
Burrito, felul de mancare din bucataria mexicana care nu devine niciodata invechit. Burrito, indragit de o lume intreaga, este realizat din foi de tortilla pufoase, pliate care contin o serie de ingrediente.
Ca o mica remarca, numele “burrito” se traduce in “magar mic”, deoarece capatul pliat al foii de tortilla seamana cu o ureche de magar.

Reteta burrito pregatita de noi este una dintre cele mai gustoase si usoare retete de burrito cu pui si legume, lasand la o parte modul traditional de burrito mexican cu fasole batuta.
- 6 foi de tortilla
- 300g de piept de pui
- 1 ardei kapia sau ardei Jalapeno(daca doriti sa fie picant)
- 2 rosii medii
- 1 ceapa rosie
- 3-4 linguri patrunjel tocat
- 4 linguri de suc de lime/lamaie
- 140g porumb
- 110g fasole rosie boabe
- 150g Salata verde
- 100ml smantana
- 2-3 linguri de ulei
- sare si piper
- 1 lingurita de boia
- Se taie marunt ardeiul kapia sau ardeiul Jalapeno.
- Se taie ceapa(nu foarte marunt).
- Se taie rosiile in cubulete mici.
- Se toaca patrunjelul, marunt.
- Se amesteca intr-un bol porumbul si fasolea.
- Se stoarce lime-ul/lamaia si obtinem cele 4 linguri de suc.
- Se amesteca toate legumele preparate mai sus(ardei, ceapa, rosiile, porumbul,fasolea si patrunjelul) si se adauga sare dupa propriul plac.
- Taiem pieptul de pui in cubulete sau fasii micute, il sotam cu piper/boia si il tragem la tigaie 3-4 minute.
- Adaugam sare in functie de gust si il mai lasam inca 4 minute la prajit. Atentie, se amesteca incontinuu!
- Se toarna din cele 4 linguri de suc, 2 peste legume, iar 2 peste pieptul de pui prajit si se amesteca.
- Se taie salata verde bucatele.
- Acum avem totul pregatit si ar trebui sa arate in felul urmator:
- Urmatorul pas e sa umplem foile de tortilla. Se adauga amestecul de legume, apoi pieptul de pui si pe urma salata, iar la final se adauga o lingura de smantana.
Servirea se poate face adaugand si diferite sosuri in loc de smantana, dupa preferinte!
Ghidultauonline.ro va ureaza pofta buna!