ghid

Quantstamp – Lideri in securitatea blockchain! Investitori airBNB, Toyota..

Quantstamp Crypto

Intr-o lume in care tehnologia blockchain a luat cu asalt internetul, din pacate pot aparea si tentative mai neortodoxe cum ar fi hacking sau furt de date. De aceea este foarte important sa mentinem un nivel inalt de securitate.

In momentul de fata exista destul de multe companii care se ocupa exclusiv de securitatea blockchain, iar azi o sa discutam despre una dintre cele mai populare solutii si anume Quantstamp.

Ce este Quantstamp?

Quantstamp este un protocol de securitate pentru smart-contracts. Acesta are doua componente principale:

  • Sistem software de verificare automata
  • Sistem de plata automat

Cum verifica Quantstamp software-ul?

Quantstamp functioneaza prin intermediul unor noduri de validare controlate de anumiti utulizatori numiti “contributors”. Aceasta tehnica presupune mai multe moduri de verificate cum ar fi:

  • Analize statice
  • Teste de executie si functionare
  • Executie simbolica si multe altele

Cei de la Quantstamp doresc sa creeze o tehnologie care sa verifice automat securitatea anumitor tehnologii, insa exista si posibilitatea ca aceste teste sa fie facute manual. Aceste verificari sunt rasplatite de catre Quantstamp prin Quantstamp Protocol Tokens (QPS)

Ca sa fie totul clar voi detalia un exemplu. Sa presupunem ca vrei sa folosesti o anumita aplicatie construita pe Ethereum, insa vrei sa fii sigur ca tehnologia respectiva este sigura si nu iti vei pierde banii. Pentru aceasta, vei “depune” un ticket de verificare care consta in smart contract-ul de pe platforma respectiva plus cativa QSP pentru tranzactie. Cererea ta va fi verificata, iar cineva va verifica integritatea platformei in care investesti, iar tu vei primi un raport al verificarii. In esenta, acel raport iti va spune daca tehnologia aceea este legit sau nu.

Una dintre avantajele utilizarii Quantstamp este ca poti decide daca raportul privind legitimitatea site-ului va fi facut public sau nu. Este de incurajat sa alegi ca raportul sa fie facut public astfel incat si alti utilizatori sa poate verifica daca tehnologia in care investesc este sigura sau nu.

Cu ce se deosebeste Quantstamp fata de altii?

Diferenta majora a acestei companii fata de competitie este ca Quantstamp dezvolta o solutie automata, in comparatie cu majoritatea companiilor de securitate care verifica manual securitatea altor proiecte. Aceasta automatizare nu inseamna doar foarte mult timp castigat, insa si foarte multi bani necheltuiti, fiind mult mai ieftin o verificare folosind Quantstamp.

Este Quantstamp de viitor?

Pana in momentul de fata, Quantstamp este una dintre cele mai populare companii de securitate blockchain.

Investitori precum airBNB, Coinbase, Twitch, Toyota

Pana in prezent, foarte multe companii de renume au investit extrem de multi bani in cei de la Quantstamp pentru a-I ajuta sa se dezvolte. Cateva dintre aceste companii sunt: airBNB, Coinbase, Twitch, Plug and Play, Curve, Beeple, Solana, Daper Labs, Terra, Cardano, Toyota si multe altele.

Quantstamp este de departe una dintre cele mai populare companii pe acest sector si asta doar datorita eficientei crescute in ce priveste verificarea smart-coantract-urilor datorita modelului automat de verificare, dar si pretului extrem de scazut.

Avand in vedere ca cele mai mari nume din industria blockchain si nu numai, folosesc Quantstamp si investesc in acest proiect, inseamna ca exista sanse zero ca tehnologia sa nu persiste in timp.

Care sunt dezavantajele companiei?

Unul dintre cele mai mari dezavantaje este un anunt facut chiar de creatorii Quantstamp. Pana in 2018 platforma functiona exclusiv folosind token-ul nativ QPS, insa in 2018 echipa Quantstamp a anuntat ca permit plati in In alte monede cum ar fi ETH si USD.  Desi in acel moment pretul QPS a scazut dramatic, acest lucru nu inseamna ca tehnologia nu este buna, doar ca poate functiona la fel de bine si cu ETH, nu doar cu QPS.

QPS Token

QPS este criptomoneda de tip ERC-20 construita pe platforma celor de la Ethereum care sta in spatele tehnologiei. Cu acest token se vor efectua toate platile din interiorul aplicatiei.

In total exista aproximativ 1 miliard de astfel de monede dintre care putin peste 70% se afla in circulatie. In momentul de fata QPS valoreaza 0.046 dolari si poate fi achizitionat de pe majoritatea exchange-urilor cum ar fi: Binance, Coinbase, gate.io, Huobi Global etc.

Pareri QPS – Concluzie

In concluzie, Quantstamp dezvolta o tehnologie automata de verificare care face ca smart-contract-urile sa fie mai sigure ca niciodata. Desi este construita pe platforma celor de la Ethereum, Quantstamp lucreaza sa faca acest protocol valabil pentru orice aplicatie decentraliozata existenta pe piata.

Securitatea este cel mai important lucru in ziua de astazi. Degeaba investim intr-o companie daca din pricina lipsei de securitate la un momentat pierdem tot ceea ce am castigat. Decat sa riscam, cea mai inteleapta decizie este sa verificam proiectele in care vrem sa investim.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort