ghid

Qredo, tehnologia care a rezolvat problema securitatii in crypto!

Qredo Protocol

Ce este Qredo si cum Functioneaza?

Cea mai mare problema a tuturor tehnologiilor din ziua de astazi, fie ca vorbim de crypto sau nu, este securitatea sau mai ales lipsa securitatii. Suntem cu totii de acord ca o tehnologie, oricat de geniala ar fi ea, inseamna zero daca nu este sigura. Ce legatura are acest lucru de a face cu Qredo Protocol? Raspunsul scurt este ca tehnologia Qredo, datorita inovatiei, nu mai are aceasta problema.

Ce este Qredo?

Qredo este un protocol crypto descentralizat de tipul Layer-2, protocol construit pe un set de reguli interne care guverneaza un mecanism consensual. Pe langa Layer-ul 2, mai exista Layer 3, care suporta comunicatii descentralizate, adica posibilitatea de a transmite semnale peer-to-peer instant. Inovatia celor de la Qredo este ca aceste comunicatii sunt criptate la ambele capete, iar acestea pot avea loc intre masinarie si masinarie, intre masinarie si om sau intre om si om.

Poate va intrebati de ce mai este nevoie de inca un layer si anume acest Layer 3. Raspunsul este pe cat se poate de simplu. Nu are rost sa incarcam layer-ul 2 cu tot felul de comunicatii, astfel tot ce inseamna transmitere de semnale va fi preluat de layer-ul 3. Tot acest proces are rolul de eficientizare si de crestere a vitezei network-ului.

Cum rezolva Qredo partea de securitate?

Pentru securitate, Qredo foloseste un protocol special numit MPC (MULTI-PARTY COMPUTATION) pentru a crea depozite izolate ale adreselor blockchain, astfel eliminand riscul ca cheile private sa fie furate.

In esenta, acest mecanism MPC permite validarea tranzactiilor intr-un mod cu totul descentralizat, nemaiavand nevoie ca cheia privata asociata fiecarui cont sa fie stocata in sistem. Stocarea cheii in sistem este o bresa in securitatea oricarei tehnologii.

Care sunt problememe pe care le rezolva Qredo?

 • Multe tehnologii au viteze de tranzactionare extrem de scazute;
 • In cele mai multe cazuri, taxele per tranzactie sunt enorme;
 • Cheile private sunt stocate intr-un sistem centralizat, ceea ce face ca multe tehnologii sa nu fie sigure

Care sunt avantajele tehnologiei Qredo?

 • Securitate descentralizata. Cheile private nu sunt stocate in niciun sistem, astfel se elimina posibilitatea ca acestea sa fie furate;
 • Interoperabilitate cross-chain. Qredo permite dezvoltarea de tehnologii cross-chain;
 • Datorita gradului mare de securitate, Qredo ar putea deveni tehnologia principala utilizata de catre institutiile guvernamentale;
 • Qredo se apropie de momentul implementarii tehnologiei DAO, adica network-ul va fi detinut si operat 100% de catre comunitatea Qredo.

Qredo token

Token-ul nativ al tehnologiei Qredo este QRDO si este criptomoneda care sustine intregul ecosistem si este o moneda de tip ERC-20 construita pe platforma celor de la Ethereum.

In total exista 1 miliard de astfel de criptomonede, dintre care putin peste jumatate se afla acum in circulatie.

In momentul redactarii QRDO valoreaza 3.15 dolari si se afla pe un trend ascendent in ultimele zile.

Este Qredo de viitor?

Pentru a ne da seama daca merita investitia in Qredo, atasez mai jos o lista cu Roadmap-ul acestora.

Roadmap Qredo

Pentru prima jumatatea a anului 2022, cei de la Qredo isi propun urmatoarele:

 • Compatibilitatea cu majoritatea criptomonedelor de tip ERC-20
 • Compatibilitatea si cu monede diferite fata de cele ERC-20 cum ar fi: BNB, FTM, DOT, LUNA, AVA, SOL, ADA
 • Suport pentru Wallet Connect
 • Dezvoltarea unui wallet propriu

Pentru a doua jumatate a anului curent cei de la Qredo au in plan urmatoarele:

 • Dezvoltarea unui mobile SDK
 • Implementarea tehnologiei DAO
 • Exchange API integration

Concluzie, pareri Qredo

Qredo este o tehnologie blockchain descentralizata care rezolva problema securitatii realizand o metoda prin care cheile private nu sunt stocate in niciun sistem centralizat, facand imposibil furtul acestora.

Daca va intrebati unde va fi Qredo in cativa ani, exista sanse extrem de mari sa devina una dintre cele mai utilizate tehnologii crypto. De ce? Datorita securitatii de care dispune si faptul ca este o tehnologie cross-chain, Qredo ar putea deveni tehnologia pe care institutiile guvernamentale o vor implementa pentru a uni sistemul economic traditional cu cel crypto.

Link-uri

https://www.qredo.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort