ghid

Trilema blockchain – Ce este si cum poate fi depasita! Despre Layer 2

Trilema blockchain

Niciun sistem creat de umanitate nu a ajuns inca la perfectiune – nici macar un sistem crypto existent. La fel ca finantele clasice, lumea crypto se confrunta cu o serie de probleme, dintre care trilema blockchain este una dintre cele mai populare.

Ce este Trilema Blockchain?

Orice sistem blockchain se bazeaza pe trei concepte importante:

  • Securitate
  • Descentralizare
  • Viteza

Problema care apare este faptul ca este extrem de greu ca toate aceste aspecte ale aceleiasi platforme sa fie maximizate simultan, asa ca de cele mai multe ori se ajunge la compromisuri.

De exemplu, pentru a ramane complet descentralizata si sigura, o platforma crypto ar trebui sa renunte la viteza mare a tranzactiilor. Sau, o platforma care vizeaza mai ales siguranta si viteza va trebui sa opteze pentru un sistem de functionare usor mai centralizat. Viteza platformei, in plus, reprezinta si unul dintre cei mai importanti factori in capacitatea ei de a creste, deci nu este niciodata placut sa se renunte la ea. Compromisurile sunt partiale, insa exista.

Layer 2 – solutia

In momentul de fata, cea mai buna solutie pentru trilema oricarui blockchain sunt blockchain-urile de tip Layer 2.

Acestea sunt blockchain-uri construite pe baza unei retele principale, care este de obicei complet descentralizata si sigura. Asadar, reteaua de tip Layer 2 rezolva problema vitezei, prin protocoale create special pentru blockchain-ul de baza, integrarea mai multor noduri de validare, si multe altele. Acestea ofera, in plus, multe oportunitati de crestere si popularizare a blockchain-ului principal, de obicei prin colaborarea cu alte platforme, dApp-uri, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort