București, orașul cu o atmosferă plină de viață, cu povești captivante, cu o istorie impresionantă, cu nopți pierdute cu prietenii, cu posibilități nelimitate, cu bune și cu rele, este cel mai mare oraș al României și emblema țării. Acesta nu dezamăgește, fiind un oraș care are câte ceva de oferit fiecărei persoane care ajunge aici: experiențe unice, zâmbete, armonie, toate acestea le vei găsi aici. București este capitala României și cel mai important centru economic, universitar, cultural și artistic al țării. Farmecul orașului este unic. „Micul Paris”, cum mai este numit, cucerind inimile celor care îl vizitează. Aici vei descoperi unele dintre cele mai frumoase obiective turistice ale țării din punct de vedere arhitectural și istoric, te vei putea relaxa în parcurile verzi ale orașului și vei putea petrece nopți albe cu prietenii tăi. Să fii turist prin București este un must do cel puțin odată în viață, deoarece este un oraș cu adevărat ofertant din punct de vedere al atracțiilor turistice. Aici vei găsi peste 200 de muzee, palate, monumente istorice, clădiri grandioase, piețe publice, biserici, case memoriale, teatre și univeristăți, toate acestea conturând orașul într-unul cu un farmec aparte. București este un oraș care are cu adevărat motive de mândrie, iar mai jos ți-am pregătit o listă cu o parte din obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi în acest oraș. 

Obiective turistice in Bucuresti

Palatul Parlamentului

Aventura ta în capitala României trebuie înceapă cu o vizită la Palatul Parlamentului. Este una dintre cele mai importante, valoroase și reprezentative clădiri ale Bucureștiului și a țării. Numită și Casa Poporului, clădirea impresioneză prin dimensiunile și prin stilul arhitectural, cu influențe baroce, renascentiste și germanice. Este una dintre cele mai impunătoare clădiri ale orașului, însumând peste 1.000 de încăperi interioare, mobilate cu lemn masiv și elemente de design impresionante. Aceasta este formată din 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. De asemenea, Palatul găzduiește astăzi Senatului Romaniei și Camerei Deputatilor. Palatul Parlamentului poate fi vizitat zilnic, cu o programare în prealabil cu cel puțin o zi înainte. Palatul poate fi de asemenea admirat din Piața Constituției, aflată în fața aestuia. Piața fiind un loc unde se organizează activități artistice, concerte, Târgul de Crăciun și festivaluri. 

Piața Unirii

Este unul dintre cele mai importante și faimoase locuri din București, primind acest nume după Mica Unire din anul 1859. Piața Unirii face legătura între Piața Constituției cu Piața Alba Iulia, iar fiecare părticică din aceasta reprezintă istorie, o istorie începută cu sute de ani în urmă. Cu siguranță este un loc pe care nu trebuie șă îl ratezi din oraș, piața fiind faimoasă și datorită fântânelor construite aici. Fântânile sunt un adevărat spectacol cu o lungime de 1.4 km, fiind plasate în lista celor mai lungi sisteme de acest fel din lume.  Indiferent de perioadă, fântânele îți vor oferi un spectacol extraordinar de lumini și sincronizare. 

Centrul istoric al Bucureștiului

Centrul istoric sau Centrul Vechi al Bucureștiului reprezintă zona centrală a capitalei, și este un reper important de atracții turistice pe harta orașului. Este un mixt grandios între clădiri frumoase cu istorie extraordinară, terase pline, muzică bună și oameni faini. Odată ajuns în zona pietonală, vei simți cu siguranță atmosfera festivă de aici, fiind și locul perfect unde te poți bucura de o gustare delicioasă și o limonadă rece alături de prietenii tăi.

De asemenea, aici se se află unele dintre obiectivele principale ale orașului pe care nu trebuie să le ratezi, și anume: Muzeul Micul Paris, Muzeul Național de Istorie, Biserica Sfântul Anton-Curtea Veche, Palatul Pinacotecii, BNR și Muzeul Băncii Naționale a României. 

Arcul de Triumf

Cu siguranță o emblemă a orașului, Arcul de Triumf a fost construit în perioada 1921-1922, pentru a celebra Unirea și atinge o înălțime impresionantă de 27 de metri. Arcul de Triumf comemorează participarea României la Primul Război Mondial. Monumentul are un mic muzeu unde poti vedea patru expozitii speciale. Aceste expoziții sunt disponibile doar la ocazii speciale și sunt o modalitate bună de a afla mai multe despre istorie.

Calea Victoriei

Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi străzi din București și încă mai are un farmec aparte. Vei putea admira clădiri impresionante, muzee, magazine frumoase, ateliere creative, baruri, cafenele și ciocolatiere pe această stradă. Este o plăcere să te plimbi pe una dintre cele mai importante străzi ale orașului, aici fiind locul unde se etalau și se plimbau elitele țării. De-a lungul timpului, aici aveau să se întâlnească clasa aristocratică, iar balurile ținute la Palatul Cantacuzino erau cunoscute. Iar Restaurantul Capșa era preferat de către politicieni, artiști, sportivi și jurnaliști pentru a-și servi cafeaua.

Aici se află și unele dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului: Teatrul Odeon, Palatul Telefoanelor, Casa Capșa, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă al României, Cercul Militar Național și Biserica Krețulescu.

Ateneul Român

Construit în inima orașului, Ateneul Român  este un simbol al culturii române, fiind locul unde s-a scris cartea de aur a poporului român, aici concertând cei mai consacrați artiști ai României și cei de talie mondială. Sala mare de concerte a fost construită în stil neoclasic și eclectic în 1886, iar ulterior a fost restaurată și modernizată între 1994 și 2004. S-a redeschis publicului în 2005. Ateneul Român este una dintre cele mai impresionante clădiri din București, și un loc de neratat odată ajuns în Micul Paris, cu siguranță nu te va dezamăgi.  Acesta se află în Piața George Enescu. 

Parcurile din București

Cu siguranță unele dintre cele mai frumoase și vechi parcuri din România se află în minunata capitală. În acestea vei descoperii atât natura și liniște, cât și arhitectură și istorie, fiecare dintre ele impresionând prin istoria proprie:

  • Parcul Herăstrău- este locul unde poți admira arhitectura, vizita Acvariul Herăstrău și să faci o plimbare cu hidrobicicleta sau vaporașul. 
  • Parcul Cismigiu- este locul unde liniștea câstigă și zgomotul dispare. Este un parc plin de verdeață, cu un lac impresionant în mijlocul acestuia. Te mai poți bucura de Gradina de trandafiri agățători.
  • Parcul Tineretului- este locul preferat de copii deoarece aici există o mulțime de atracții speciale pentru ei, transformând o zi normală în una de neuitat.
  • Parcul Carol I- Numit cândva și parcul Libertății, este locul unde te poți relaxa și bucura de natură. De asemenea, aici poți vizita și Muzeul Național Tehni, Mausoleul și Fântâna Zodiac. 

Acestea sunt doar o parte din frumoasele parcuri ascunse în oraș, care așteaptă să le descoperi. Desigur, nu trebuie să ratezi să vizitezi și Parcul Drumul Taberei, Parcul Alexandru Ioan Cuza și alte parcuri mai mici. 

Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României este unul dintre cele mai importante din România, având cel mai bogat patrimoniu din țară. Este un loc pe care trebuie să îl vizitezi în București, cu siguranță va fi o scurtă oră de istorie pe care nu o vei uita curând. Coroana de oțel a Regilor României, coroana Reginei Maria, brățările de aur ale dacilor, coiful de la Coțofenești, sunt printre obiectele din istoria țării pe care le vei descoperi aici, fiind expuse peste 3.000 de piese de bijuterii, piatră și metal.  Programul de vizitare: Miercuri – Duminică: program de vară – 10:00 – 18:00; program de iarnă – 9:00 – 17:00. Luni și Marţi muzeul este închis. 

Cimitirul Bellu

Cimitirul Bellu estecel mai important și vestit cimitir din București și din țară, aici fiind înmormântați membrii importanți din familiile nobile. Cimitirul a fost construit în secolul a XVIII. Există o alee numită „Aleea Artiștilor”, aici fiind locul de ofihnă veșnică pentru personalități artistice importante din istoria țării. Printre aceștia se numără: artiștii Maria Tănase, Anda Călugăreanu, Florian Pittiș, Laura Stoica, Anca Parghel, Ion Dolănescu, Radu Beligan, Colea Răutu, Sebastian Papaiani, Gheorghe Dinică și mulți alții. Desigur, există și „Aleea Scriitorilor” unde sunt înmormântați Mihail Sadoveanu, Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Marin Preda, George Cosbuc, Nechita Stănescu, Nicolae Labiș și mulți alții. 

Grădina Botanică

Dacă dorești o vizită într-un loc liniștit și spectaculos din București, acesta este cu siguranță locul ideal. Grădina Botanică găzduiește ste de specii de plante fascinante, fiind un loc unde natura prinde viață. La intrarea în Grădină este situat Muzeul Grădinii Botanice unde sunt expuse peste 5.000 de plante, inclusiv 1.000 de plante exotice.

Program de vizitare: Grădina Botanică (spații în aer liber): 16 martie – 15 octombrie 8.00 –20.00, 16 octombrie  – 15 martie 9.00 – 17.00 Muzeul Botanic: Marti – Vineri: 10.00 – 15.00, Sambata & Duminica: 9.00 – 13.00. Prețul unui bilet care include spațiile în aer liber și Muzeul Botanic este de 15 ron.

Therme București

Este locul unde se combină perfect relaxarea, activitatea corpului, exercițiile, mâncarea delicioasă și distracția. Fiind un concep nou în România, Therme București este ideal pentru a petrece o zi de relaxare și divertisment aici. Acesta este un loc unic în România, și printre cele mai vizitate locații. Prețul pentru 3 ore petrecute aici pentru adulți este de 56 ron de Luni până joi iar Vineri-Duminică 66 ron. Prețul pentru copii este de 39 ron în timpul săptămânii și 49 în weekend-uri. 

Cazare - Unde ne cazăm în București

  • Sarroglia Hotel acest hotel modern de 4 stele se află la doar 500 de metri de centrul orașului București şi are un restaurant japonez. Oaspeții beneficiază de parcare privată gratuită, în funcție de disponibilitate. De asemenea, oaspeții au acces la galeria de artă a hotelului Sarroglia, unde pot admira o colecție deosebită de picturi realizate atât de artiști cunoscuți, cât și de aspiranți. Camerele de la Sarroglia sunt spațioase și au podea din lemn și de asemenea hotelul are cadă cu hidromasaj pe terasa de pe acoperiș și zonă de fitness, ambele cu acces gratuit pentru toți oaspeții hotelului. Prețul unei nopți de cazare aici pentru două persoane într-o cameră dublă este de 360 ron cu mic dejun inclus. Prețul poate fluctua în funcție de perioada anului și facilitățile alese. 
  • Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel situat la 1,4 km de centrul vechi din București, Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel este un hotel tip boutique luxos situat într-o clădire istorică cu arhitectură veche, care a aparținut generalului Samsonovici, un bun prieten al lui Carol al II-lea al României. Acesta este situat la doar 6 minute de mers pe jos de Piața Universității și de Teatrul Național București TNB. Această unitate de cazare oferă serviciu de concierge, recepție deschisă nonstop, transferuri la aeroport, room service și WiFi gratuit în întreaga proprietate. Prețul unei nopți de cazare pentru două persoane într-o cameră delux este 580 ron. Prețul poate fluctua în funcție de perioada anului și facilitățile alese. 
  • Epic House beneficiază de o amplasare atractivă în sectorul 3 din București, la 400 de metri de Biserica Stavropoleos, la mai puțin de 1 km de Piața Revoluției și la 9 minute de mers pe jos de Teatrul Național București TNB. Proprietatea este situată la aproximativ 1,3 km de Ateneul Român și la 2,3 km de Opera Națională Română. Este o cazare elegantă, modernă și confortabilă. Prețul unei nopți de cazare pentru două persoane într-o cameră dublă este 300 ron. Prețul poate fluctua în funcție de perioada anului și facilitățile alese. 
  • Suter Palace Heritage Boutique Hotel se află în București, la mai puțin de 100 de metri de parcul Carol I. Oaspeții pot să se relaxeze pe terasă sau în grădină. Hotelul oferă serviciul de închirieri auto și de biciclete. Zona din jur este renumită pentru ciclism. Prețul unei nopți de cazare pentru două persoane într-o cameră delux este 800 ron. Prețul poate fluctua în funcție de perioada anului și facilitățile alese.