, , , ,

Vacanta Corsica: Cazare, zboruri, mancare, itinerar, buget aproximativ!

Vacanta Corsica

Vacanta Corsica | Porecla sa de Insula Frumuseții ne avertizează deja oarecum asupra destinului sugestiv pe care îl avem în mână. Acest mic teritoriu francez este un cocktail perfect de plaje, munți și sate tradiționale. Drumurile oarecum întortocheate sunt prețul corect de plătit pentru a ajunge în locuri unde nu ajunge toată lumea, iar astaeste întotdeauna interesant; De aceea o excursie în Corsica este incitantă. Vă împărtășesc aici un traseul de o săptămână și câteva sfaturi.

Cum ajungi in Corsica

Cum să ajungi în Corsica: din Romania, nu există zboruri directe pentru a călători în Corsica, așa că poți alege să faci o escală într-un oraș francez precum Paris. O altă alternativă este să iei un feribot de pe Coasta de Azur (zburând spre Nisa sau Marsilia), sau în cele din urmă, așa cum am făcut eu, să combini această insulă cu o rută prin Sardinia și să traversezi spre portul Bonifacio.

Bonifacio – cea mai bună întâmpinare pe care ți-o poți dori.

Primul oraș pe care îl găsim în Corsica dacă mergem cu barca din Sardinia este Bonifacio. Sosirea este spectaculoasă, cu acei pereți de protecție de pe stâncă care te avertizează de departe. Portul său este unul dintre cele mai frumoase din Marea Mediterană: o limbă de mare își croiește drum prin stâncă și la capăt adăpostește bărci și locuitori, apărându-i de atacatori și furtuni.Una dintre marile atracții ale orașului Bonifacio sunt Insulele Lavezzi, situate foarte aproape de acesta. Fără îndoială, o excursie cu barca prin ele este o bucurie și unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Corsica.

Porto Vecchio, unul dintre cele mai frumoase orașe din Corsica este Porto Vecchio, cunoscut sub numele de Corsican Saint-Tropez. Centrul său istoric este situat sus, deasupra unui golf mare, iar străzile sale sunt înguste și întortocheate, pline de terase foarte cochete unde poți savura un cocktail și să ia masa printre agitație.

În turnul său mare, Bastion de France, au de obicei expoziții de artă foarte cool și intrare gratuită; deși cele mai bune (cu iertare) sunt priveliștile sale panoramice ale portului situat la câțiva metri sub prăpastie. Trebuie doar să mergi câteva minute pentru a întrezări splendoarea pe care o avea cândva cetatea genoveză. În apropiere se află plaja Palombaggia, considerată cea mai frumoasă din toată Corsica.

Ajaccio – locul de naștere al lui Napoleon Bonaparte

Napoleon s-a născut în capitala Corsica în 1769, iar acest lucru este observat devreme când te plimbi prin oraș, puteți vizita casa lui natală, un muzeu, Catedrala în care a fost botezat și chiar și numele de familie dă nume mai mult de o străzi.Orașul, cu un port de agrement mare, este un oraș plin de viață, cu case în culori pastelate și ferestre izbitoare, cu multe locuri unde să bei o băutură.

Cape Corso, un model în miniatură al Corsicai, este o peninsulă minusculă la nord de Bastia, Corsica în miniatură, „degetul Corsican”.

Mâncare de încercat in Corsica

Gastronomia corsicană este foarte bogată și folosește produse de calitate superioară din agricultura locală. Printre cele mai tipice vom evidenția mezelurile, brânzeturile, castanele, dulciurile și, bineînțeles, vinurile, berile și băuturile spirtoase.

Porcul corsican „porcu nustrale” Şunca „prisuttu”, muschiul „coppa” şi fileul „lonzu”, sărate, uscate şi maturate.

Brocciu: cea mai cunoscută brânză, o brânză de oaie,se mănâncă și cu țuică de smochine și zahăr, sau se face o omletă cu brocciu sau paste umplute (cele celebre fondante de cannelloni).

Castane si mamaliga: castana este alimentul de bază al bucătăriei corsicane. Se poate prepara faina de castane cu apa sarata, care da nastere unui fel de mamaliga, care se consuma ca painea. Mamăliga este delicioasă însoțită de brocciu și figatellu.

Unde stai in Corsica – Cazare Corsica

Aethos Corsica este un hotel nou într-un palat din secolul al XVII-lea complet restaurat, din locația sa, în vârful satului spectaculos Oletta, admirați golful de nord Saint-Florent și plajele sale.

Transport public

Trenul turistic: Trinighellu (Micheline în franceză) sau „trenița” în corsicană este, pe lângă un mijloc de transport foarte pitoresc, străbate coasta și munții Corsicani.

Tramvaiul Balagne leagă plajele din Calvi de cele din Ile Rousse în doar 50 de minute, dar la mijlocul sezonului înalt (din aprilie până la sfârșitul lunii octombrie).

O altă opțiune excelentă pentru a vă deplasa prin Corsica este să închiriați o caravană sau o rulotă, ideală pentru călătorii cu familia, copiii sau prietenii. Oferă avantaje foarte mari, deoarece cazarea este inclusă cu transportul.

Abonează-mă
Notifică-mă la
guest

0 Comentarii
Contribuții
Vezi toate comentariile
Ultimele articole
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

0
Împreună ajutăm iubitorii de călătorii. Comentează aici!x