ghid
, , , , , , , ,

Vacanta Malta: Cazare, zboruri, mancare, itinerar, buget aproximativ!

Vacanta Malta

Vacanta Malta | Situată în Marea Mediterană, formată din 3 insule mici, foarte aproape de Italia această țară poate fi vizitată cu ușurință într-o săptămână, lucru care nu se poate spune despre multe țări din lume.

Are o suprafață de 316 km² între cele 3 insule: Malta, Comino și Gozo iar marile orașe sunt Valletta sau Rabat.

Obiective turistice si activitati Malta

Grota Albastra, este situata în Sudul Insulei, la aproximativ 15 kilometri de Valletta și se poate ajunge atât cu Autobuzul, cât și cu mașina.

Odată ajuns în loc veți vedea un stand unde se vând bilete pentru barcă (7 euro de persoană) care vă va aduce mai aproape să vedeți peșterile și mai ales strălucirea deosebită care apare pe stâncă odată cu lumina soarelui. Cel mai bun moment pentru a vedea reflexele soarelui pe stâncă și pe mare este dimineața.

Mdina, această statiune din mijlocul Insulei și al acestui mic oraș cu ziduri te va face să te îndrăgostești. Mdina a fost capitala țării până când Valletta a fost numită capitala Maltei în 1570. Orașul găzduiește palate frumoase, biserici și colțuri spectaculoase dintre ziduri.

Valetta este capitala Maltei este ceva mai mare decât restul orașelor, dar nu mult mai mult… în Malta nu există oraș mare dar nu contează! Să ne uităm la partea pozitivă, poți vizita capitala țării într-o dimineață. Principala caracteristic a orașului, sunt pantele uriașe care duc la mare și prin casele sale tipice cu balcoane colorate care sunt super caracteristice. Această capitală are multe biserici pe metru pătrat, dar Catedrala San Juan merită văzută, a fost construită de Ordinul Cavalerilor, iar interiorul este ornamentat, cu multe detalii aurii.

Millieha Bay, este o plajă situată în nordul insulei, este una dintre cele mai turistice deoarece este una dintre cele mai mari plaje cu nisip, plaja are nisip alb si este situata într-un golf al marii deci are forma unei jumătăți de luna. În mod normal veți găsi apă foarte limpede, aproape cristalină, dar adâncimea acestei plaje este foarte mică, așa că veți face picior chiar dacă vă îndepărtați de țărm.

Hipogeul lui Hal Saflieni, este foarte aproape de capitala, in orasul Paola, in sud-estul insulei, putem gasi aceasta bijuterie a preistoriei, este singurul templu subteran preistoric cunoscut si deci cel mai important.

Este declarat Patrimoniu Mondial de către Unesco și a fost descoperit întâmplător în 1902 când încercau să construiască niște cisterne. Are 3 nivele și mai multe camere diferite.

Cazare Malta – Unde sa stai in Malta

Cele mai bune zone de cazare în Malta, sau cel puțin cele mai populare, sunt St. Julian’s și Sliema. Sunt părțile pline de viață și unde sunt mai multe de făcut. Valletta are un public care caută cultură, liniște (noaptea este destul de moartă) și ușurință în mișcare. Hoteluri recomandate Phoenicia Malta, Palais Le Brun, Hotel Castille.

Pe de altă parte, zonele de pe coasta de nord precum St. Paul’s Bay și Mellieha sunt o opțiune bună în lunile de vară pentru cei care caută vacanțe la soare și la plajă. Hoteluri recomandate: Hilton Malta be.HOTEL, The District Hotel

Mâncare de încercat in Malta

Datorita relației intense si variate pe care arhipelagul a întreținut-o cu alte tari de-a lungul istoriei, bucătăria sa este influențata de alte bucătarii interesante; fundamental italiana (de remarcat apropierea geografică a ambelor țări) și anglo-saxonul (Malta a făcut parte multă vreme din Imperiul Englez).

Hobza aperitiv, pâine cu roșii acoperite cu puțin ulei de măsline de obicei însoțită și de o felie de brânză tipică producției artizanale.

Bigilla, este versiunea malteză a hummusului. Constă dintr-un pate de fasole mov care se combină cu usturoi, pătrunjel și ardei iute zdrobit, iar la toate se adaugă ulei de măsline.

Timpana, după cum am menționat deja, mâncarea malteză a fost foarte influențată de mâncarea italiană, așa că veți găsi multe feluri de mâncare tipice în Malta,bazate pe paste tipic italiene. Macaroane umplute cu carne tocata si ou fiert tare acoperita cu un strat de foitaj si coapta.

Supa Tal-Armla sau „ciorba văduvelor” nu intră de obicei printre recomandările populare, este o supa de legume care se serveste cu branzeturi tipice malteze si este extrem de gustoasa

Transport

Pentru a te deplasa pe insulă cea mai bună opțiune este sa mergi cu autobuzul prin orașe(21 euro/saptamana si este valabil pe toate liniile), rețineți că cea mai mare insulă (Malta) are 27 km lungime și 14 km lățime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort