ghid

The Graph – Platforma viitorului | Pareri GRT | Proiect crypto

The Graph
The Graph

The Graph | Pe masura ce internetul a evoluat de la aparitia sa pana in prezent, a devenit din ce in ce mai “monopolizat” de un numar mic de companii care controleaza astazi cele mai importante si mai des utilizate colturi ale internetului.

Aceasta este era Web2. Conceptul de Web3 apare ca raspuns, ideea unui internet complet descentralizat, lucru care ar oferi indivizilor mai multa putere in mediul online, atat din punct de vedere economic cat si al datelor lor, unde si cum sunt utilizate.

Intrezarind un viitor stralucit al conceptului Web3, The Graph reprezinta primul pas spre formarea platformelor care vor fi necesare pentru o buna functionare a acestora.

Ce este si cum functioneaza The Graph

La baza, The Graph este un protocol de querying pentru blockchain-uri.

In cadrul Web3, toate datele sunt stocate in retele si baze de date descentralizate, lucru care poate duce la complicatii in ceea ce priveste obtinerea informatiilor. Acestea fiind practic “imprastiate” pe internet, si nu centralizate in cateva locuri ca si pana acum, ar fi nevoie ca mult mai multa energie si putere de calcul sa fie utilizata de partile hardware ale calculatoarelor.

The Graph vine cu solutia software la aceste probleme, asigurand procese de querying rapide si eficiente, extragerea de date de pe internet fiind realizata dupa o schema simpla:

De ce reprezinta o platforma a viitorului

Era centralizarii se apropie de sfarsit, iar internetul urmeaza sa se schimbe. Inovatiile care urmeaza sunt deja puse in miscare si vor acapara toate domeniile care sunt prezente de acum in domeniul online, de la entertainment si social media, pana la marketplace-uri si DeFi. The Graph este una dintre primele plaforme care va facilita utilizarea internetului, mai ales in domeniul crypto, iar acest lucru ii garanteaza si o pozitie importanta in ierarhia viitoare.

In ce moduri se poate participa in reteaua The Graph

In functie de cunostintele tehnice, orice utilizator isi poate asuma unul dintre urmatoarele roluri in cadrul platformei:

  • Creator de dApps
  • Indexer
  • Curator
  • Delegator

Indexerii, Curatorii si Delegatorii activi pot oferi servicii retelei (cum ar fi optarea pentru Staking in ceea ce priveste token-ul GRT) si vor primi un venit direct proportional cu activitatea lor in cadrul platformei.

Subgraphs

Subgraphs nu sunt altceva decat parti componente ale intregii baze de date The Graph. De exemplu, un subgraph poate fi o lista de informatii despre Ethereum, principala platforma cu care The Graph colaboreaza in momentul de fata. Subgraph-ul este construit in asa fel incat sa decida exact ce date din intreaga retea Ethereum va extrage si cum acestea vor fi stocate pentru acces usor al utilizatorului.

The Graph a lansat, in plus, Subgraph Studio, prin care fiecare creator de platforme de orice fel sau dApps isi poate crea propriul subgraph pe platforma. Exista deja un numar mare de dApps care folosesc protocolul The Graph, iar numarul lor se afla intr-o continua crestere:

Alte exemple de platforme sau dApps care utilizeaza protocolul The Graph sunt, de asemenea, Uniswap, Synthetix, Aragon, AAVE, etc.

Token-ul GRT

La baza intregii platforme sta token-ul GRT, listat in momentul de fata pe CoinMarketCap la un pret de aproximativ $0.61. Token-ul poate fi achizitionat de pe o multime de platforme, printre care Binance, Coinbase Exchange, Gate.io, Huobi Global, Crypto.com, si multe altele. Un numar de aproape 5 miliarde de token-uri se afla in acest moment in circulatie dintr-un total de 10 miliarde.

Merita?

Nu exista nici o modalitate sau motiv de a nega faptul ca versiunea Web3 a internetului se apropie cu pasi repezi, s-ar putea spune chiar ca este deja aici, doar nu simtita la nivel larg. Sansa de a investi in una dintre primele platforme care sunt create special pentru viitor nu este niciodata una care trebuie ratata, iar pretul extrem de scazut al token-ului din momentul de fata va creste cu siguranta, pe masura ce platforma va deveni din ce in ce mai populara.

Disclaimer! Materialele oferite pe acest site au doar scop informativ si nu trebuie luate ca un sfat de investitii. Orice opinie oferita pe acest site nu constituie o recomandare din partea Ghidultauonline.ro. Nu facem nicio declaratie sau garantie cu privire la acuratetea sau caracterul complet al informatiilor furnizate pe acest site. Daca va bazati pe informatiile de pe acest site, atunci o faceti pe propriul risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort