ghid
, , , , , ,

Vacanta Sicilia: Cazare, zboruri, mancare, itinerar, buget aproximativ!

Vacanta Sicilia

Vacanta Sicilia | Cele mai importante locuri pe insula Siciliei sunt de la Catania,Palermo, trecând prin Taormina, Siracuza, Agrigento Valea templelor, Selinunte, Cefalù.

Obiective turistice si activitati Sicilia

Cel mai bine este să începeți de la Piazza del Duomo, renumită pentru Fântâna Elefantului și Duomo di Catania (Catedrala Catania). Apoi mergeți pe via Etnea, strada principală a orașului. De acolo, puteți vedea Etna, cel mai faimos vulcan din Sicilia.Vizitați neapărat grădinile Villa Bellini, un loc foarte frumos cu multe fântâni, cu siguranță ar trebui să mergi pe Via Crociferi pentru a vedea Mănăstirea Benedictină San Nicolò l’Arena și câteva biserici frumoase.

Agrigento: acest sit arheologic, declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO, vă permite să admirați 8 temple, dintre care 2 sunt foarte bine conservate.

Selinunte: cele mai bune locuri de văzut sunt: Rezervația naturală Torre Salsa Plaja Heraclea Minoa,satul Sciacca.

Palermo: începeți prin a vizita Palatul Normanzilor, o vizită esențială în Palermo, renumită în special pentru capela palatină cu mozaicuri aurii. Opriți-vă pentru a admira cupolele roșii ale Bisericii San Juan de los Ermitaños, situată în apropierea palatului normand.Descoperiți arhitectura magnifică a Catedralei din Palermo și mormintele regale.Plimbați-vă prin centrul istoric pentru a admira numeroasele palate și biserici. Bucurați-vă de liniște și verdeață mergând la Foro Italico, grădina botanică și grădinile Villa Giulia.

Cazare Sicilia – Unde sa stai in Sicilia

B&B Tra L’Etna E Il Mare: Situat la 1 kilometru de Piazza Duomo, raportul calitate-preț excelent!

Il Giardino Di Piazza Falcone: Situat la aproximativ cincisprezece minute de mers pe jos de Piazza Duomo. Punct forte: gradina mare cu terasa!

Duomo Suites & Spa Catane: Situat la doar 100 de metri de Piața Duomo, inima Cataniei perfect pentru un sejur de lux!

Hotelul Colleverde Park: Situat la 2 kilometri de centrul orașului Agrigento și la 15 minute de mers pe jos de Valea Templelor, grădina mare cu vedere la temple și mic dejun sicilian.

Due Passi: B&B situat la 500 de metri de Teatrul Massimo, cartier foarte frumos, pensiune bine amplasată, primirea călduroasă și disponibilitatea gazdelor, loc liniștit și mic dejun foarte bun.

Mâncare de încercat in Sicilia

Maccheroni alla norma – regina gastronomiei in Sicilia este pasta alla norma, mai exact maccheroni alla norma. Acest fel de mâncare simplu, dar gustos, care este originar din orașul Catania, este una dintre rețetele esențiale din Sicilia.

Busiate cu pesto alla trapanese „Busiate” sunt cel mai tipic tip de paste din Trapani și unul dintre cele mai cunoscute de pe insulă. Deci, dacă există un tip de paste de mâncat în Sicilia, acesta este fără îndoială. Ingredientele acestei arome sunt o bază de roșii proaspete tăiate în bucăți mici, busuioc, usturoi, migdale și ulei de măsline extravirgin.

Transport

Pentru a închiria o mașină în Sicilia trebuie să aveți permis de conducere valabil, act de identitate, asigurare si cel puțin, 25 de ani. În Sicilia au „propriile reguli de circulație”, așa că fiți atenți căci este un condus oarecum „agresiv.

Daca vreți sa călătoriți cu trenul, puteți cumpăra bilete cu până la 2 luni în avans pe site-uri web precum ItaliaRail sau Trenitalia. Fii atent la orare. De obicei, nu sunt punctuali, iar trenurile pot ajunge sau pleca puțin mai târziu decât orarul prestabilit. Autobuzul este una dintre cele mai ieftine opțiuni pentru a vă deplasa prin Sicilia dar este una dintre cele mai lente.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort