ghid

PRISM Protocol – Un concept revolutionar in lumea crypto!

PRISM Protocol

Ce este PRISM si cum functioneaza

PRISM, construit pe reteaua Terra, in parteneriat cu Terraform Labs si Jump Crypto, este un protocol de derivate care introduce noi clase de active in mediul DeFi. Pe scurt, este un mini-soft care le permite utilizatorilor sa managerieze mai bine riscurile asociate preturilor volatile si dobanzilor instabile, intr-o maniera eficienta, si face acest lucru prin impartirea bunurilor digitale in doua parti: componentul de dobanda si componentul principal.

Mecanismul de functionare

PRISM are un ecosistem bazat pe mai multe componente:

  • CT (Collateral Token, generat cand un YBA – Yield Bearing Asset – este incredintat seifului PRISM)
  • PT (Principal Token generat cand CT este folosit pentru minting de PT si YT)
  • YT (Yield Token generat cand CT este folosit pentru minting de PT si YT)
  • Liquidity Pool

Aceste componente ofera posibilitati diverse si au functionalitati proprii:

Schema de mai sus arata cum un YBA este “fractat” intr-un PT si YT, cu diferente in utilitate. De exemplu, atat un PT, cat si un YT pot fi folosite drept colateral pentru imprumuturi, insa doar PT ofera drepturi guvernamentale pe platforma prin Staking.

Token-urile PRISM | PRISM Token | xPRISM Token

Ecosistemul PRISM, asa cum reiese si din numele protocolului, se inspira din modul de functionare al unei prisme, modul in care aceasta refracta lumina. Asadar, pornind de la doua token-uri principale, PRISM “refracta” mai multe, fiecare cu utilitati proprii:

  • Token-ul PRISM este principalul token nativ de utilitate al platformei si cea mai importanta componenta din orice liquidity pool aferent acesteia. Pe masura ce bunurile digitale formate prin PRISM cresc in numar, si token-ul PRISM va creste in valoare.
  • Token-ul xPRISM este token-ul nativ creat pentru a-i rasplati pe detinatorii de PRISM. Cand un investitor opteaza pentru Staking de token-uri PRISM, va primi token-uri xPRISM in schimb, care ii vor oferi dreptul de a participa in guvernanta sistemului (si ii va permite sa obtina o parte din castigurile primite din toate taxele asociate protocolului).
  • Alte token-uri care vor putea fi folosite in cadrul ecosistemului PRISM in diverse moduri includ: UST, aUST, LUNA, pLUNA, yLUNA, cLUNA, etc. Vor fi posibile tranzactii directe intre toate aceste token-uri si PRISM. Dintre acestea, LUNA este principalul CT pentru PRISM v1.0, yLUNA si pLUNA fiind refractate din el:

Pareri PRISM

PRISM este un concept cu adevarat revolutionar in lumea crypto, care le ofera investitorilor mult mai multe posibilitati si mult mai mult control asupra modului in care isi utilizeaza token-urile si bunurile virtuale.

Inovand DeFi atat de intens, vor exista, in curand, si copii ale acestui sistem, insa PRISM va ramane originalul si, in consecinta, cel mai valoros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort