Cu siguranță orașul Constanța face parte din categoria orașelor de vizitat în toate anotimpurile anului, pentru că, cu siguranță aici nu există posibilitatea să te plictisești, orașul având atât de multe de oferit.
Constanța este cel mai important oraș al regiunii Dobrogea, o regiune pe care trebuie să o vizitezi cât mai curând. Este unul dintre cele mai vizitate orașe din România, iar acesta și-a câștigat locul printre principalele orașe vizitate din țară din mai multe motive.
Vezi aici cele mai importante obiective turistice din Dobrogea!
Constanța este cel mai vechi oraș atestat de pe terioriul României de astăzi, este un oraș-port important pentru Europa și se asemenea, orașul se mândrește și cu 6 km de plajă proprie. Pe lângă toate acestea, Constanța este un oraș de poveste, datorită încărcăturii instorice ale acestuia, a arhitecturii orașului, a diversității gastronomice și datorită oamenilor ospitalieri.
Când te gândești la acest minunat oraș, involuntar gândul tău te trimite pe o plajă însorită a orașului cu o limonadă rece în mână, sau o plimbare liniștită cu familia sau persoana iubită pe faleza orașului, ori la o masă bine meritată unde să poți descoperii minunata gastronomie a orașului.
Indiferent care este motivul sau dorința ta de relaxare, îți recomandăm să treci pe lista ta de locuri de vizitat și Constanța, cu siguranță nu vei regreta. Iar pentru a avea un sejur pe placul tău, ți-am pregătit mai jos o listă cu obiective turistice de neratat din oraș, pentru a ne asigura că vei avea o vacanță de neuitat.
Obiective turistice Constanța
Cazinoul Constanța
Cazinoul Constanța este cu siguranță unul dintre cele mai importante atracții turistice din oraș și din țară. Este cu siguranță unul dintre simbolurile reprezentative ale orașului. Acesta a fost construit în stil Art Nouveau în 1904 și a fost terminat în 1910. Cazinoul este o operă de artă, fiind o mărturie a luxului din trecut, impresionând prin arhitectura sa, istoria și prezența impunătoare la malul Mării Negre.
În anii de glorie, cazinoul era unul dintre cele mai vizitate și preferate locuri de către personalități importante ale acelei perioade, aici desfășurându-se cele mai importante și opulete jocuri de noroc, generând sume importante pentru oraș. Cazinoul a mai fost folosit și ca sală de teatru, de dans, cinema, spațiu expozițional și restaurant. În acest moment din păcate poate fi admirată doar partea exterioară a cazinoului, interiorul acestuia fiind în procesul de renovare. Accesul spre Cazinoul Constanța se face printr-o frumoasă plimbare pe Faleza Constanța, unde te poți bucura de briza mării, o priveliște minunată asupra mării, iar faleza este și locul unde se organizează diverse activități artistice.
Portul turistic Tomis
Portul turistic Tomis se află în centrul orașului istoric, o continuare a falezei și este unul dintre obiectivele turistice prefertate atât de turiști cât și de localnici.
Portul este situat la doar 5 minute de mers pe jos față de Cazinoul Constanța și este locul ideal unde vă puteți relaxa la una din numeroasele terase pentru a vă putea bucura de priveliștea și bunătățile culinare oferite.
De asemenea, puteți face o plimbare relaxantă în jurul portului, cu siguranță nu veți regreta. În port veți găsi și ambarcațiuni care organizează plimbări în largul mării. Este o locație ideală atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece.
Farul genovez
Farul genovez se află în centrul istoric al orașului și este un monument istoric reprezentativ pentru orașul Constanța. Este situat pe malul mării, între Cazino și fostul Hotel Carol. Farul genovez, care are 8 metri înălțime, a fost construit în anii 1858-1860.
Deși nu a fost construit de genovezi, poartă acest nume în semn de recunoștință și respect pentru „stăpânii mării”. Farul a funcționat până în 1913, iar ulterior a devenit una dintre cele mai valoroase atracții turistice din Constanța.
Piața Ovidiu și Statuia lui Ovidiu
Piața Ovidiu a fost centrul orașului Constanța până la începutul Primului Război Mondial și face parte din orașul vechi.
Este unul dintre cele mai vizitate și iubite atracții turistice din oraș deoarece este un loc perfect pentru o plimbare, pentru a te relaxa la una dintre terasele amenajate în zonă, și datorită faptului că în jurul pieței se află unele dintre cele mai importante clădiri reprezentative ale orașului.
Unul dintre cele mai importante motive pentru care piața este atât de importantă este statuia reprezentativă din inima acesteia, si anume, Statuia lui Ovidiu. Statuia lui Ovidiu este opera sculptorului italian Ettore Ferrari, același care a sculptat și statuia lui Abraham Lincon din New York și este situată in fata Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie, clădire care este fosta Primărie a orașului. Statuia are o înălțime de 2,68 metri și este făcută din piatră.
Marea Moschee din Constanța
Marea Moschee din Constanța sau Moscheea Carol este principalul lăcaș de cult musulman din România, și de asemenea unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură.
Marea Moschee din Constanța este o clădire impunătoare, cu un amestec între stilul egiptean și bizantin. A fost construit la inițiativa regelui Carol I, și are o mulțime de obiecte de patrimoniu, unul dintre cele mai importante fiind un covor de la Abdul Hamid, unul dintre cele mai vechi covoare din Europa, și cântărește aproximativ 490 de kilograme. Este situată în Piața Ovidiu pe strada Arhiepiscopiei nr. 5, iar programul de vizitare este următorul:
Perioada de vară: 08-20:00, perioada de iarnă: 09-17:00. Prețul unui bilet pentru adulți este de 4 lei iar pentru elevi, studenți și pensionari prețul este de 2 lei.
Acvariul Constanța
Acvariul Constanța se află vizavi de Cazinoul Constanța și este unul dintre principalele obiective turistice ale orașului, fiind preferat în general de familiile cu copii, însă cu siguranță este un loc care merită vizitat indiferent de vârstă.
Este situată pe malul și are o mulțime de pești și nevertebrate din diferite părți ale lumii. Acvariul a fost inaugurat pe 1 mai 1958 și a fost prima instituție de acest fel din țara noastră si este structurat în trei secții: Marina, Dulcicola si Pesti Exotici.
Secțiunea Dulcicola prezintă diferite tipuri de pești și nevertebrate care trăiesc în mlaștinile și lacurile din apropierea litoralului românesc și a Deltei Dunării.
Secția Marină a acvariului este cea mai mare și mai diversă secțiune a acvariului. Include pești și nevertebrate din Marea Neagră și Marea Mediterană.
Secțiunea de pești exotici de la acvariu este un loc minunat pentru a se bucura vizitatorii, există diferite tipuri de pești care înoată în bazinele sale, care provin din diferite părți ale lumii în climat cald și tropical.
Acvariul poate fi vizitat zilnic în intervalul 08:30-16:00 și prețul unui bilet pentru adulți este de 12 lei, pentru elevi și studenți 7 lei.
Muzeul Marinei Române
Muzeul Marinei Române din Constanta este unul dintre cele mai importante muzee din România.
Conține dovezi valoroase ale evoluției marinei militare și civile din țara noastră. Are secțiuni despre navigație în antichitate, în Evul Mediu sau în perioada otomană. Muzeul se află pe strada Traian într-o clădire frumoasă care are o istorie îndelungată. Clădirea a fost construită în 1909 și a găzduit cândva Școala Navală Superioară.
Muzeul Marinei Române a fost inaugurat în anul 1969, și conține colecții unice, inedite și spectaculoase. Muzeul poate fi vizitat de miercuri până duminică în intervalul 09:30-16:00, iar taxa de intrare este de 10 lei.
Edificiul roman cu mozaic
Edificiul roman cu mozaic este situat în Piața Ovidiu nr. 12 și este unul dintre principalele obiective turistice ale orașului.
Acesta a fost descoperit în timpul lucrărilor de construcție din 1959 în centrul istoric al orașului. Cercetările arheologice au arătat că clădirea a fost construită în secolul al IV-lea.
Muzeul care adăpostește clădirea deține o mare colecție de obiecte și bunuri găsite în vechile depozite ale clădirii, iar mozaicul sălii principale fiind piesa de rezistență a muzeului. Edificiul roman cu mozaic poate fi vizitat zilnic în intervalul 08-20:00, prețul uni bilet pentru adulți este de 5 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari 2,5 lei.
Delfinariul Constanța
Delfinariul Constanța este una dintre cele mai populare obiective turistice din Constanța și este vizitata atât vara, cât și în extrasezon.
Face parte din frumosul și interesantul Complex Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, care se află la intersecția Bulevardului Mamaia cu Strada Soveja.Delfinariul a fost deschis pe 1 iunie 1972 și este singurul loc din România unde puteți vedea delfini, lei de mare și pinguini în acțiune, și un loc de neratat odată ajuns în acest oraș, fiind un obiectiv turistic potrivit pentru toate vârstele.
- Programul de vară este luni-duminică 09-20:00
- Programul de iarnă este luni-duminică 09:30-17:00
Prețul unui bilet este în funcție de sezonul în care se vizitează, și pachetele alese. Înainte de a vizita delfinariul te sfătuiesc să verifici site-ul oficial sau să ajungi cu o jumătate de oră mai devreme la locație.
Aqua Magic Constanța
Aqua Magic a fost inaugurat în anul 2003 și este o atracție turistică perfectă de vară pentru cei care iubesc aventură și distracția. Aqua Magic este un parc acvatic cu multe atracții, inclusiv o plimbare cu Twister, roller coasters, tuburi, un jacuzzi, nouă piscine, un râu, șapte baruri și restaurante, Kamikaze și o piscină pentru copii. Parcul de distracții este deschis în sezonul de vară zilnic de la ora 10-18:00 iar prețul unui bilet pentru adulți este de 70 de lei, și pentru copii 35 de lei.
Telegondola Mamaia
Telegondola Mamaia a fost inaugurată in anul 2004 si a devenit un simbol al stațiunii Mamaia. Această nouă instalație permite turiștilor să se bucure de senzațiile frumoase ale unei excursii deasupra stațiunii.
O plimbare cu telegondola durează 8 minute și trece pe o lungime de aproximativ 2 kilometri între Hotel Perla și Cazino. În timpul călătoriei, cabanele roșii și galbene plutesc la o înălțime de maxim 50 de metri, trecând peste cele mai înalte hoteluri ale stațiunii.
Programul de funcționare este zilnic în intervalul 11:30-22:00, cu excepția zilelor de marți când programul de funcționare începe la ora 14:00. Prețul unei călătorii este de 25 de lei, iar copii sub vârsta de 7 ani beneficiază de gratuitate.
Cazare in Constanța- Unde ne cazăm în Constanța
- Belle Epoque Boutique Villa (exclusiv pentru adulți) se află într-o clădire istorică din centrul vechi din Constanța și oferă camere în stil baroc, cu decor individual. Terasa de pe acoperiș oferă vedere panoramică la port. Toate camerele de la Belle Epoque Boutique Villa (Adult Only) au atmosferă de epocă, cu mobilier de lux din lemn, realizat manual, tapet de design, tavan pictat, candelabru și covor luxos. O noapte de cazare aici pentru două persoane într-o camera queen costă 700 de ron cu micul dejun inclus. Prețul poate fluctua în funcție de perioada anului și facilitățile alese.
- Studio'24 este o proprietate cu grădină și terasă situată în Constanța, la 700 de metri de plaja Zoom. Printre punctele de atracție populare din apropierea apartamentului se numără portul de agrement și clubul de iahting Tomis, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie și Cazinoul din Constanța. O noapte de cazare într-un studio de 30 m² pentru două persoane este de 400 de lei. Prețul poate fluctua în funcție de perioada anului și facilitățile alese.
- Turquoise by the sea se află în Constanța, la câțiva pași de plaja Reyna. Acest apartament este situat într-o clădire care datează din 2021, la 5,4 km de Piața Ovidiu. Prețul unei nopți de cazare în apartamentul de 80 m² care poate găzdui până la 5 persoane este de 320. Prețul poate fluctua în funcție de perioada anului și facilitățile alese.
Descoperă și alte obiective turistice din regiunea Dobrogea, aici!
Comentarii