ghid

Narghilea – Cum curatam baza narghilelei?

baza narghilea

Starea bazei sau vasului pentru apa este foarte importanta pentru aroma si intreaga experienta a sesiunii de fumat din narghilea. Curatarea si mentinerea vasului curat trebuie sa se transforme intr-o rutina pentru utilizatorii de narghilele.

Nu doar curatarea bazei imbunatateste gustul aromei, ci si lupta impotriva mucegaiului si a acumularii de bacterii. Cele mai lungi si placute sesiuni de narghilea sunt atinse doar cu o narghilea curata, iar baza(vasul pentru apa) este una dintre principalele componente ale narghilelei care trebuie mentinuta. Exista o multime de dimensiuni si forme ale bazei in functie de narghilea, dar procesul de curatare ramane acelasi.

Materiale necesare pentru curatarea bazei narghilelei:

  • Perie de baza – avem nevoie de o perie de sticla de calitate sa curatam locurile greu accesibile
  • Sapun de vase sau spray de curatat narghilea
  • Apa fierbinte
  • Lamaie(optional) – la nevoie

Cum curatam baza narghilelei:

Daca folosim spray-ul de curatat narghilea, aruncam apa veche, aplicam spray-ul direct pe peria de baza si frecam bine interiorul bazei. Apoi, trecem la pasul 3 fara sa mai parcurgem pasul 1 si 2, acesti 2 pasi se parcurg doar in cazul in care folosim sapun de vase.

1. Aruncam apa veche si umplem baza cu apa fierbinte si sapun de vase

Daca narghileaua are inca apa de la ultima sesiune de fumat, aruncam si umplem cu apa fierbinte jumatate din baza, dar ne asiguram ca baza este la temperatura camerei inainte de a adauga apa fierbinte, iar pe urma adaugam sapunul de vase.

2. Introducem peria si curatam

Acum ca avem amestecul de apa si sapun, trebuie doar sa introducem peria de baza si sa frecam complet interiorul. Utilizam peria pentru a ajunge la pete greu accesibile, asigurandu-ne totodata ca apasam ferm pe fiecare parte pentru a curata bine. Pentru a scoate totul de pe fundul bazei poate fi putin dificil, dar este bine sa ne asiguram ca spalam cat mai mult si bine pana toata baza e curata.

3. Clatim si repetam

Clatim baza de cateva ori, golim apa si verificam baza din nou. Daca mai sunt reziduuri, repetam pasul 1 si 2. Daca nu utilizam baza imediat dupa ce am curatat-o, o asezam cu capul in jos pe o zona sigura intr-o chiuveta sau prosop pentru a permite scurgerea excesului de apa si sapun. Ne asiguram ca nu lasam urme de sapun pe peretii bazei, acestea fiind toxice.

4. Indepartarea mirosului

Daca dupa spalare baza inca are un miros ciudat, clatim baza cu suc de lamaie(2 linguri mari) diluat cu apa pentru a elimina baza de orice arome persistente. Invartim baza pentru a le amesteca, iar apoi turnam apa in chiuveta.

Asta a fost, acum narghileaua este in cea mai buna stare din punct de vedere a vasului pentru apa, gata de o noua sesiune de fumat!

Nu uitati de furtunuri, creuzet si coloana, daca nu le-ati curatat inca.

Concluzie

Incercati sa spalati baza de narghilea dupa fiecare sesiune, altfel orice resturi ramase dupa sesiunea de fumat va arde la urmatoarea si va afecta gustul aromei de tutun. Cel putin o clatire buna este necesare dupa fiecare sesiune, ideal ar fi sa freci cu o perie moale si sa te asiguri ca tulpina nu are nici ea reziduuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort