Opulenta, temperaturi ridicate pe tot timpul anului, plaje, cumparaturi si multe alte motive pentru care milioane de turisti aleg Dubai ca destinatie de vacanta.

De la o arhitectura moderna incredibila la plaje stralucitoare, restaurante si hoteluri de ultima generatie, orasul este un amestec elegant de lux si traditional. In acest ghid de calatorie gasesti toate informatiile necesare pentru planificarea vacantei!

Transport Dubai

Din Bucuresti vei gasi zboruri directe spre Dubai. Poti gasi bilete chiar si de la 70 euro/persoana dus-intors (doar cu bagaj mic de mana) atata timp cat rezervi biletul din timp. Cele mai ieftine bilete le poti achizitiona in lunile septembrie, octombrie si ianuarie. Evident ca temperaturile nu vor scadea sub 23-25 de grade in Dubai, asa ca te poti bucura de o vacanta insorita chiar si cand in Romania este frig.

Autobuzul, metroul si taxiul sunt optiunile de transport spre oras odata ce ai ajuns in Aeroportul din Dubai. Autobuzele 13B (din terminalul 2) si F04 (din terminalul 2) sunt cele care circula spre centrul orasului, dar sunt disponibile si alte autobuze care circula spre alte zone ale Dubaiului la un pret de aproximativ 5 AED (aprox. 1,33 euro). Acestea circula intre orele 5:30-1, iar calatoria dureaza aproximativ 30 de minute. Tine cont ca pentru a circula cu orice autobuz in Dubai, vei avea nevoie de Nol Card (25 AED - aprox. 6,66 euro) care se achizitioneaza la birourile de bilete sau la aparatele de tichete de la orice terminal al aeroportului si care este incarcat cu credit la inceput. Ulterior, trebuie incarcat personal cu bani. 

Exista 2 linii de metrou in Aeroportul din Dubai, aflate in terminalele 1 si 3. Linia rosie merge in zona Burj Khalifa si Dubai Mall Metro Station, iar calatoria pana acolo dureaza 25 de minute. Linia verde circula spre zona Etisalat, Al Rashid, Union Square si ajunge pana in Creek.  Vinerea metroul circula doar intre orele 10-01. Tine minte ca programul poate varia in perioada Ramadanului. Si aici este nevoie de Nol Card (care vine incarcat cu credit), iar biletele variaza intre 4-17 AED, in functie de confortul dorit. 

Statiile de taxiuri se gasesc in exteriorul fiecarui terminal si gasesti curse la orice ora si in orice zi. Pretul standard dinspre aeroport spre oras este de 25 AED caruia i se adauga fiecare km cu aprox. 1,95 AED. Luand in calcul ca orasul se afla la 13 km de aeroport, o cursa costa aproximativ 50-65 AED, in functie de locatia in care vrei sa ajungi.

Gasesti detalii si pe website-ul oficial al Aeroportului din Dubai.

Cu ce circuli prin Dubai

Sistemul de transport public din Dubai este ultra-modern, iar metroul este una dintre cele mai rapide si convenabile metode de a circula prin Dubai. Metroul din Dubai are 2 linii disponibile - verde si rosie, care ajung in toate locurile populare si in multe dintre zonele periferice. Cardul Nol este asemanator cardului Oyster din Dubai si iti permite sa circuli incarcand cardul cu bani. Acesta costa 25 AED, iar pretul curselor variaza intre 2-10 AED. Gasesti detalii si aici

Si taxiul poate fi o varianta rapida si mult mai confortabila.In functie de locatia in care te afli, va exista un pret standard fix la care se adauga 1,95 AED per km.

Cazare Dubai

Desi Dubai este un oras destul de scump, poti gasi cazari accesibile daca iti faci temele de dinainte de a pleca in vacanta. Anumite zone ale orasului pot fi mai scumpe, unde hotelurile trec de 1000 euro pe noapte, sau locatii al caror pret porneste de la 50 euro/noapte. Este important sa verifici de dinainte cu mare atentie locatia in care te vei caza, cat si distanta la care se afla de obiectivele pe care vrei sa le vizitezi. 

  • Premier Inn Dubai Al Jadaff - acest hotel de 3 stele se afla in zona Bur Dubai - ideala pentru cei cu buget limitat. Hotelul este dotat cu baie privata la fiecare camera, pisicina exterioara, sala de fitness, biliard, darts si restaurant. La 3 minute de mers pe jos se afla o statie de metrou, asa ca poti ajunge cu usurinta la orice obiectiv. Pretul pe noapte porneste de la 217 AED (aprox. 58 euro/noapte)
  • Rove Dubai Marina - hotelul de 3 stele este situat in zona Dubai Marina - cea mai apropiata de plajele populare. Fiecare camera are baie privata si aer conditionat, iar hotelul dispune de piscina exterioara, restaurant si sala de fitness. Cea mai apropiata plaja se afla la aproximativ 12 minute de mers pe jos. Pretul pe noapte porneste de la 255 AED (aprox. 67 euro/noapte)
  • Hotel Indigo Dubai Downtown - acest hotel face parte din cele 130 de hoteluri de tip boutique IHG Hotels & Resorts. Cu restaurant, bar, piscina exterioara, centru SPA & fitness, hotelul se afla in zona centrala Dubai Downtown - perfecta pentru cei ce vor sa fie aproape de orice se intampla in inima Dubaiului. Pretul per noapte porneste de la 488 AED (aprox. 130 euro/noapte

Carduri de turist in Dubai

Sunt numeroase tipuri de carduri de turist in Dubai, insa inainte de a achizitiona un astfel de card, iti recomandam sa urmaresti cu atentie beneficiile pe care le ofera. Astfel afli daca intr-adevar te ajuta sa economisesti, caci fiecare turist doreste sa viziteze anumite obiective in propriul sau ritm.

La iVenture vei gasi carduri in functie de activitatile pe care vrei sa le faci si locurile pe care vrei sa le vizitezi cu preturi intre 130-150 euro.

Exista si optiunea de Dubai Unlimited Pass de 3 zile la pret de aprox. 370 euro cu acces gratuit la multe obiective turistice, reduceri si tururi, economisind 60%. Gasesti detalii despre cardurile iVenture pe website-ul oficial.  

La Go City vei gasi carduri care iti ofera acces gratuit si reduceri in multe locatii pe o durata de la 1 la 7 zile (All-Inclusive Pass - aprox. 300 euro), dar si carduri care iti permit sa vizitezi gratuit sau cu promotie doar anumite locatii pe un interval mai mare de timp (Explorer Pass - aprox. 170 euro). Le poti achizitiona de aici.

Ce vizitezi in Dubai, Obiective turistice

Burj Khalifa

In prezent, cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa din Dubai se afla la 828 m si are peste 160 de etaje. Privelistile asupra desertului spre Golful Persic sunt uluitoare, mai ales in zori sau apus, cand umbra turlei se intinde la nesfarsit.

La intrare, vei experimenta o prezentare multimedia despre procesul de constructie remarcabil inainte de a porni spre cer in unele dintre cele mai rapide ascensoare din lume: 10 m/secunda. Cand iesi pe puntea de observare a etajului 124, vei gasi telescoape pentru a scana orasul. Daca esti curajos ai putea iesi pe terasa in aer liber la 360 ​​de grade (atata timp cat vremea permite).

Tot langa Burj Khalifa se afla Burj Park (o mica oaza de verdeata a orasului) si Fantanile Burj Khalifa care sunt renumite in intreaga lume pentru spectacolul orchestrat de jeturi de apa care ating 140 m. 

Preturile variaza intre 150-390 AED, in functie de cat de multe etaje vrei sa vizitezi. Poti rezerva bilete pe website-ul oficial. Locatia se afla in Dubai Downtown si metrourile circula direct spe Burj Khalifa.

Dubai Desert Safari

Daca turnurile si cladirile de tip zgarie-nori din Dubai reprezinta inima sa moderna, desertul este sufletul sau antic. Cei care aleg sa ia o pauza din orasul opulent vor fi recompensati de peisajul diferit de ce vezi in Europa si de frumusetea linistita care se afla chiar in afara granitelor sale.

O mare de dune de nisip, campiile stancoase austere din Muntii Hajar de Vest, lacul Hatta de un verde smarald superb surprind turistii care ajung aici. Peisajul este la fel de variat pe cat de vast. Rezervatia de Conservare a Desertului din Dubai, primul parc national al tarii, gazduieste, de asemenea, o imensa varietate de specii de plante, pasari, mamifere si reptile, oferindu-ti ocazia de a vedea frumuseti rare, precum Sand Gazelle si Arabian Oryx.

Minunile desertului pot fi experimentate in mai multe moduri. Mergi pe „valuri” de nisip pe un 4×4, cunosti beduinii locali, mergi pe camila si vezi cum este sa calatoresti pe „nava desertului”, asa cum fac comerciantii de secole. Si nu uita sa filmezi cel putin un apus de soare glorios! 

Daca ajungi pe cont propriu la rezervatie (ceea ce ar fi posibil doar daca ai prieteni in Dubai cu masina, insa de la punctul de start nu vei mai putea circula cu masina cu care ai venit), vei plati aproximativ 35 AED/persoana. O experienta ce va include transport variaza intre 50 AED si 275 AED, in functie de confortul dorit si de ceea ce iti doresti sa faci. Gasesti detalii aici.

Dubai Creek

Dubai Creek (Khor Dubai) ofera multe optiuni pentru distractie si relaxare si este inima metropolei, care separa orasul vechi de cel nou prin Deira la nord si Bur Dubai la sud. Este una dintre principalele atractii turistice din oras si gazduieste zilnic zeci de mii de vizitatori.

Pe ambele parti ale Dubai Creek vei gasi piete traditionale, souks (piete traditionale cum ar fi Gold Souk) si cladiri inalte, cu toate acestea, majoritatea oamenilor sunt de acord ca cele mai bune vederi ale orizontului remarcabil al Dubaiului sunt din apa. Poti asista la spectacole din ritmul calm al apei, sau poti savura o cina si o ambianta unica in timp ce treci prin Dubaiul Vechi.

Unele dintre principalele locuri de divertisment si muzee ale orasului sunt, de asemenea, situate de-a lungul Dubai Creek, cum ar fi Muzeul Dubai (145 AED/persoana) sau Muzeul Iluziilor (80 AED/persoana >16 ani, 66 AED/copil intre 5-15 ani). 

Daca te intereseaza sportul, iti poti testa abilitatile de golf la Dubai Creek Golf & Yacht Club (460 AED/persoana), care include un teren de golf cu 18 gauri.

Dubai Marina

De la Madinat Jumeirah pana la portul si zona industriala Jebel Ali, se afla o zona speciala numita Dubai Marina, sau „New Dubai”, care este in general descrisa ca fiind centrul nou al Dubaiului. Cu vederi spectaculoase la hoteluri de lux moderne, iahturi si Golful Persic, Marina este scena multor croaziere cu spectacole si mese fastuoase si ofera oportunitati uimitoare de poze, precum si amintiri minunate, special iluminate noaptea.

Este, de asemenea, un loc minunat pentru o plimbare, cu atat mai mult seara, dar cel mai bun mod de a descoperi aceasta noua faleza fascinanta este cu siguranta in timp ce faci o croaziera intre impresionantele zgarie-nori iluminate ca lumanarile, in timp ce te bucuri o briza proaspata dupa o zi fierbinte de vizitare a obiectivelor turistice.

Atlantis The Palm

Atlantis The Palm este un complex de lux de 5 stele situat in varful celebrului arhipelag artificial, cunoscut sub numele de Palm Jumeirah. Tematica se invarte in jurul insulei mitice Atlantida. Aceasta are o suprafata de 46 de hectare si si-a deschis portile pentru prima data in septembrie 2008. Statiunea are peste 1.500 de camere si este unul dintre cele mai mari hoteluri din lume. Daca iti place in apa, poti chiar sa stai intr-una dintre cele doua suite subacvatice (Neptun si Poseidon), din care se vede in Laguna Ambasadorului, un acvariu de 3 milioane de galoane umplut cu mai mult de 65.000 de animale marine.

Atlantis The Palm combina privelisti uimitoare cu plaje curate, o laguna si, nu in ultimul rand, o lista ametitoare de atractii pline de actiune, cum ar fi Aquaventure Waterpark, Lost Chambers Aquarium, plus Dolphin Bay si Sea Lion Point pentru intalniri prietenoase cu viata marina . La complex, vei gasi peste 40 de buticuri si magazine diferite si mai mult de 20 de optiuni de luat masa diferite.

Numai Aquaventure Waterpark (de la 299 AED/adult si de la 249 AED/copil intre 3-7 ani) are o suprafata de 17 hectare si gazduieste toboganul de apa iconic, Saltul credintei. Aici vei cadea vertical si vei trece printr-un tub clar inconjurat de rechini si pisici de mare Cownose! Daca ti se pare prea mult, poti face ceva mai relaxant in raul Rapids sau te poti indrepta catre acvariul Lost Chambers.

Poti vizita parcurile si restaurantele complexului fara a te caza aici. Daca totusi iti doresti sa experimentezi cel putin o noapte in acest loc care este in sine mai mult decat un hotel, vei plati aproximativ 400 euro/noapte.

Burj Al Arab

Fiind cel mai luxos hotel din lume, Burj Al Arab ofera o experienta opulenta ca nimeni altul. Situat pe propria insula artificiala, vizavi de plaja Jumeirah, are caracteristici extravagante fara scuze, cum ar fi cinci piscine, o plaja privata, o flota de Rolls Royce cu sofer si un heliport (in cazul in care iti place sa te plimbi in elicopter).

Proiectat de arhitectul Tom Wright, hotelul domina orizontul Dubaiului prin forma sa in forma de vela. Interiorul nu este mai putin izbitor. Portiuni de frunze de aur merg mana in mana cu tapetul de matase si elemente de marmura lucioasa. Apartamentele somptuoase vin, de asemenea, de la un majordom personal, iMAC de 21 inch, un dus cu cinci capete, facilitati Hermes si acces la Wild Wadi Waterpark  si Kids Club pe durata sejurului.

Hotelul nu este deschis celor care nu sunt cazati, dar poti ajunge aici daca iti faci o rezervare la unul din restaurante. O noapte la hotel porneste de la aprox. 5000 AED - adica 1333 euro.

Palm Jumeirah

Insula in forma de palmier cunoscut drept Palm Jumeirah reprezinta emblema Dubaiului! Pe langa Atlantis The Palm care se afla aici, se mai gasesc numeroase hoteluri de lux, restaurante, promenade si saloane. Este o insula artificiala care a atras atentia inca de cand s-a construit.Aici poti face fotografii unice, iar locul in sine este de neuitat!

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden reprezinta un intreg univers floral si este cea mai mare gradina naturala cu flori din lume. Cu intregi cladiri si structuri formate complet din flori, expozitiile si culorile vibrante de aici vor uimi orice turist! Plimba-te pe aleea cu inimi sau simte-te ca in povesti in castelele din flori - experiente absolut unice! Biletele pornesc de la 100 AED/persoana si de la 88 AED/copil intre 4-12 ani. Le poti achizitiona direct de aici.

Gradina Fluturilor

Langa dubai Miracle Garden vei gasi si Gradina Fluturilor din Dubai este cea mai mare astfel de gradina din toata lumea. Aici se gasesc peste 15.000 de fluturi din 50 de specii diferite. Modul in care este amenajata gradina ii va uimi atat pe cei mici, cat si pe adulti. Este un loc absolut superb in care te poti relaxa intr-o dupa-amiaza si unde poti lua chiar si masa. 

Biletul de persoana costa 55 AED, iar la 3 bilete cumparate primesti unul gratis - o oferta benefica mai ales celor care vin in vacanta in Dubai cu familia. Copii sub 3 ani au acces gratuit. Poti achizitiona biletele de pe website-ul oficial.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Conceptul Dubai Aquarium & Underwater Zoo duce experienta vizitei unui aquarium la un nivel cu totul surprinzator. Tunelul subacvatic deasupra caruia se afla vietuitoarele este doar una dintre atractiile principale, caci aici poti face scufundari cu rechini, poti vedea cum sunt hranite animalutele si le poti intalni chiar si fata in fata, printre care crocodili, rechini, vidre, pinguini si multe altele. 

Biletele pornesc de la 169 AED/persoana si ajung chiar si la 400 AED, in functie de zonele pe care vrei sa le vizitezi, dar experienta este una magnifica. Gasesti detalii despre oferte si poti achizitiona bilete de aici.

Dubai Frame

Dubai Frame este cel mai mare astfel de cadru din toata lumea, avand o inaltime de 150 m. Din varful acestuia poti surprinde panorame asupra vechiului Dubai, dar si asupra catorva zone ale Dubaiului nou. Dubai Frame se afla in Parcul Zabeel, una dintre singurele oaze verzi ale Dubaiului.

Pentru a vizita Dubai Frame, achizitioneaza bilete de pe website-ul oficial cu preturi incepand de la 50 AED/adult si 20 AED/copil intre 3-12 ani

Moscheea Jumeirah

Moscheea Jumeirah s-a deschis publicului in 1979 si a fost construita in stil fatimid, originar din Egipt si Siria. Moscheea este printre cele mai cunoscute din Dubai, iar accesul este permis si pentru vizitatorii care nu apartin religiei musulmane. 

Accesul este gratuit! Poti vizita zilnic moscheea (in afara de vineri) intre orele 10-14. Daca doresti sa o vizitezi cu ghid pentru a afla importanta sa culturala in Dubai si nu numai, va trebui sa achizitionezi bilet de la intrare de 35 AED care include si cateva bauturi racoritoare. Tine minte ca religia musulmana este diferita si ca trebuie sa tii cont de reguli atunci cand vizitezi o astfel de moschee. Este recomandat ca hainele purtate sa acopere corpul, iar femeile sa poarte esarfa pe par. 

Moscheea Al Noor

Moscheea Al Noor este sunnita si surprinde perfect arhitectura islamica. Aceasta a fost construita intre 2003 si 2005 in memoria seicului Mohammed bin Sultan al-Qasimi, fiul decedat al domnitorului din Sharjah. Moscheea este situata pe malul apei Sharjah, iar privelistile de aici sunt minunate. 

Moscheea se poate vizita de catre non-musulmani doar in zilele de luni si joi, intre orele 10-11. Femeile trebuie sa isi acopere parul cu esarfele care se gasesc la intrare si care trebuie returnate la iesire, iar incaltamintea trebuie data jos la intrare de catre toti vizitatorii.

Bazarul Souk Madinat

Souk Madinat urmeaza stilul arab al pietelor traditionale, avand in acelasi timp, note moderne. Seara este momentul cel mai special din bazar - nuante aprinse ale obiectelor la vanzare (fie ele suveniruri, mirodenii, felinare si altele), peisajul peste apa si muzicantii din bazar se contopesc intr-o panorama pur orientala. Daca esti pasionat de cultura araba sau vrei sa descoperi o piata traditionala, Souk Madinat este de neratat.

Plajele din Dubai

Dubai este cu siguranta si o destinatie perfecta pentru cei dornici de relaxare pe plaja. Administratorii plajelor de aici pun mare accent pe aspectul si intretinerea lor, astfel ca aici vei gasi plaje curate si frumos amenajate. Printre cele mai populare se numara plaja Al Mamzar (5 AED/persoana) cu palmieri si zone de umbra, dar si piscine superbe in preajma acesteia, plaja La Mer (acces gratuit) unde mereu se intampla cate ceva - fie vreun spectacol sau eveniment si unde gasesti numeroase activitati de tip sport nautic sau plaja Kite (acces gratuit) foarte intinsa, cu nisip aproape alb si in topul alegerilor de catre familii sau de catre pasionatii de sport.

Excursii in Dubai

In Dubai poti experimenta aproape orice tip de activitate ti-ai imagina - de la tururile cu autobuzul sau barca, safari si pana la sporturi extreme precum sandboarding & sandsurfing sau parasutism. 

Tururile de aprox. 4 ore in care vizitezi anumite obiective turistice pornesc de la 40 euro/persoana pe Trip Advisor, in timp ce un astfel de tur de 1 zi intreaga porneste de la 70 euro/persoana, le poti achizitiona de aici).

Iubitorii vietii de noapte, cluburilor si evenimentelor LIVE de seara pot descoperi cele mai renumite astfel de locuri in tururi organizate noaptea. De cele mai multe ori, astfel de tururi cuprind si masa la unul sau mai multe restaurante populare, ori chiar masa pe yacht. Pretul pe un astfel de tur porneste de la 35 euro/persoana 35 euro/persoana.

Daca esti pasionat de desert si de tot ce inseamna safari, Dubai te va satisface cu siguranta. Gasesti tururi cu ATV, 4x4 sau camila pe dunele desertului cu preturi de la 50 euro/persoana

Fanii sporturilor extreme pot vedea Dubaiul de la aproape 4000 m inaltime, o experienta plina de adrenalina pentru curajosi. Poti face parasutism in zona luxoasa The Palm sau deasupra desertului pentru peisaje unice. Pretul porneste de la 1599 AED, adica aproximativ 425 de euro. Gasesti detalii pe website-ul oficial al SkyDive Dubai - si tot aici iti poti rezerva bilet. O alta modalitate disponibila de a vizita Dubai tot la SkyDive este autogirul sau gyrocopterul care costa 999 AED, adica in jur de 266 euro. 

Vacanta in Dubai cu copiii

Pe langa toate activitatile pe care le pot face adultii in Dubai, orasul este cu siguranta un loc placut si pentru copii, caci se gasesc numeroase locuri distractive pentru ei. Pe langa Dubai Aquarium & Underwater Zoo de care se vor indragosti chiar si adultii, in Dubai se gasesc numeroase aquapark-uri. Aquaventure de la Atlantis The Palm este printre cele mai mare waterpark-uri din lume. Cu numeroase tobogane, o tiroliana, zona de inot cu rechini si plaja privata, este un loc unde poti petrece lejer 1 zi intreaga. Pretul biletelor variaza intre 249-299 AED/persoana si le poti achizitiona de aici.

Delfinariul din Dubai se afla printre cele mai iubite atractii de catre familiile cu copii. Aici poti admira delfini si foci in spectacolele organizate, poti inota cu delfinii si sa urmaresti spectacolul pasarilor exotice. Biletele incep de la 19 AED/copil si pot ajunge pana la 475 AED, in functie de experienta dorita.

IMG Worlds of Adventure este un mega-parc tematic impartit in 7 zone, iar pe viitor probabil vor fi construite unele noi: Marvel (cu eroii filmelor Marvel), Lost Valley (trenulete si curse de tipul aventurilor in jungla), Cartoon Network (activitati si atractii legate de personajele desenelor animate din lumea Carton Network), IMG Boulevard (restaurante si cafenele), The Haunted Hotel (activitati in tema unui hotel de groaza), IMG Kids Zone (activitati si loc de joaca gonflabil pentru copilasi) si Novo Cinemas (cinema la cel mai modern nivel). Biletul general care ofera acces la toate zonele costa 345 AED/persoana si il poti achizitiona de pe website-ul parcului.

Wild Wadi este un alt waterpark din Dubai asemanator cu Aquaventure, axat pe activitatile in familie. Pretul porneste de la 199 AED/persoana si poti achizitiona biletele de pe website-ul oficial.

Shopping in Dubai

Dubaiul este foarte cunoscut pentru shopping, iar aici gasesti cu siguranta o varietate de obiecte de achizitionat: haine si incaltaminte de la cele mai cunoscute case de moda, bijuterii, antichitati, suveniruri, deserturi si mirodenii arabe, lapte de camila, lampi si covoare persane. Dubai Mall este cel mai mare mall din lume si cuprinde peste 1200 de magazine, dar si multe alte facilitati celor care il viziteaza, printre care Dubai Mall Aquarium . Si in Mall of Emirates vei gasi numeroase magazine.

In Mall of Emirates vei gasi insa o atractie cu totul speciala: partie de ski, pentru a uita ca esti intr-o tara atat de calduroasa! :)

Cateva locuri unde vei gasi preturi mici la aproape orice sunt The Outlet Village (branduri precum Carolina Herrera, Michael Kors, Hugo Boss, Nike, Roberto Cavalli) si Meena Bazar (haine traditionale din Asia Orientala si Asia Sud-Estica, bijuterii si mirodenii).

Viata de noapte in Dubai

Dubai este plin de cluburi si baruri deschise pana in zorii diminetii, asa ca este cu siguranta o destinatie in care poti petrece chiar si in timpul saptamanii. La nord de Kite Beach vei gasi cele mai renumite cluburi, printre care se numara 10AK, Sensation Club, White Dubai si O Dubai - Lounge & Club. Este un oras in care cu siguranta gasesti baruri sau cluburi deschise la orice ora a noptii!

Ce mananci in Dubai

Dubai are o cultura culinara vasta, axata mai ales pe preparate cu aluaturi. Luqaimat sunt un fel de gososi mici cu seminte de susan, servite mai ales la micul dejun alaturi de cafea si sos de curmale. Knafeh este tot un preparat din aluat, pregatit alaturi de branza sarata si sirop de zahar, fiind gustarea perfecta de luat intre vizitarea obiectivelor din Dubai. Iar ca fel principal, Margoogat este printre cele mai renumite mancaruri, fiind o tocanita din pui sau miel cu rosii, turmeric, chimion si alte condimente locale. Si evident ca nu poti veni in Dubai fara sa incerci cafeaua araba servita adesea alaturi de curmale din zona. 

Unde mananci in Dubai

In Dubai vei gasi restaurante de tot tipul - traditionale, internationale, vegane sau cu tematica de fructe de mare. Asadar, nu ai cum sa nu iti satisfaci papilele gustative! Vei gasi atat restaurante cu preturi mici care ofera mancare delicioasa, dar si restaurante luxoase cu experiente gourmet. Restaurante unice la care trebuie sa ajungi cel putin o data sunt cele din Burj Al Arab. Avand rezervare, poti vizita si aceasta cladire magnifica, insa acesta nu este singurul motiv pentru a lua masa aici. Cele 6 restaurante ofera preparate delicioase, atat locale cat si internationale. Cele mai spectaculoase sunt Al Muntaha (aflat la 200 m deasupra Golfului Persic si cu panorame superbe asupra Dubaiului) si Al Mahara (un restaurant sub apa de tip submarin - o experienta in sine).

Dubaiul de astazi are cate ceva de oferit pentru toata lumea si toate buzunarele. Ofertele agentiilor de turism se intrec in preturi si facilitati care mai de care mai atractive, asa ca este clar de ce atunci cand in Romania sunt maxim 10 grade, turistii fug in Dubai pentru a-si incarca bateriile. Noi iti recomandam un buget de minim 1300-1500 euro pentru o vacanta in Dubai de 7 zile pentru 2 adulti.