ghid

Reteta Risotto cu pui – Cum se prepara Risotto cu pui!

Reteta Risotto cu pui si ardei rosu

Risotto Reteta – Nimic nu se compara cu felul bogat si cremos de Risotto cu pui. Descopera reteta risotto de mai jos!

Risotto este un fel de mancare traditional din orez italian, preparat dintr-o varietate de orez, cu bob mic, numit orez Arborio. Orezul Arborio este un orez italian, care poarta numele orasului Arborio, situat in regiunea principala a Piemontului in Italia.

Risotto cu pui, pe cat de gustos, pe atat de usor de realizat. Noi am ales prepararea acestuia cu apa in loc de supa traditionala folosita la reteta risotto. Ca si legume, am ales ardei rosu dar dvs. puteti sa imbinati diferite legume, ciuperci, mazare, dovlecel, etc.. dupa propriul plac. 🙂

  • Piept de pui – 1kg
  • Orez – 500g
  • Ceapa – 2 bucati mari
  • Usturoi – 6-7 catei de usturoi
  • Ardei rosu – 3 bucati mari
  • Apa – 1.5 litri
  • Unt – 150
  • Parmezan – 100g
  • Busuioc – uscat – 3 lingurite
  • Patrunjel – o legatura
  • Ulei de masline – 4-5 linguri
  • Sare – dupa gust (cam 4-5 linguri)
  • Piper – dupa gust
  1. Puneti apa la fiert intr-un vas destul de incapator.
  2. Intre timp taiati pieptul de pui in cubulete mici. Ceapa si ardeiul se toaca si ele marunt.
  3. Pregatiti o tigaie suficient de mare in care sa incapa si orezul pe care il vom adauga ulterior. Adaugati jumatate din unt in tigaie(75g) si caliti usturoiul impreuna cu ardeiul cam 7-8 minute.
  4. Acum adaugati puiul si lasati sa se rumeneasca, cam 6-7 minute. Daca puiul nu s-a rumenit, puteti sa il mai lasati chiar daca acesta se va mai fierbe pe urma impreuna cu orezul.
  5. Adaugati orezul nefiert(Atentie! Orezul trebuie sa fie Arborio, altfel nu veti obtine continutul autentic cremos al Risotto deoarece acest orez este amidonos). Noi am ales unul de la Scotti.orez arborio scotti
  6. Pe urma rand pe rand cate un polonic de apa. Orezul trebuie sa fie mereu acoperit de apa.
  7. Dupa ce am acoperit orezul cu apa, lasam sa scada si adaugam apa iar. Se procedeaza la fel pana s-a fiert orezul.
  8. La final se adauga parmezanul, condimentele – busuioc, sare, piper si restul de unt ce a mai ramas, cele 75g.
  9. Lasam sa se topeasca iar servirea se va face cu patrunjel tocat fin.

ghidultauonline.ro va ureaza pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort