ghid

Oportunitate in cariera – 3 sfaturi de care trebuie sa ti cont

Este foarte posibil ca, atunci cand te intalnesti cu ea, sa nu recunosti, la prima vedere, o oportunitate in cariera. Nu exista semnale clare care sa te anunte ca ea este. Nu te va conduce nimeni de mana catre ea. Esti singurul responsabil de reperarea oportunitatilor in cariera care iti ies in cale.

Cum recunosti o oportunitate in cariera? In acest articol iti vom prezenta cele mai utile 3 sfaturi de care trebuie sa ti cont atunci cand doresti sa recunosti oportunitatile ce iti apar in cale si sa profiti de ele.

Defineste notiunea de oportunitate din punctul tau de vedere

Este foarte bine inteles faptul ca nu poti recunoaste o oportunitate in cariera atata tip cat nu stii cu exactitate ce reprezinta notiunea de oportunitate. Iar aici, nu facem referire la definitia din DEX, ci la ceea ce inseamna pentru tine o oportunitate. Cu alte cuvinte, ce iti doresti cu adevarat de la un loc de munca? Ce anume ai schimba? Cum iti doresti sa lucrezi?

Raspunde-ti la aceste intrebari si, cu siguranta, atunci cand vei avea oportunitatea in fata, o vei recunoaste fara probleme!

Rabdare si perseverenta

Orice cariera necesita timp pentru a creste si a se dezvolta. Daca dai dovada de rabdare pe parcursul acestui traseu in cariera, atunci, la un momemt dat, vei fi in cel mai bun loc pentru a repera oportunitatile atunci cand acestea apar.

Observa, asculta si vorbeste!

Atunci cand iti doresti sa promovezi in compania in care lucrezi, este foarte important sa fi atent la toate pozitiile care se deschid, inainte de a incepe procesul de recrutare externa. Poarta o discutie cu managerii sau cu oamenii relevanti despre interesul tau de a avansa in cadrul companiei, asigurandu-te, in acest fel, ca oamenii potriviti stiu despre ambitia ta.

Insa nu este suficient! Incepe sa te concentrezi pe demonstrarea abilitatilor tale. Asta poate presupune asumarea de noi responsabilitati sau initierea unor proiecte necesare pentru afacere. Vei demonstra, in acest fel, proactivitate si abilitati de lider.

In schimb, daca esti interesat de o alta oportunitate in job, pastreaza conexiuni in industrie. Fi la curent cu ultimele stiri si tendinte, participa la evenimente relevante din domeniu.

De asemenea, retelele de socializare te pot ajuta in acest sens. Exista canale populare pentru profesionisti, canale care pot fi utilizate in mod regulat pentru a identifica tendintele si oportunitatile de pe piata muncii si pentru a te putea conecta cu persoane bine informate.

Nu uita! Este foarte important sa fi mereu pregatit! Asigura-te ca CV-ul tau este actualizat, ca ai un discurs bine pus la punct, astfel incat oportunitatile sa nu te ia prin surprindere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta Mallorca – Ghid de calatorie!

Vacanta in Mallorca Vacanta in Mallorca poate fi descrisa printr-un singur cuvant: paradis. Golfurile turcoaz, plajele cu nisip alb si vremea buna in cea mai

AllEscort