe litoralul romanesc acoperind literalemente o mare parte din plaje, strincadu-le distractia turistilor care se afla in aceste zile pe litoral. Sunt peste tot, iar oamenii nu mai stiu pur si simplu cum sa scape de aceste buburuze enervante, majoritatea dintre ei preferand refugiul in apa, ba chiar au inceput sa manance si sa bea in mare, fiind aproape imposibil de stat pe plaja/sezlong.

Ce a provocat aceasta invazie de buburuze pe litoral?

Buburuzule, supranumite si mamarute sau gargarite, sunt pradatori care se hranesc cu afide, ele aducand foarte multe beneficii agriculturii in general, insa sa ramanem la ale noastre, de ce au aparut pe litoral?

Specialistii spun ca motivul se afla in vremea capricioasa din ultima perioada, vremea calda si ploile cazute ducand la aparitia afidelor care sunt hrana preferata a buburuzelor, astfel buburuzele curata ecosistemul de afide. Ca si o referinta, o buburuza mananca aproximativ 300 de afide pe zi.

Sfaturi pentru turistii de pe litoral

Totodata, specialistii ii sfatuiesc pe turistii de pe litoral sa nu omoare buburuzele, ele nu provoaca alergii si sunt inofensive.

Cum ajung buburezele in mare? Simplu, din cauza vantului.

Cand scapam de buburuze?

Tot expertii spun ca nu ar trebui sa ne ingrijoram, fiind un fenomen natural care nu prezinta un risc pentru oameni iar aceasta invazie va disparea in decurs de cateva zile, pana in maxim o saptamana.

Lasă un comentariu

ro_RORomanian