ghid

Job mult visat| 10 sfaturi practice pentru a obtine locul de munca dorit

98% dintre cei care cauta un loc de munca sunt eliminati la examinarea initiala a CV-urilor si doar primii 2% dintre candidati ajung la interviu” – Robert Meier

Statistica sustinuta de către Robert Meier, presedintele expertilor pe piata locurilor de munca, este extrem de intimidanta, avand in vedere rata ridicata a somajului si numarul de solocitanti care concureaza pentru un loc de munca bine platit.

Pentru a obtine locul de munca visat trebuie sa iesi din „turma” si sa te faci remarcat inca de la inceput. Pentru asta ai nevoie de un CV bine construit si de o scrisoare de intentie exceptionala.

In cele ce urmeaza va voi face cunoscute zece trucuri pescuite din „Marea Internetului” care va vor ajuta sa va remarcati in fata angajatorului.

Sfaturi practice pentru a obtine jobul visat:

1. Fara erori de ortografie sau greseli gramaticale

Verificati daca CV-ul dumneavoastra contine erori de ortografie sau greseli gramaticale. Un CV scris cu multe greseli va fi eliminat din strat.

2. Lugimea corespunzatoare a CV-ului

CV-ul sa aiba o lungime corespunzatoare si sa fie asezat în pagina astfel incat sa fie usor de citit, altfel riscati sa ajunga victima tocatorului de hartie.

3. Acreditari si scrisoare de intentie

Asigurati-va ca acreditarile dumneavoastra se potrivesc locului de munca si demonstrati acest lucru in scrisoarea de intentie.

4. Adaptare CV la functia dorita

Adaptati-va CV-ul conform functiei pe care doriti sa o obtineti.

5. Aspectul

Nu uitati sa iesiti în evidenta cu un CV cu aspect unic sau diferit si sa nu iesiti in evidenta cu o tinuta extravaganta.

6. Pregatirea intrebarilor

Pregatiti-va prelegerea de acasa, folosind intrebari posibile de pe site-urile de profil si asumati-va interviul.

7. Informare despre companie

Cititi despre istoricul companiei, culegeti date si informatii despre aceasta, angajatorul va fi placut surprins sa vada ca sunteti informat.

8. Limbajul corpului

Invatati putin despre limbajul corpului, cateva cunostinte cu privire la pozitia corpului pot face diferenta dintre esec si succes. Schimbati imediat subiectul daca observati din gesturi ca angajatorul nu mai este interesat de ceea ce spuneti.

9. Empatizare cu angajatorul

Incercati sa ganditi precum angajatorul, astfel veti reusi sa fiti pe aceeasi lungime de unda cu acesta si sa faceti o impresie buna.

10. Gandirea pozitiva

Fiti optimisti si increzatori. O persoana care da inapoi nu prea intra la sufletul angajatorului. Curajul si atitudinea vor fi foarte apreciate. Deci invatati sa ganditi pozitiv! Vedeti aici cum puterea gandirii pozitive poate sa va aduca avantaje in obtinerea locului de munca si nu numai!

Nona Curalariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort