ghid
, , , , , , , ,

Vacanta in Europa – VALLETTA! Obiective turistice

Pentru amatorii de călătorii liniștite, în locuri cu încărcătură culturală bogată, Valletta este locul perfect! Cea mai mică capitală din Uniunea Europeană (cu o suprafață sub un kilometru pătrat), Valletta, și-a câștigat renumele între turiști atât pentru istoria sa, cât și pentru frumusețea arhitecturală barocă, recunoscută în patrimoniul UNESCO. Reușește să cuprindă în spațiul său redus aproximativ 320 de monumente care așteaptă să fie vizitate!

Capitala Maltei reușește să îmbine elemente diversificate ca nicăieri altundeva! Te poți bucura de plajele mediteraneene, de detaliile arabice și de o gastronomie cu influențe italiene, spaniole, franceze, dar și din Africa de Nord. Aceste lucruri se datorează istoriei tumultoase a orașului, fondat în secolul XVI, ca cetate fortificată, fiind colonizată de mai multe ori. De aici provine și atmosfera medievală care cuprinde orice turist atunci când se plimbă pe străzile orașului de piatră.

OBIECTIVE TURISTICE

Gradina Barrakka

Încă de la intrare vei găsi un important obiectiv turistic, care îți oferă ocazia să fii uimit de priveliștea orașului. Gradina Barrakka a fost construită în 1560, în cel mai înalt punct al orașului. Este locul favorit al turiștilor, de unde pot avea o privire panoramică superbă asupra insulei și a Mării Mediterane. Amenajată cu băncuțe, arcade somptuoase, fântâni și un număr mare de plante, grădina este locul perfect în care să te refugiezi pentru câteva momente de liniște, într-un decor romantic.

Mai mult, tot aici vei găsi alte două monumente importante: monumentul dedicat lui Alexander Bell (ce cântărește 10 tone de bronz), și monumentul ridicat în cinstea eroilor căzuți în Marele Asalt al Maltei.

Catedrala Sfântul Ioan

Catedrala Sfântul Ioan este un alt loc care nu trebuie ratat. Este un adevărat edificiu arhitectural și un important centru religios. Considerată printre cele mai frumoase clădiri în stil baroc din Europa, are o încărcătură istorică, dar și artistică, de peste 500 de ani. Vrăjește vizitatorii atât prin interiorul său bogat, încărcat cu detalii aurii, picturi amănunțite și sculpturi realiste, cât și prin poveștile sale uimitoare. Chiar podeaua este un element important. Aceasta a fost constituită din aproximativ 400 de pietre funerare din marmură ale Cavalerilor Sfântului Ioan. Amintește-ți doar să verifici programul de vizitare al catedralei înainte, pentru că este deseori modificat!

Palatul Marelui Maestru

Iar pentru a nu părăsi atmosfera medievală a cavalerilor, următoarea ta destinație trebuie să fie cu siguranță Palatul Marelui Maestru, actual sediu al președinției Maltei. O altă bijuterie arhitecturală! O parte a clădirii a fost transformată în muzeu, deci vei putea admira camerele fastuoase, podele cu mozaic, picturile tip frescă, grădina interioară, dar și colecții numeroase de armuri și arme.

Și pentru că te afli pe o insulă în Marea Mediterană, nu trebuie să ratezi ocazia de a te plimba pe cel puțin unul dintre cele 2 porturi: Marsamxette sau Portul Mare (Grand Harbour), profitând de liniștea mării.

CE MANCAM IN VALLETTA?

Cum am menționat deja, bucătăria Maltei îmbină cu succes elemente gastronomice din mai multe culturi, motiv pentru care cu siguranță trebuie să încerci preparatele locale. Maltezii folosesc o multitudine de ingrediente, deci cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău. Pastizzi este unul dintre cele mai cunoscute preparate, pe care îl poți găsi colț al Vallettei. Inspirat din bucătăria turcească, este un foietaj umplut cu brânză, ou și legume, sardine sau carne, ce se consumă fierbinte

Iepurele este un element prezent în bucătăria Maltei, motiv pentru care recomandăm și Fenkata. Mai exact o tocană cu carne de iepure și o varietate de legume, fierte cu vin alb. În Valletta vei găsi pe orice stradă o patiserie, drept dovadă a popularității produselor dulce sau sărate din foietaje. Asigură-te că încerci cât mai multe sortimente cât timp vizitezi orașul, pentru că multe combinații de ingrediente și gusturi nu se găsesc în alte orașe!

Și pentru a nu te deshidrata în căldura Maltei, Kinnie este o băutură carbogazoasă foarte populară pe insulă, cu gust dulce-amărui, și produsă din portocale locale.

DETALII DESPRE CĂLĂTORIE: CUM AJUNGEM ȘI UNDE STĂM?

Drumul către Valleta este relativ ușor, căci poți lua un zbor direct către Aeroportul Internațional din Malta (care pornește uneori doar de la 25€), aflat la 30 de minute de oraș. De aici poți lua un autobuz, un taxi, sau îți poți închiria o mașină pentru a ajunge în Valletta. În oraș vei găsi suficiente posibilități de cazare, în hoteluri de 3, 4, sau chiar 5 stele, care deseori îți oferă priveliște către mare, iar prețurile pornesc de la 80€ pentru o cameră de 2 persoane. Așadar, dacă doriți o vacanță cu influențe mediteraneene, într-un spațiu medieval superb, Valletta este răspunsul căutărilor voastre, atât în lunile de iarnă, cât și în cele de vară!

In caz ca te gandesti la o posibila vacanta in Valletta, iti vom lasa o lista de link-uri care sa te ajute cu organizarea calatoriei.

TRANSPORT:

CAZARE:

OBIECTIVE TURISTICE SI ALTELE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort