ghid

Varianta Delta la copii. Ce trebuie sa stie parintii?

Varianta Delta la copii

Varianta Delta la copii | Varianta Delta a noului coronavirus nu pare sa prezinte un risc foarte mare pentru copii fata de variantele anteriare ale aceluiasi virus.

In general, pe parcursul pandemiei, copii au fost feriti de complicatii grave ale afectiunii. Statisticile arata faptul ca peste 4 milioane de copii au contractat virusul, marea majoritate a acestor cauze fiind de un nivel usor, foarte rar conducand catre spitalizare sau, si mai rar, catre deces.

Faptul ca noua tulpina a coronavirusului nu afecteaza mai mult copii decat celelalte categorii de varsta reiese tot din statistici. In Romania, copiii si adolescentii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani reprezinta aproximativ 25% din populatia tarii.

Varianta Delta a coronavirusului devine din ce in ce mai contagioasa si se raspandeste din ce in ce mai repede, motiv pentru care cei mai multi dintre parinti sunt ingrijorati de modul in care aceasta tulpina a virusului ii poate afecta pe copii lor nevaccinati.

Ceea ce imping specialistii sa admita faptul ca noua tulpina a virusului Sars-Cov-2 afecteaza mai mult copii, situatie demonstrata intr-o oarecare masura prin cazurile confirmate in cazul peroanelor cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, este faptul ca acestia nu sunt vaccinati, dar isi desfasoara activitatile in mod normal, precum ar fi intoarecerea la scoala, la serviciu, in tabere, excursii, etc.

Care sunt principalele simptome ale tulpinei Delta in cazul copiilor?

Inca nu se poate spune cu exactitate care sunt diferentele intre simptomele tulpinei Delta fata de variantele anterioare ale coronavirsului. Se afirma faptul ca tusea si pierderea mirosului sunt mai putin frecvent intalnite in cazul tulpinei Delta, cele mai frecvente simptome fiind reprezentate de dureri de cap, dureri in gat, curgerea nasului si febra.

In cazul persoanelor cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, cele mai frecvente simptome sunt reprezentate de febra si tuse, cu simptome nazale, simptome gastro-intestinale si, mai rar, eruptii cutanate.

Precum si adultii, copii care prezinta probleme medicale au un risc mai mare in ceea ce priveste complicatiile atunci cand contracteaza virusul. Una dintre cele mai grave afectiuni pe care o poate crea coronavirusul la copii este sindromul inflamator multisistemic, denumit, pe scurt, PISM.

Simptomele acestei afectiuni includ dureri abdominale, iritatia ochilor, durere in piept, diaree, epuizare, dureri de cap, tensiune arteriala scazuta, dureri de gat, eczema, varsaturi.

Cand este necesara testarea pentru Covid-19 in cazul copiilor?

In general, momentul in care este indicata efectuarea unui test pentru Covid-19 in cazul copiilor este atunci cand acestia prezinta simptome la nivelul cailor respiratorii superioare.

Persoanele cu varsta cuprinsa intre 0 si 18 ani care prezinta oricare dintre simptomele mentionate anterior trebuie testati pentru Sars-CoV-2 si consultati de un medic pediatru.

Acest test trebuie realizat in special atunci cand este momentul ca ei sa se intoarca in colectivitate, de exemplu la gradinita sau la scoala, sau atunci cand doar ce s-au intors dintr-o excursie ori tabara.

Care este solutia optima pentru protejarea copiilor si adolescentilor in ceea ce priveste varianta Delta a coronavirusului?

Este foarte important de stiut ca cea mai eficienta modalitate de a proteja copiii impotriva variantei Delta a coronavirusului sau a oricarei variante din cele anterioate, este aceea ca cea mai mare parte a adultilor din jurul lor sa se vaccineze.

Care este momentul in care copiii sub 12 ani sunt eligibili pentru vaccin?

Proportional cu numarul de copii care se imbolnavesc, parintii sunt extrem de nerabdatori in ceea ce priveste prezenta unui vaccin disponibil pentru copiii lor, sigur de administrat și prezent in doza potrivita.

Persoanele din aceasta categorie de varsta nu trebuie inoculate cu un vaccin in cazul in care persoana in cauza a prezentat o alergie severa la o doza anterioara a aceluiasi vaccin sau a prezentat o reactie alergica severa la orice ingredient al aceluiasi vaccin.

Inainte de momentul vaccinarii, trebuie comunicat medicului responsabil de vaccinare afectiuni medicale precum prezenta unor alergii, , prezenta unei miocardite sau a pericarditei, febra, o tulburare de coagulare a sangelui, prezenta unui imunocompromis, administrarea unui medicament care poate afecta sistemul imunitar, incolurea cu un alt vaccin anti Covid-19, o sincopă prezenta dupa adminitrarea unei injectii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort