ghid

NYM Technologies – Viitorul confidentialitatii! De ce avem atat de mare nevoie

NYM Tech

In ultima vreme ati observat ca discutam despre destul de multe proiecte de securitate blockchain. Acest lucru se datoreaza faptului ca degeaba dezvoltam aplicatii blockchain descentralizate, daca acestea nu sunt sigure. De aceea, pe piata apar din ce in ce mai multe proiecte de securitate, ca noi sa ne putem bucura de facilitatile blockchain in cel mai sigur mod.

Cu siguranta toata lumea a auzit de “data leakage”, ca un set de date este folosit de catre cine nu trebuie, fara permisiunea utilizatorului.

De exemplu, scandalul Cambridge Analytica a fost tot despre un data leakage, unde a incercat sa se dovedeasca ca Facebook a vandut datele utilizatorilor. Sau un alt exemplu, din Romania, este momentul cand in aprilie 2020, baza de date a celor de la SameDay a fost sparta si o multime de date personale au fost facute publice, date care trebuiau sa fie confidentiale.

NYM Tech este un proiect care are ca si solutie exact pentru acest tip de probleme.

Ce este mai exact NYM?

In esenta, NYM este o infrastructura securizata care blocheaza accesul partilor terte la seturi de date cu caracter personal. NYM are uneltele necesare ca orice aplicatie construita pe blockchain sa fie 100% sigura, indiferent cat de sofisticat este procesul prin care se incearca furtul de date.

Cum functioneaza NYM Tech?

  • NYM asigura protectia la nivelul retelei prin doua cai. Prima cale este de a cripta datele astfel incat sa fie aproape imposibil de a le folosi. Pe langa aceasta metoda, NYM redirectioneaza traficul tau de internet printr-o succesiune de multi-layere numite mixnet. In fiecare nod din acest mixnet, NYM combina datele tale cu date ale altor persoane astfel incat sa se piarda urma. Prin acest mod este protejata locatia, IP-ul si orice fel de date cu caracter peersonal – inclusiv mesaje, apeluri etc.
  • NYM functioneaza asemanator unui VPN, doar ca mult mai bine. In sensul ca VPN-ul iti ascunde doar IP-ul, insa datele pot fi decriptate, insa cu NYM, datele sunt extrem de bine “amestecate” incat nu mai pot fi descifrate si folosite de nici o companie.
  • Acest mixnet este descentralizat. Adica, utilizatorii platesc o taxa pentru a-si ascunde datele personale folosind mixnet-ul, iar cei care ruleaza mixnet-ul sunt rasplatiti in NYM token. Procesul acesta se numeste “Proof-of-Mixing”.
  • Un avantaj al acestei tehnologii este ca se poate integra in orice aplicatie, indiferent pe ce blockchain a fost construita.

NYM vs Tor Browser

Toata lumea a auzit de browser-ul Tor, care timp de multi ani a fost considerat cel mai sigur browser in ceea ce priveste anonimitatea. In esenta, tot ceea ce face Tor este sa redistribuie traficul tau de internet din cateva retele, astfel fiind mult mai greu de urmarit, insa nu imposiibl.

Imbunatatirea AI-urilor face posibil furtul de date chiar si folosind browser-ul Tor. Daca un software urmareste toate datele de intrare si de iesire din reteaua Tor, poate vedea exact ale cui sunt acele date.

Avantaj NYM

Pe de alta parte, solutia creata de NYM este superioara celei create de Tor. Avantajul NYM este faptul ca e construit pe blockchain, iar acel mixnet este total descentralizat, nu este supus nici unui control din partea vreunei entitati.

NYM Wallet

Pe langa toate acestea, NYM a creat si un wallet de desktop pentru  crypto 100% sigur unde iti poti pastra criptomonedele.

NYM Token

Token-ul nativ al proiectului este NYM si este criptomoneda principala a tehnologiei cu care se efectuaza plati, Staking, etc.

In total sunt 1 miliard de astfel de monede.

Vanzarea publica a avut loc intre 9 si 16 Februarie 2022 la pretul de 0.25 si 0.5 dolari (25 de milioane de tokeni respectiv 50 de milioane).

In momentul de fata monedele sunt inghetate putand fi cumparate/vandute in exchange-uri incepand cu 3 mai 2022 pentru monedele cumparate cu 0.25 dolari, iar incepand cu 31 Martie pentru monedele cumparate cu 0.5 dolari.

De ce este util NYM? Pareri NYM

In primul rand, NYM este una dintre cele mai bune solutii de anonimitate pe internet. Aplicatia lor descentralizata construita in jurul acelui mixnet poate preveni furtul de date si decriptarea la orice nivel:

  • Tranzactii cypto
  • E-mail
  • Mesaje, apeluri, orice forma de comunicare

Colaborari NYM

NYM a reusit pana in prezent sa colaboreze cu companii extrem de mari din lumea crypto si nu numai, cum ar fi: Binance, Tioga Capital, Polychain Capital, Tayssir, Eden Block, Kriptonite1 etc.

Tehnologia NYM se afla intr-o continua crestere si imbunatatire, asta insemnad ca sunt sanse foarte mari sa isi pastreze in timp pozitia de top pe care o are in momentul de fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort