ghid
, , , ,

Vacanță în Europa – Sofia│Obiective turistice │

Sofia, Bulgaria, Catedrală, Nevski

Deși mulți români au fost deja în Bulgaria, Sofia rămâne un oraș nu foarte popular printre vizitatori, deși se afla la doar o aruncătură de băț de noi. Capitala Bulgariei este, în fapt, un oraș care oferă experiențe de neuitat celor care se aventurează să își petreacă aici câteva zile. Vei regăsi aici atât influențe orientale, cât și occidentale, deci orașul oferă o gamă largă de atracții, potrivite pentru toate gusturile.

TRANSPORT SI CAZARE

Indiferent de mijlocul de transport pe care îl preferi, călătoria spre Sofia va fi una ușoară și rapidă. Zborurile sunt cele mai scurte ca și durată, și pornesc de la 20€ (dus-întors, însă fără a fi inclus bagajul suplimentar). Recomandăm însă și călătoria cu mașina personală, în special dacă te afli în partea sudică a țării, de unde nu ai foarte mulți kilometri de parcurs. Astfel vei scuti grija mijloacelor de transport în oraș.

Dacă însă nu ai această posibilitate, trebuie să știi că Sofia are un sistem de transport public bine pus la punct în tot orașul. Vei avea metrou chiar de la aeroport.
Cât despre cazare, trebuie să te bucuri că nu vei scoate o avere din buzunar. Hotelurile încep de la 30€ pe noapte pentru o cameră de 2 persoane, iar dacă vrei ceva cu mai multe facilități, hotelurile de 4 stele costă chiar și 70€.

OBIECTIVE TURISTICE

Catedrala Alexandr Nevski

Catedrala Alexandr Nevski este probabil cel mai cunoscut loc din Sofia, devenind o emblemă a orașului. Situată în zona centrală, frumusețea ei nu te va lăsa să o ratezi. Construcția în stil neo-bizantin impresionează prin mărimea sa, cupolele colorate, marmura impunătoare, dar și prin mesajul ei, fiind pentru bulgari un simbol al identității naționale și al libertății. Turul cu un ghid costă doar 5€.

Biserica Alexander Nevski, Sofia, Bulgaria, Ortodox

Palatul Regal

O altă clădire importantă este Palatul Regal. Aici vei putea simți atât aerul nobil, dar te vei și putea bucura de 2 muzee care își desfășoară activitatea aici: Galeria Națională de Artă (unde vei plăți 3€ pentru un bilet) și Muzeul Etnografic (cu peste 50.000 de articole ce reproduc istoria și viața bulgarilor, iar prețul unui bilet este 1,5€). Design-ul interior al clădirii este impresionat, presărat cu detalii aurii, fiind chiar comparat cu Palatul Versailles.

Sofia, Fostul Palat Regal, Bulgaria

Ruinele orașului Serdica

Pentru cei pasionați de istorie și antichitate, în Sofia se găsește și un sit arheologic din perioada romană. Mai exact ruinele orașului Serdica, foarte bine conservate încă. Aici poți observa structurile construcțiilor antice și îți poți contura o idee despre traiul în acea perioadă.

fotografii de stoc, fotografii și imagini scutite de redevențe cu biserica sf. gheorghe rotunda printre ruinele orasului antic serdika - serdika bulgaria

MANCARE

Bucătăria din Bulgaria se aseamănă din multe puncte de vedere cu cea româneasc. Impartim aceeași influență orientală, iar acest lucru îl vei remarca din Lyutenitsa, un preparat care este foarte asemănător cu zacusca.
Două feluri de mâncare ceva mai diferite sunt Tarator, o supă rece cu iaurt, castraveți și usturoi și Chushka Biurek, ardei grași umpluți cu brânză și ou, prăjiți. Iar dacă îți e poftă de ceva dulce trebuie să încerci tortul Garash. Este un desert cu nici și cremă de ciocolată.

CUMPARATURI

Bulevardul Vitosha este locul perfect în care îți petrece câteva ore la cumpărături, oferind o selecție mare de magazine, buticuri și localuri, în decorul centrului orașului care oferă o priveliște plăcută. Strada oferă un aer de aristocrație care va vrăți orice turist.
Pentru o experiență mai autentică, Hala Centrală din Sofia este unul dintre cele mai vechi puncte comerciale, unde vei putea găsi suveniruri, obiecte și chiar mâncăruri produse de localnici.

Sperăm, deci, că acum Sofia pare un oraș mult mai atrăgător, căci în fond ascunde multe atracții ce merită descoperite, indiferent dacă cauți un colț de cultură, istorie, natură sau modernitate!

Transport:

Cazare:

https://www.booking.com/city/bg/sofia.ro.html

https://www.airbnb.com.ro/sofia-bulgaria/stays

Altele:

https://www.visitsofia.bg/en/

https://www.tiqets.com/en/sofia-attractions-c60914/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort