ghid

Oasis Network – Este urmatorul Ethereum-Killer? Pareri ROSE | Potential

Oasis Network

In ultima vreme in lumea crypto se mentioneaza despre multe proiecte ca sunt “Ethereum killer”, precum Solana, Binance Smart Chain, Avalanche, adica au potentialul necesar sa inlocuiasca tehnologia Ethereum. Oasis Network este ultima tehnologie despre care se spune acelasi lucru. Deci, intrebarea pe care ne-o punem: Este Oasis Network un “Ethereum killer”?

Oasis Network a fost lansat in Noiembrie 2020 de catre Dawn Song, profesor al Universitatii Berkeley din California.

Tehnologia Oasis este foarte asemanatoarea cu cea a Ethereum-ului, insa are doua avantaje ce o deosebesc: scalabilitate si confidentialitate.

Oasis Network este un blockchain descentralizat de tip Layer-1 ce functioneaza pe tehnologia Proof-of-Stake. Proiectul e construit in special pentru proiecte financiare scalabile de tip DeFi, proiecte care manipuleaza date sensibile, datorita securitatii si confidentialitatii crescute, insa nu numai.

Cum functioneaza?

Oasis foloseste tehnologia PoS care utilizeaza drept validatori noduri random ce vor folosi ca Staking token-ul nativ al network-ului, ROSE.

Scalabilitatea crescuta este datorata separarii operatiunilor de consens de cele computationale in doua layere:

  1. Consensus Layer: Acest layer functioneaza folosindu-se de noduri pentru validarea tranzactiilor
  2. ParaTime Layer: Acesta se ocupa de operatiile computationale de finalizare a tranzactiilor.

Separarea acestor mecanisme in doua layere diferite ofera posibilitatea blockchain-ului de a efectua multiple tranzactii in paralel ceea ce mareste considerabil viteza tranzactiilor si face tehnologia mult mai versatila pentru implementarea de proiecte.

Care sunt marile avantaje ale tehnologiei Oasis Network?

  • Viteza mare a tranzactiilor – avand posibilitatea de la rula multiple tranzactii in paralel, de exemplu, tranzactiile care necesita mai mult timp de procesare nu vor influenta tranzactiile simple, deci viteza tranzactiilor per total va creste;
  • Scalabilitate crescuta
  • Confidentialitate – desi vorbim de un  blockchain complet descentralizat, cei de la Oasis Network au reusit sa implementeze o tehnologie care permite stocarea datelor cu caracter sensibil: cum ar fi date bancare, informatii personale si asa mai departe, dezvoltand un mecanism de securitate care vor proteja aceste date;
  • Versatilitate – de exemplu, pentru fiecare proiect in parte dezvoltat pe tehnologia Oasis se poate crea un ParaTime Layer specific, in functie de tipul de aplicatie. Acest lucru face ca Oasis Network sa poate fi folosit pentru o gama larga de dApps.

Token-ul ROSE

Token-ul nativ pe care functioneaza Oasis Network este ROSE.

Rose este folosit pentru validarea tranzactiilor si pentru Staking. In total exista 10 miliarde de astfel de monede, dintre care  3.5 miliarde se afla in circulatie cu o valoare de peste 1.5 miliarde de dolari. In momentul de fata ROSE valoreaza 0.49 dolari.

ROSE poate fi cumparat de pe majoritatea exchange-urilor cum ar fi: Binance, Crypto.com, KuCoin, Gate.io, Bitfinex etc.

Concluzie

In concluzie, Oasis Network, cel mai nou Ethereum-Killer de pe piata, cu siguranta are un potential urias in 2022. Desi asemanatoare cu Ethereum, Oasis pune accent pe confidentialitatea datelor sensibile si pe viteza tranzactiilor, facand-o una dintre cele mai bune tehnologii blockchain pentru proiecte de tip DeFi.

Mai mult, Oasis este sustinuta de unele dintre cele mai mari nume din Silicon Valley, inclusiv Salesforce Venture, Polychain Capital, Accel, Huobi Capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort