
De cate ori patim sa ne fie pofta de ceva dulce, iar timpul sa fie limitat?
Din acest motiv va prezentam o reteta simpla și rapida de melcusori cu mar si para cu aluat foietaj. Se fac rapid, in doar cateva minute, ii puneti in cuptor si gata, avet un desert gustos facut in casa.
Aveti nevoie de putine ingrediente pentru aceasta reteta simpla de desert si promitem ca gustul va fi unul wow. Aluatul va fi usor crocant, iar umplutura de mar si para ti se va topi in gura. Daca nu ai mai incercat reteta de melcusori cu mar si para, acum e timpul!
Lista de ingrediente pentru melcusori cu mar si para:
- un aluat foietaj
- doua mere mari
- doua pere
- zahar, scortisoara
- un ou (pentru uns)
Mod de preparare:
- Spala merele si perele, apoi taie-le in doua si scoate-le mijlocul cu samburi. Le poti folosi cu sau fara coaja, dar nu uita sa le speli foarte bine.
- Taie-le feliute medii, nici prea groase, nici prea subtiri, apoi pune pe ele putin zahar si un pic de scortisoara.
- Pregateste aluatul astfel: taie fasii late cam de doua degete, chiar trei. In functie de cat de mari sunt feliile de fructe, aluatul trebuie sa fie putin mai lat.
- Pune pe fiecare fasie de aluat o feliuta de mar, apoi una de para si tot asa pana cand ajungi aproape de capat, dar nu uita sa lasi un spatiu liber ca sa poti trage aluatul putin peste ele. Sa lasi o bucata de aluat si fara fructe pentru a-l putea rula frumos.
- Ridica bucata de aluat pana la jumatatea fructelor, apoi incepe sa rulezi aluatul de la fructe spre capatul gol ca sa obtii niste melcusori cu mar si para frumosi.
- Aseaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si unge-i cu oul batut bine (poti pune si putina esenta in ou pentru un plus de savoare).
- Pune tava in cuptorul preincalzit si asteapta pana cand devin aurii, iar melcusorii cu mar si para sunt gata. Poti pune zahar pudra deasupra sau ii poti servi asa. Sunt deliciosi in ambele feluri!

Si gata! Un desert sau o gustare care se face foarte usor, numai bun pentru zilele in care vrei ceva dulce sau pentru cand ai musafiri. Melcusorii cu mar si para sunt deliciosi si merg excelent cu inghetata alaturi.
Pofta buna!