Interrail: Viagem de Trem na Europa – Graz, Áustria

oriente-seonline

Graz, capitala culturală europeană în 2003, este al doilea oraș al Austriei ca număr de locuitori. Are șase universități care umplu acest oraș cu o viață culturală foarte animată. Centrul istoric al orașului Graz este unul dintre cele mai bine îngrijite din Europa Centrală, ceea ce ia adus în 1999 desemnarea UNESCO ca oraș al Patrimoniului Mondial.

Activitati si obiective turistice Graz, Austria

Situat în centrul orașului, Schlossberg se ridica pe un patrimoniu, o cetate înconjurată de păduri, foarte recomandată pentru plimbare sau practicarea sporturilor în aer liber.

Doar Clopotnița, care adăpostește cel mai faimos clopot din Graz (numit „Lisl”) și faimosul Turn cu Ceas (Uhrturm), rămâne în picioare din castelul de atunci, fără îndoială imaginea tipică a orașului. Din acest loc ai și priveliști minunate ale Grazului. În ultimii ani, Schlossberg a devenit scena principală a Festivalului de Jazz care are loc în fiecare vară la Graz și la care participă personalități de renume internațional.

La Graz se contopesc cele mai importante stiluri arhitecturale precum gotic, renascentist, baroc sau modernism. Arta contemporană este prezentă în Casa Literaturii sau în sala de congrese a lui List, deși, fără îndoială, două dintre simbolurile modernității sunt insula de pe râul Mur (Murinsel) și Kunsthaus.

Proiectat de Vito Acconci, Murinsel este o construcție metalică plutitoare curioasă în formă de scoică deschisă care unește cele două maluri ale râului Mur. La rândul său, Kunsthaus, care găzduiește expoziții itinerante, surprinde pe toată lumea cu forma sa spectaculoasă de balenă albastră.

Centrul orașului Graz este situat în piața, unde se află clădirea care găzduiește Primăria. La mică distanță se află catedrala din 1438, biserica episcopală și centrală a catolicilor din Stiria. Întregul oraș este o operă de artă unică. Una dintre cele mai frumoase clădiri din Graz este Opera, a doua ca mărime din Austria, o lucrare barocă din 1899. La rândul ei, fațada „Casa Pictată” (1742) prezintă zei din mitologia greacă și romană.

Graz găzduiește festivaluri culturale prestigioase precum Styriarte, dedicat în principal muzicii clasice sau Toamna Stiriei (Steirischer Herbst), care gravitează în jurul teatrului, artei picturale, cinematografiei, literaturii și muzicii.

De remarcat sunt, de asemenea, Jazz Summers ou concertele de la Castelul Eggenberg. Dar dacă în fiecare vară la Graz există o întâlnire inevitabilă, aceasta este La Strada, un festival internațional de teatru de stradă în care companii independente oferă creații inovatoare.

www.interrail.eu

Deixe um comentário

pt_PTPortuguese