ghid

Totul despre Elon Musk, Dogecoin si Shiba Inu. O investitie buna sau o gluma?

Foarte probabil, mai ales cei care urmariti stirile din lumea cripto sau cei care stati cu ochii pe toate criptomonedele de pe piata cu gandul de a investi, stiti ca in ultima perioada s-a format un val de agitatie in jurul a catorva criptomonede destul de noi pe piata si anume Dogecoin si Shiba Inu.

Vom vorbi despre fiecare in parte, dar toata zarva care s-a produs in jurul acestor doua monede a fost doar din cauza cresterilor imense de peste 2500% in mai putin de 30 de zile.

Despre Dogecoin – DOGE

Vom incepe cu Dogecoin , o criptomoneda creata in anul 2013 in gluma, o gluma care a ajuns ceva serios la cativa ani dupa introducerea ei pe piata. La baza, Dogecoin se aseamana foarte mult cu Bitcoin, se genereaza pe baza rezolvarii unor blocuri de ecuatii. Ce-l face diferit de Bitcoin este faptul ca, desi are aceeasi baza, Dogecoin a fost gandit cu scopul de a produce foarte multe monede in comparatie cu alte criptomonede. 

In ultimii ani Dogecoin a devenit mai mult o forma de “bacsis” in lumea virtuala. Multe servicii de publicitate in mediul online se platesc in Dogecoin.

Elon Musk si Dogecoin

Dogecoin a avut o crestere imensa dupa ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, fascinat de aceasta criptomoneda, face o postare pe Twitter pe data de 1 Aprilie. Din acest motiv foarte multa lume nu a crezut, mai ales ca Elon Musk nu este un om chiar de cuvant si postarea lui fiind facuta chiar de ziua pacalelii.

Tot el, dupa ce Dogecoin a avut o crestere imensa, declara ca este “o mare agitatie” si pretul acesteia scade cu 28%. Deci, in cea mai mare parte, pretul acestei criptomonede este influentat complet de catre Elon Musk, cu o singura postare el poate creste sau scade pretul.

Dupa masiva influenta din partea lui Elon Musk, Dogecoin ajunsese chiar pe locul 4 in topul criptomonedelor cu o capitalizare de piata de 52 miliarde de dolari, insa in ultimele 2 saptamani a scazut cu aproximativ 45%.

Despre Shiba Inu – SHIB

Acum e e randul sa vorbim despre criptomoneda Shiba Inu. Shiba inu a fost creata la fel ca si Dogecoin, in gluma, in August 2020 de catre un anonim, porecla sa fiind “Ryoshi”, insa nu se stiu prea multe detalii despre aceasta persoana. Dupa aparitia sa pe piata, a fost supranumita ca si “Dogecoin killer”. Si aceasta criptomoneda a crescut cu peste 2000%. Dupa acest val imens, cu o crestere uimitoare, incepe sa scada destul de drastic cu aproximativ 30-35% pe zi.

Concluzie

Aceste doua criptomonede create in gluma, care au avut cresteri impresionante datorita mediatizarii din partea unor influenceri mari din lume, nu-si pastreaza valoarea, dat fiind faptul ca pretul a fost crescut artificial.

Cei care au prins “trenul”, s-au imbogatit la propriu, iar cei care au facut marea greseala sa intre cu o pozitie de Buy, dupa ce pretul a ajuns in varf vor pierde sume importante de bani. Din nou, mare grija cand tranzactionati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort