Reteta omleta delicioasa cu stevie si leurda

Doriti sa pregatiti un mic-dejun sanatos, plin de vitamine si care sa va ofere energie pentru intreaga zi? Atunci trebuie sa aflati cum preparam noi omleta cu stevie si leurda!
Ingrediente necesare:
- 2 legaturi stufoase de stevie
- 2 legaturi stufoase de leurda
- 1 ceapa medie
- Usturoi granulat
- Sare
- Piper
- 2-3 cani cu apa
- 5 oua
Mod de preparare:
1. Se spala stevia in apa cu putin otet, o clatim in mai multe ape, taiem coditele mai lungi si o punem la scurs.
2. Leurda o spalam la fel ca pe stevie in apa cu putin otet, o clatim, pe urma o punem la scurs. Curatam ceapa, o spalam cu apa si o taiem pestisor.
3. Punem ulei la incins intr-o oala la foc mediu. Dupa ce s-a infierbantat uleiul adaugam ceapa, amestecam incontinuu cu o lingura de lemn pana cand ceapa capata o culoare aurie.
4. Cand ceapa are culoarea dorita adaugam o cana cu apa si dam focul la mic.
5. Taiem stevia grosier si pe masura ce o taiem o adaugam in oala alaturi de ceapa si amestecam din cand in cand.
6. Taiem leurda la fel ca pe stevie, o punem in oala si punem a doua cana cu apa.
7. Presaram sare, piper si usturoi granulat dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic, daca scade prea mult se mai adauga o cana cu apa si se mai fierbe putin. O lasam la racit.

8. In timpul cat se raceste mancarea de stevie cu leurda, pregatim ouale pentru omleta, acestea se pun intr-un bol cu cate un varf de cutit de sare si piper si se bat spuma.
9. Se incorporeaza mancarea de stevie si leurda in ouale batute spuma si se amesteca pana se omogenizeaza.

10. Se pune o tigaie la incins cu putin ulei, dupa ce s-a incalzit uleiul, adaugam compozitia obtinuta si o gatim pe ambele parti cu capac si la foc mediu pana cand se rumeneste putin. Pentru a va fi mai usor sa o intoarceti, cu o lingura de lemn, taiati in patru parti omleta.
Pofta buna!
Nona Curalariu