ghid
, , , , , ,

TAORMINA – RAIUL SICILIENILOR! Obiective turistice si recomandari

Ani la randul, Sicilia a fost renumita pentru orasul Palermo dar si pentru povestile despre mafioti, dar adevarata comoara a acestei insule este Taormina un orasel aflat la 1h de Catania, care atrage atentia din ce in ce a mai multor turisti. Mai, iunie, septembrie si chiar inceputul lunii octombrie sunt cele mai potrivite perioade pentru o vacanta la malul marii in Taormina. In aceste perioade se pot gasi bilete chiar si cu 150 de lei dus intors.

TRANSPORT SI CAZARE

Avand in vedere ca cel mai apopiat aeroport se afla in Catania la 55 de km, ai mai multe optiuini pemtru  a ajunge in Taormina:

  • Trenul – cea mai rapida cursa dureaza 1h si costa in medie 6euro pe segment.
  • Autobuzul – cursa cu autobuzul dureazaz putin peste1h si costa intre 5 si 10 euro.
  • Taxi-ul – acestea sae gasesc la terminalul sosiri de la aeroport, cu un pret mediu de 100 de euro pentru o cursa de 45 de minute.
  • Masina inchiriata – se merita sa inchiriezi o masina daca doresti sa vizitezi mai multe zone ale Siciliei, insa fii foarte atent stilul de condus al sicilienilor este foarte haotic.

Taormina  este un oras deosebit, „impartit” pe doua tipuri de altitudine, centrul orasului aflandu-se la o inaltime de 205 m , ca mai apoi altitudinea sa coboare pana la nivelul marii in zona plajei. Aici, „incoltita” de apele Marii Ionice, se afla Isola Bella, desemnata ca sit natural protejat. Deoarece centrul orasului este doar unul pietonal singurele modalitati de a urca aici este autobuzul care te va lasa la intrarea in centru, un drum pietonal destul de stramt si obositor sau funicularul care iti va oferi privelisti de vis asupra insulei. Biletele pot si cumparate dus-intors pentru 6 euro. De asemnea, exista si bilete tip abonament valabile o zi, o saptamana sau o luna.


OPTIUNI DE CAZARE

1. B&B Porta del Re – aceasta se  în centrul orăşelului Taormina, la 200 de metri de funicular, iar pretul mediu pentru 2 persoane este de 300 de lei pe noapte cu mic dejun inclus.

2. BellaVista – situata la 250 de metri de cea mai apropiată plajă si la 350 de metri de Isola Bella. Pretul mediu pentru 2 persoane este de 250 de lei pe noapte fara mic dejun inclus.
3. Bed & Breakfast Duomo Di Taormina – aflata fix in centrul orasului a numai 50 de metri de Dom. Pretul mediu pentru 2 persoane este de 200 de lei pe noapte cu mic dejun inclus.

OBIECTIVE TURISTICE

Teatro Antico di Taormina

Este un teatru grecesc ce dateaza inca din secolul III, fiind al doilea ca mărime de acest fel din Sicilia (primul este cel din Siracuza). Pretul biletelor este de 8 euro pentru adulti , 4 euro pentru tineri cu varstele intre 18-25 ani si 2 euro pentru copii si pensionari.


Isola Bella

Aceasta perla a Marii Ionice se afla in centrul plajei si pare desprinsa din povesti. Insula se afla in in capatul unei plaje pietruite inconjurata de o apa limpede, de adancime mica.

Alte atractii turistice de neratat:

Duomo di Taormina
Piazza IX Aprile
Palazzo Corvaja
Villa Comunale di Taormina
Chiesa Madonna della Rocca

In caz ca te gandesti la o posibila vacanta in Taormina, iti vom lasa o lista de link-uri care sa te ajute cu organizarea calatoriei.

TRANSPORT:

CAZARE:

OBIECTIVE TURISTICE SI ALTELE


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort