ghid

Papanasi | Reteta simpla de papanasi pufosi pentru desertul perfect

Toata lumea iubeste papanasii, pufosi, nu foarte dulci, cu dulceata, ciocolata sau smantana. Si ce ne facem cand ne este pofta de papanasi, dar nu putem merge la restaurant? Simplu, ii facem acasa! Eu ii ador calzi, abia scosi din tigaie si cu multa dulceata. Va prezint astazi e reteta usoara, cu doar cateva ingrediente si cu un gust divin.

Este o reteta usor adaptata nevoilor mele. Nu i-am făcut foarte dulci, asa ca le puteti da linistite si copiilor. Mie mi-au iesit 8 papanasi mari, cu tot cu biluetele de pus deasupra, dar daca vreti sa faceti mai multi sau mai putini, modificati cantitatile.

Ingrediente necesare pentru papanasi

  • 2 oua
  • 200g branza de vaci
  • 4 linguri de zahar
  • 50g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cartofi medii
  • 1 praf de sare
  • 1 esența de vanilie/rom/lamaie
  • faină de grau

Mod de preparare

  1. Incepeti prin a curata cartofii si a-i pune la fiert. Dupa ce sunt moi, exact ca pentru piure, ii pasati si adaugati untul, amestecand pana se omogenizeaza. Cartoful face papanasii mai pufosi si mai fragezi, asa ca nu il omiteti. Puneti zaharul, esenta (de data acesta am folosit de lamaie si au iesit super buni), branza praful de copt, sarea si ouale, apoi amestecati pana obtineti un amestec omogen. Am folosit o cutiuta de 200g de branza Fagaras de la Lidl, acum voi folositi de care aveti.

2. Cantitatea de faina difera de la un aluat la altul pentru ca puteti folosi o branza care absoarbe mai multa sau mai putina faina. Adaugati faina pana cand aveti un aluat usor de modelat, asemanator celui pentru paine. Puteti adauga in aluat si cateva stafide daca va plac.

3. Aluatul nu trebuie lasat sa creasca, dar il puteti lasa cateva minte sa se ,,odihneasca”, iar apoi incepeti sa modelati papanasii: cate un cerc si cate o biluta, pe rand, pana terminati intreaga cantitate de aluat.

4. Puneti o oala la incins cu mult ulei pentru a praji papanasii. Atentie! Nu ii puneti in ulei daca acesta nu este incins si aveti grija sa nu ii ardeti pentru ca se fac destul de repede. Ii intoarceti de pe o parte pe cealalta pana capata o culoare aurie, placuta. Daca veti rupe unul, veti vedea cat sunt de pufosi si aerati, iar pe exterior sunt putin crocanti.

Papanasi

Ii puteti servi cu ce vreti voi, de la dulceata si smantana, pana la sosuri de fructe sau ciocolata. Pe acestia i-am servit cu dulceata de cirese amare, dar si cu sos de fructe de padure.

Sper sa va fie de folos reteta mea si sa faceti si voi cei mai buni papanasi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort