ghid

Loopring – Solutia pentru un DEX perfect! De 1000x mai bun ca Ethereum

Loopring

Looping | Nu mai reprezinta nici o noutate faptul ca industria criptomonedelor s-a extins intr-un ritm foarte alert.

Spre exemplu, Ethereum a doua cea mai mare ciptomoneda, a inceput deja sa lucreze la o actualizare cu scopul de a reduce taxele de tranzactie si de a creste viteza de procesare.

De-a lungul timpului, investitorii au devenit ingrijorati cu privire la costurile si viteza tranzactiilor. Aici intervine utilitatea proiectului Loopring.

Ce reprezinta proiectul Loopring?

Potrivit, whitepaper-ului oficial, proiectul Loopring reprezinta un protocol deschis pentru construirea unui protocol de exchange descentralizat (DEX) pe blockchain-ul Ethereum.

Astfel, Loopring reprezinta un software ce ruleaza pe reteaua Ethereum si are ca scop stimularea unei retele globale de utilizatori care sa opereze o platforma ce permite crearea de noi tipuri de exchange-uri crypto.

Proiectul Loopring utilizeaza mai multe criptomonede, inclusiv propria sa criptomoneda LRC, pentru a sustine impreuna aceasta platforma.

Un aspect foarte important este reprezentat de faptul ca Loopring sustine ca va permite exchange-urilor construite pe platforma sa pentru a evita vitezele reduse si costurile ridicate asociate exchange-urilor descentralizate pe Ethereum prin folosirea unui tip nou de criptografie, denumit „zero knowledge Rollups” sau „zkRolllups”.

Loopring Protocol aduce performante ridicate Ethereum prin cresterea vitezei si scaderea taxelor de 1000x. Mai mult, Loopring Exchange este prima platforma de tranzactionare DeFi de mare viteza construita pe un Ethereum zkRollup(Loopring Protocol v3.6).

Loopring a introdus si primul portofel Ethereum inteligent cu tranzactii, transferuri si AMM-uri bazate pe zkRollup.

Looprind isi doreste sa imbunatateasca urmatoarele domenii in ceea ce privesc exchange-urile centralizate :

 • Securitate: Loopring isi propune sa returneze comerciantilor controlul asupra activelor prin depunerea acestora pe exchange-uri centralizate;
 • Transparenta: Loopring isi propune sa rezolve problemele legate de transparenta prin eliminarea totala a custodiei, mai exact sa elimine nevoia utilizatorilor de a isi transfera token-urile la un portofel de custodie;
 • Lichiditate: Loopring intentioneaza sa stimuleze concurenta si sa perturbe diviziunea existenta a cotei de piata, fiind o solutie open-source care favorizeaza o participare mai larga.

Cum functioneaza Loopring?

Proiectul Loopring se bazeaza pe minerii inelului(„ring miners”) pentru a indeplini sarcinile necesare. Ce sunt acesti mineri? Pai, pur si simplu participanti la reteaua Loopring, denumiti ca „ring miners„, ei facilitand tranzactiile, completandu-le inainte ca acestea sa poata fi finalizate sau anulate.

Cum spuneam, acesti mineri impreuna cu inelele de ordine ajuta la executarea tranzactiilor in schimbul recompenselor.

Minerii primesc recompense pentru tranzactii:

 • taxa de tranzactie: traderii pot seta token-uri LRC maxime care merg la miner;
 • marje impartite: traderii pot determina marja revendicabila pentru o anumita tranzactie, lasand minerului sa aleaga taxele si marjele.

Atat exchange-urile descentralizate, cat si cele centralizate pot folosi platforma Loopring, permitandu-le sa creeze lichiditate in cat mai multe exchange-uri posibile.

In acelasi timp, investitorii pot avea acces la o gama larga de preturi de pe piata si pot alege ceea ce considera cel mai potrivit pentru ei.

Loopring este vazuta ca o platforma „agnostica” atunci cand vine vorba de blockchain, ceea ce inseamna ca poate fi integrat cu usurinta cu alte platforme care utilizeaza tehnologia smart contract.  

Proiectul Loopring este construit pe seturi de „smart-contracts” care indeplinesc diverse sarcini:

 • contractele Mix-Matched – sunt utilizate pentru a gestiona starea tranzactiilor in bucla, pentru a monitoriza volumul si preturile si pentru a asigura interactiunea cu alte contracte inteligente;
 • contractele de tranzactie – sunt utilizate pentru a mentine baze de date de tranzactii si anulari;
 • contractele de inregistrare – gestionare servicii pentru exchange-urile care implementeaza platforma Loopring si depozitele token;
 • contractele de statistici – sunt utilizate pentru a determina preturile intre perechile de token-uri si volumele.

Cum se poate tranzactiona cu Loopring?

Pentru inceput, utilizatorii care doresc sa inceapa sa lucreze cu platforma Loopring nu trebuie sa plaseze fonduri de depozit intr-un exchange, ceea ce, de cele mai multe ori, este solicitat chiar si de exchangeurile descentralizate.

In acest sens, Loopring functioneaza similar cu tranzactiile din contul de debit, autorizatiile pentru tranzactie avand loc inainte de decontarea finala, care este gestionata ulterior.

Tinand cont de acestea, tranzactionarea cu Loopring se realizeaza astfel:

 • utilizatorii initiaza tranzactionarea prin plasarea tranzactiei prin intermediul unui portofel Loopring;
 • utilizatorii semneaza cu cheia lor privata de portofel, care este legata de adresa portofelului unei persoane;
 • tranzactiaplasata este comunicata contractelor inteligente care sunt create pe platforma care le suporta;
 • cu ajutorul smart-contracts, fondurile din portofele sunt schimbate pentru unitatile valutare preferate cu care se doreste sa tranzactioneze.

Token-ul LRC

Protocolul Loopring permite crearea unui nou token LRx pentru fiecare lant integrat, unde „x” reprezinta blockchain-ul.

Protocolul este cel mai cunoscut pentru token-ul LRC.

Proiectul Loopring este bazat pe un algoritm Proof-of-Work (PoW) pentru a verifica si a genera noi blocuri in retea.

Minerii primesc recompense sub forma de token-uri LRC.

Token-urile achizitionate pot fi stocate in orice portofel compatibil ERC20, in plus fata de cel oficial.

Pentru a imbunatati valoarea LRC si pentru a creste deficitul sau in Loopring, echipa a introdus recent mecanismul LRC Burn Rate care asigura faptul ca portofelele si minerii care castiga taxe prin indeplinirea sarcinilor de pe platforma vor avea o parte din taxe convertite LRC (daca nu sunt deja LRC) si arse.

De unde se achizitioneaza token-ul LRC?

Proiectul Loopring combina ce este mai bun din ambele industrii – exchange-uri centralizate si descentralizate – creand, in acest fel, un produs hibrid ce poate fi incorporat in orice retea blockchain.

Fiind o solutie unica, dar usor de implementat, care imbunatateste viteza, precum si scalabilitatea, protocolul Loopring a deblocat o multime de posibilitati in spatiul financiar descentralizat.

Token-ul LRC este disponibil pe majoritatea platformelor de tranzactionare, precum Binance, Crypto.com, Coinbase, KuCoin, Gate.io si Huobi.

LRC se tranzactioneaza, in prezent, la 2,2 USD si are o capitalizare de piata de 2,9 miliarde USD. Numai in 2021, pretul LRC a crescut de la 0,17 USD, la 2,2 USD.

Se merita investitia in Loopring?

Este important de mentionat faptul ca protocolul Loopring prezinta o comunitate puternica si activa. De asemenea, echipa lucreaza constant la lansarea de noi functii pe ecosistemul Loopring, in timp ce se concentreaza si pe noi parteneriate, ceea ce il face o investitie cu potential.

In schimb, este intotdeauna important sa tineti cont de faptul ca invetitiile in criptomonede sunt volatile, ceea ce le pot face riscante. Important este sa nu investiti mai mult decat va permiteti sa pierdeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort