ghid

Kusama – Proiectul geaman al lui Polkadot!

Kusama Network

Ce este Kusama si cum functioneaza?

Desi poate multi dintre voi nu ati auzit de KUSAMA sau ati auzit recent, Kusama exista inca din 2019 si este una dintre tehnologiile foarte importante pentru lumea crypto. Toata lumea a auzit de Polkadot (daca nu, exista pe blog un articol despre Polkadot), aceasta criptomoneda care continua sa creasca ca valoarea si popularitate inca de la lansare.

Pe scurt, Kusama este proiectul geaman al lui Polkadot, insa mult mai rapid. Kusama a fost construit folosind exact acelasi cod, precum PolkaDot, ambele au aceeasi structura, insa Kusama are parte de o viteza mult crescuta.

Prima intrebare normala pe care ne-o punem este de ce are nevoie Polkadot de o tehnologie geamana? La ce foloseste?

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de logic si nu foarte complicat. In momentul in care o companie scoate pe piata o tehnologie noua, un update, etc., intotdeauna va exista o perioada de cateva saptamani sau luni dupa lansare in care echipa tehnica vor imbunatati acel soft fiindca intotdeauna vor aparea buguri sau probleme neprevazute. Ca sa dau un exemplu, anul trecut, cand s-a lansat Windows 11, au fost cateva saptamani in care mai multe laptop-uri se inchideau brusc, aceste probleme fiind din cauza bugurilor.

Polkadot a gasit o solutie inteligenta pentru astfel de probleme. Ca sa nu suprasolicite reteaua cu tehnologii noi care sunt in pragul de test, acestia au creat un network identic in care pot sa testeze orice tehnologie inainte sa iasa pe piata. Kusama este tehnologia prin care developerii gasesc si rezolva problemele inainte ca acea tehnologie sa ajunga pe Polkadot.

Este important de mentionat faptul ca, Kusama nu este pur si simplu o platforma de test, ci este un blockchain in toata regula. Blockchain care opereaza prin DAO (Decentralized Autonomous Organisation) si care are propiul token, KSM.

Ce este unic la Kusama?

Daca majoritatea network-urilor functioneaza pe un singur blockchain, Kusama functioneaza pe doua si anume: blockchain-ul principal, Relay Blockchain si unul secundar numit ParaChain. Aceste ParaChains sunt unice si permit utilizatorilor sa ruleze in tandem blockchain-uri de tip layer-1, acest fapt creste viteza retelei, scalabilitatea si interoperabilitatea.

Kusama Token

Token-ul nativ al celor de la Kusama este KSM. Acest token este necesar pentru aplicatii sa poata sa ruleze pe Kusama Network. In total exista 9.5 milioane de criptomonede dintre care 8.5 milioane sunt pusi in circulatie. In momentul actual, KSM valoreaza putin peste 140 de dolari si poate fi achizitionat de pe cele mai cunoscute exchange-uri cum ar fi: Binance, Gate.io, KuCoin, Huobi Global, Kraken, Bithumb.

Este Kusama Network de viitor?

Multi se vor intreba daca Kusama este de viitor avand in vedere ca exista Polkadot. Raspunsul este da. Atata timp cat Polkadot va exista, va exista si Kusama deoarece orice aplicatie lansata pe Polkadot este testata in prealabil folosind Kusama Network.

Cel mai mare pret pe care KSM l-a atins a fost pragul de 600 de dolari, in mai anul trecut. Desi pretul a coborat fata de acea perioada, la fel ca toata piata, KSM a cunoscut o mica crestere in ultima saptamana, pe 7 Martie KSM valorand aproximativ 117 dolari.

Concluzie

In concluzie, Kusama este tehnologia care permite dezvoltatorilor de aplicatii descentralizate sa testeze si sa imbunatateasca tehnologii care vor sa fie lansate pe reteaua Polkadot. Acest blockchain geaman este util fiindca reduce intamplarile neplacute in care o aplicatie nu functiuoneaza exact cum trebuie, iar utilizatorul nu se poate bucura de toate facilitatile unei aplicatii.

Link-uri

https://kusama.network/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort